Ritualul de îngrijire a părului pentru mame ocupate

Ritualul de îngrijire a părului pentru mame ocupate

Bianca Geica - Redactor Senior

Spune-mi că eşti mamă fără să-mi spui că eşti mamă! Eu prima: am uitat când mi-am spălat ultima oară părul. Și nu pentru că nu aș fi conștientă de cât de îmbâcsit este, ci pentru că pur și simplu nu am timp. Ce-i drept, exagerez. Nu au trecut mai mult de 4 zile de când mi-am șamponat și... cam atât părul. În ziua de azi cine mai are timp de balsam și/ sau mască? Să nu mai zic de coafat! Peria mea rotativă zace în sertar, cu praful pe ea, de mai bine de un an. Adică de când am început să fac cardio zilnic, alergând după puștiul meu care a început să facă primii pași și să umble prin mai toată casa. 

Spălatul părului poate fi epuizant, mai ales în condițiile în care avem serviciu, familii și vieți sociale care ne țin în mișcare 24 de ore din 24, 7 zile din 7. Așadar, când vine vorba de părul nostru, de multe ori nu avem prea mult timp să ne ocupăm așa cum ar trebui de el.

De aceea, am alcătuit această listă cu cinci sfaturi simple de îngrijire a părului pe care orice mamă le poate face, chiar dacă are puțin timp la dispoziție. Iată cum ar trebui să arate ritualul de îngrijire a părului pentru mame ocupate:

1. Fă-ți o tunsoare ușor de întreținut

Exact, totul pornește de la tunsoare! O tunsoare potrivită și ușor de întreținut te va salva de fiecare dată când vei dori să ieși pe ușă, dar nu vei avea timp să îți coafezi părul. Adică în fiecare zi!

Nu îți face breton dacă știi că nu vei avea timp să îl stilizezi și nu îi cere hairstylistului tău să te vopsească într-o nuanță pe care nu o poți întreține și acasă. 

2. Folosește produsele potrivite tipului tău de par

Un alt sfat important este să folosești produsele potrivite pentru tipul tău de păr. Dacă ai părul uscat, de exemplu, vei dori să foloseșți produse care sunt special concepute pentru părul uscat. Același lucru este valabil și pentru părul gras sau pentru părul creț. Folosirea unor produse greșite poate agrava de fapt problemele părului tău, așa că asigură-te că folosești produse care sunt formulate pentru tipul tău specific de păr.

Dacă te vopsești sau folosești nuanțator, ideal ar fi să incluzi în rutina de îngrijire a părului un șampon și un balsam special concepute pentru părul vopsit. 

Balsamul pentru păr vopsit cu ulei Tsubaki de la Loncolor Expert ajută la obținerea unui păr suplu și ușor de pieptănat. Practic, conferă suplețe și vitalitate părului vopsit! Închide structura și netezește suprafața părului, protejează intensitatea și strălucirea culorii, la fiecare spălare și lasă părul ușor, flexibil, plin de vitalitate. Ce ți-ai putea dori mai mult de la un balsam de păr? 

Pentru rezultate maxime, ideal ar fi să folosești șamponul și masca de păr din aceeași gamă! Podoaba ta capilară îți va fi recunoscătoare. 

3. Nu îți spăla părul în fiecare zi

Spălatul părului în fiecare zi nu este necesar și, de fapt, poate îndepărta uleiurile naturale care sunt benefice pentru sănătatea scalpului și a părului tău. În schimb, încearcă să îți speli părul o dată la două zile sau chiar o dată la trei zile, dacă poți.

4. Spală-ți părul corect!

În primul rând, trebuie să știi că părul nu se spală niciodată cu apă fierbinte, fiindcă irită scalpul și dăunează părului. Apa trebuie să fie călduță, iar șamponul trebuie aplicat întotdeauna la nivelul scalpului, nu pe lungimi. Masează șamponul timp de 3 minute, indiferent de lungimea sau tipul de păr, apoi clătește bine cu apă.

Stoarce bine părul înainte de a aplica balsamul și/ sau masca hidratantă! Astfel, produsul se va „prinde” de firul de păr, în loc să alunece odată cu excesul de apă. 

5. Piaptănă întotdeuna părul înainte de a-l spăla

Alege o perie care se potrivește cel mai bine densității și lungimii părului tău și piaptănă părul înainte de a-l spăla. Astfel, părul tau nu se va încurca în timpul spălării și va absorbi mai bine produsele folosite. Fiindcă părul ud este mai susceptibil la deteriorare prin pieptănare, lasă-l să se usuce înainte de a-l peria.

Un alt sfat este să nu te culci cu părul ud. Nu, nu pentru că rișți să răcești (știm foarte bine că acesta este doar un mit), ci pentru că riști să te trezești dimineața cu el foarte încurcat. În plus, pe termen lung, părul își pierde din strălucire și vitalitate, așa că usucă-ți întotdeauna părul înainte de culcare!

După cum vezi, o rutină corectă de îngrijire a părului nu necesită multe produse și nici foarte mult timp. Totul pornește de la o tunsoare bună și de la folosirea produselor potrivite tipului de păr. 

Surse foto: istockphoto.com

Articolul urmator
Cum se manifestă sindromul impostorului la mame?
Cum se manifestă sindromul impostorului la mame?

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Sindromul părului de nepieptănat există! Un băiețel a devenit faimos pentru podoaba lui capilară
    Sindromul părului de nepieptănat există! Un băiețel a devenit faimos pentru podoaba lui capilară

    Schimbările bruște în textura și culoarea părului unui copil pot indica prezența unui sindrom rar, care a fost identificat, în prezent, la 100 de persoane din întreaga...

    Povestea emoționantă a unei mame profund traumatizată de experiența nașterii: „Vreau să ajut alte mame”
    Povestea emoționantă a unei mame profund traumatizată de experiența nașterii: „Vreau să ajut alte mame”

    Știm cu toții că nașterile nu sunt deloc ușoare, însă pentru unele femei, pot fi de-a dreptul traumatizante. Amber-Lee ne împărtășește experiența nașterii primului...

    Sfatul unei mame din Ucraina către alte mame: Nu le spuneți copiilor că un popor este mai rău decât altul
    Sfatul unei mame din Ucraina către alte mame: Nu le spuneți copiilor că un popor este mai rău decât altul

    Oferiți informații adecvate pentru vârsta copiilor, ascultați sfaturile psihologilor, evitați să oferiți foarte multe detalii și nu le spuneți copiilor că un popor ar fi mai...

    Uractiv - gel intim pentru îngrijire zilnică
    Uractiv - gel intim pentru îngrijire zilnică

    Probabil știi deja că folosirea săpunului obișnuit sau a produselor cu pH necorespunzător (> 4.5) în zona intimă usucă pielea și crește senzația de mâncărime. Dar...

    10 mame curajoase care nu se tem să își arate corpul după naștere
    10 mame curajoase care nu se tem să își arate corpul după naștere

    Printre marile provocări de proaspătă mămică se numără și cea legată de acceptarea transformărilor corpului după naștere. De aceea, poți fi tentată să te „ascunzi”...

    Două eleve au devenit mame la vârsta de 13 ani, la maternitatea din Ploiești
    Două eleve au devenit mame la vârsta de 13 ani, la maternitatea din Ploiești

    Două eleve de 13 ani au devenit mame la vârsta de 13 ani. Acestea au născut la maternitatea din Ploiești, unde au născut, în total, peste 100 de minore de la începutul...

    Cele 7 tipuri de mame la naștere, conform moaşelor
    Cele 7 tipuri de mame la naștere, conform moaşelor

    Nașterea reprezintă, fară îndoială, unul dintre cele mai frumoase și emoționante momente din viața unei femei, dar şi unul dintre cele mai dificile din punct de vedere fizic...

    Co-parenting felin: două mame pisicuțe au grijă împreună de puii lor
    Co-parenting felin: două mame pisicuțe au grijă împreună de puii lor

    Oricât de haotice și obositoare ar fi rețelele de socializare, există un lucru cu care majoritatea oamenilor sunt de acord: internetul a fost creat pentru pisici. Un exemplu? Aceste...

    © 2024 Qbebe