Ce presupune regenerarea pielii prin „Terapia vampir"-Tratamentul cu plasma proprie îmbogățită cu trombocite (Platelet Rich Plasma - PRP)
Un asemenea tratament reprezintă cea mai modernă soluție pentru regenerarea pielii.
„Terapia vampir" utilizează propriile resurse ale corpului pentru refacerea fermității pielii feței, gâtului și a decolteului, din interior. În plus, această procedură are un efect uimitor de întinerire a pielii mâinilor, cea mai expusă factorilor de mediu, care, în timp, pot duce la pierderea aspectului de piele netedă.
Efectele spectaculoase ale „Terapiei vampir" se vor observa de la prima procedură mai ales în jurul ochilor și a gurii, afectate în special de ridurile de expresie. Aceste zone dificil de tratat ofera chipului tău strălucire și naturalețe.
Astfel, dacă își dorești o o piele mai fermă, vizibil întinerită, fără a utiliza substanțe chimice sau artificiale, „Terapia vampir" este alegerea ideală. Unul dintre avantajele tratamentului cu plasma proprie vine tocmai din utilizarea substanțelor pure și naturale, ale propriului organism, eliminând astfel orice fel de efect advers.
Acest tip de terapie se afectuează în cadrul „Clinicii AS ", unde un medic dermatolog te va asista pe toată durata tratamentului, oferindu-ți toate informațiile de care ai nevoie pentru a fi convinsă că tratamentul decurge așa cum trebuie și că sângele utilizat îți aparține.
Etapele „Terapiei vampir" sunt următoarele:
• În cabinetul destinat recoltării analizelor din „Clinica AS” , se recoltează o cantitate mică de sânge într-o eprubetă sterilă
• Pentru a separa plasma cu trombocite de restul substanțelor, se procesează sângele prin centrifugare, obținându-se astfel celulele ce conțin factorii de creștere implicați în stimularea și formarea de noi fibre de colagen. Aceste celule se eliberează în mod natural în corp de fiecare dată când apare nevoia de a repara o leziune.
• Ultima etapă a procedului constă în injectarea în piele, cu ajutorul unui ac fin, a plasmei bogate în trombocite. Dacă te temi de durere, aceasta este atenuată prin aplicarea unei creme cu efect anestezic înaintea procesului de injectare.
Studiu - „Terapia vampir" poate să încetinească îmbătrânirea
Din cele mai vechi timpuri s-a observat că sângele provenit de la o persoană tânără are un efect foarte pozitiv asupra sănătății.
În ultimii ani, studiile au ajuns la concluzia că transfuziile cu sânge tânăr încetinesc procesul de îmbătrânire și pot fi de ajutor și în cazul unor maladii grave, precum Alzheimer, în condițiile în care sângele nou va duce la formarea unor noi vase de sânge, vor îmbunătăți memoria și capacitatea de învățare.
Din punct de vedere al menținerii tinereții și frumuseții, studiul efectuat în cadrul „Universității Harvard" (SUA) a descoperit o „proteină a tinereții". Aceasta circulă în fluxul sanguin, având rolul de a menține tânăr nu numai creierul, ci și de a conferi forță și sănătate mușchilor. În plus, s-a observat că proteina va susține funcționarea optimă a tuturor organelor. Proteina se numește „GDF11" și se regăsește în cantități mari în sânge la copii și tineri, după care începe să fie prezentă în cantități tot mai mici, pe măsură ce se înaintează în vârstă.
Până în prezent, rezultatele acestui studiu au fost concludente pentru șoareci, dar se speră ca, în curând, să poată fi elocvente și în cazul oamenilor.
Un alt studiu, realizat în cadrul „Universității Stanford" (tot din SUA) a arătat și el că sângele tânăr poate să încetinească procesul de îmbătrânire.
În acest studiu au fost folosiți șoareci de 18 luni, cărora li s-a injectat sângele provenit de la șoareci în vârstă de 3 luni. Procedeul, cunoscut sub numele de „Terapia vampir", a reușit inclusiv să îmbunătățească memoria și capacitatea de învățare a șoarecilor mai bătrâni.
Datorită acestui studiu, specialiștii sunt tot mai încrezători în noi posibilități de tratare a Alzheimer, întrucât sângele tânăr poate să creeze noi conexiuni în zona creierului numită hipocampus (o zonă esențială pentru funcționarea memoriei). Momentan însă, testele nu au fost bazate pe cercetarea oamenilor.
Cu toate acestea, există opinii potrivit cărora studiile menționate nu au reușit să dezvăluie în mod clar cum „Terapia vampir" ar putea să stopeze declinul cognitiv prezent în caz de Alzheimer, declin ce nu este în legătură cu vârsta.
Voi ați auzit până acum de „Terapia vampir"? Ați avea curajul să o încercați?
Surse poze:
www.facebook.com, www.pexels.com