Grupurile de mămici sunt în floare și se regăsesc peste tot, mai ales pe internet. De multe ori se întâmplă ca într-unul din aceste grupuri să existe una sau mai multe persoane care sunt răutăcioase, care vorbesc urât sau sunt prea arogante, susținând că doar ele au dreptate.
Motivul pentru care unele mame abuzează emoțional alte mame (adică sunt bullies) este același ca peste tot: vor să se simtă puternice, peste ceilalți. Se simt neîmplinite în relație cu propria persoană și proiectează acest lucru în relație cu ceilalți.
Acest subiect este adus în discuție și de către o pagină de Instagram despre parenting.
„Suntem o generație de părinți bombardată de informații, care încearcă să schimbe tipare bine înrădăcinate de generații întregi. Ce încercăm să facem este nu greu, ci extrem de greu. Încercările noastre vin cu multe greșeli la pachet, cu suferință, cu multe lecții de învățat.
Copiii sunt și ei cu mult peste ce ne-am imaginat (în sens pozitiv) – sunt mult mai dezvoltați din multe puncte de vedere, ceea ce face propriul proces de creștere mult mai provocator. Să adăugăm peste toate acestea și bullying din partea celorlalți părinți, care trec la rândul lor prin propriile procese, este total neconstructiv. Și față de noi, și față de ei, și față de copiii pe care îi creștem”, spun cei de la @tzitzipoc într-o postare recentă.
View this post on Instagram
Acestea fiind spuse, uite câteva metode utile prin care poți să faci față acestor persoane.
1. Nu o lua personal, deși ți se adresează direct
Nu este despre tine, este despre ele. Cum spuneam și mai sus, aceste persoane se folosesc de cei din jur pentru a-și rezolva propriile frustrări. Odată ce ai înțeles asta, e mai ușor să le faci față.
2. Rămâi calmă, pe cât posibil
Nimic nu-l dezarmează mai tare pe un bully decât calmitatea. El prinde putere în momentul în care vede că te afectează comportamentul său. Deci, soluția isteață în acest caz este să îți păstrezi, atât cât poți, starea de calm.
3. Înfrunt-o
Nu trebuie să țipi, să reproșezi, sau să jignești. A înfrunta pe cineva nu înseamnă niciunul dintre aceste lucruri, ci a îi explica celuilalt că îți încalcă limitele.
Explică-i că nu îi vei permite să te trateze cu lipsă de respect și arată-i că nu te intimidează!
4. Ai încredere în stilul tău de parenting
Nu toată lumea va fi de acord cu tine. Nu vorbim doar despre parenting, ci și în general. Însă dacă cineva nu este de acord, nu înseamnă că trebuie să te trateze urât, sau lipsit de respect. Nu te descuraja dacă vei primi critici din partea altor mame. Până la urmă nu există o metodă standard sau vreo lege scrisă care te învață cum să-ți crești copilul pas cu pas. Fiecare învață din mers și face tot ceea ce poate mai bine.
5. Împrietenește-te cu mame care au aceleași principii ca și tine
Câteodată ne trezim rămași în relații care nu mai sunt pentru noi. Dacă nu mai rezonezi cu o persoană, sau dacă aceasta începe să te jignească sau să te rănească prin comportamentul său, acesta e un semn că trebuie să părăsești relația sau interacțiunea respectivă.
Orientează-te către persoane cu care rezonezi, care te fac să te simți bine.
Sperăm că ți-a fost util articolul. Fii blândă cu tine și nu băga în seamă părerile tuturor!
Surse foto: istockphoto
Surse articol: verywellfamily.com