Remedii naturale impotriva caderii parului

Remedii naturale impotriva caderii parului

Louise Tanase - Contributor

Ai observat in ultima vreme ca iti cade din ce in ce mai mult par? In cazul in care caderea parului a devenit o problema suficient de mare incat sa nu o mai poti ignora, daca ingrijorarea incepe sa te stapaneasca si vrei un tratament eficient, Qbebe iti ofera cateva retete ale unor remedii naturiste.

Caderea parului s-a accentuat si incepe sa te ingrijoreze? Cauti un tratament eficient pentru aceasta problema, insa nu vrei sa folosesti tot felul de masti si seruri din comert care ar putea avea efecte secundare, sunt scumpe sau pur si simplu nu vrei sa aplici prea multe chimicale pe parul tau stresat? Qbebe iti ofera cateva retete ale unor remedii naturiste eficiente impotriva caderii parului. Inainte de a le folosi, ar trebui sa stii ca este normal sa pierzi in jur de 50-100 fire de par pe zi. Prin urmare, ingrijorarea ta este perfect intemeiata atunci cand parul tau cade mai mult de atat. Iata cum poti opri caderea parului cu remedii usor de preparat si aplicat acasa.

1. Ulei de cocos

Ulei de cocos

Acest ingredient minune are multe beneficii pentru parul tau: nu numai ca stimuleaza cresterea parului, ci si il hraneste profund. Uleiul de cocos contine minerale, proteine si uleiuri esentiale care ajuta parul sa nu mai fie casant. Incalzeste 2 linguri de ulei de cocos si maseaza tot parul cu ulei, de la radacini la varfuri. Acopera-ti capul cu o casca de dus peste care infasoara un prosop incalzit. Lasa uleiul de cocos sa actioneze timp de o ora, apoi spala-te cu apa calduta si cu un sampon potrivit tipului de par. Poti aplica acest tratament de fiecare data cand trebuie sa te speli pe cap.

2. Suc de ceapa

 

Ceapa este o sursa bogata de sulf, un mineral care ajuta la cresterea parului prin stimularea productiei de colagen. Aplicarea sucului de ceapa pe pielea capului poate ajuta la oprirea caderii parului. Pentru a beneficia de calitatile cepei trebuie sa tai marunt o ceapa si sa storci sucul, fie cu ajutorul unui tifon sau a unei site, fie trecand ceapa prin storcatorul de fructe. Aplica sucul de ceapa pe pielea capului, maseaza usor si lasa-l sa actioneze timp de 15 minute. Clateste bine cu apa calduta si spala-te cu un sampon adecvat tipului tau de par. Foloseste acest remediu de doua ori pe saptamana si rezultatele nu vor intarzia sa apara.

3. Usturoi

 

La fel ca si ceapa, usturoiul este bogat in sulf, acesta fiind motivul pentru care este un remediu traditional impotriva caderii parului si un stimulent eficient pentru cresterea parului. Pentru a beneficia de calitatile ustoroiului trebuie sa cureti cativa catei de usturoi, sa ii zdrobesti marunt, apoi sa ii amesteci cu ulei de cocos si sa ii lasi sa fiarba cateva minute. Lasa amestecul astfel obtinut sa se raceasca timp de cateva minute, apoi aplica-l pe pielea capului si maseaza usor. Lasa-l sa actioneze 30 de minute si apoi spala-te cu apa calduta si un sampon adecvat tipului tau de par. Poti folosi acest remediu de doua ori pe saptamana.

4. Henna

Henna este folosita ca balsam si colorant natural, insa trebuie sa stii ca are proprietati benefice si intaririi radacinilor firelor de par. Daca vei combina henna cu alte ingrediente, o vei putea folosi ca remediu impotriva caderii parului. Ai nevoie de un recipient de metalic in care sa pui 250 ml de ulei de mustar si a60 de grame de frunze de henna spalate si uscate. Fierbe amestecul cateva minute, apoi filtreaza-l prin tifon. Lasa-l sa se raceasca putin, apoi aplica-l pe pielea capului si maseaza-l bine. Lasa-l sa actioneze o ora, apoi spala-te cu apa calduta si un sampon adecvat tipului de par. Poti pastra restul de ulei astfel preparat intr-o sticla inchisa ermetic. Aplica tratamentul saptamanal pentru rezultate optime.

5. Hibiscus

Hibiscus este una dintre plantele renumite pentru proprietatile sale benefice hranirii parului, prevenirii albirii premature, eliminarii matretii si stoparii caderii parului. Zdrobeste cateva flori de hibiscus si amesteca-le cu ulei de susan sau ulei de cocos pentru a obtine o pasta. Aplica pasta pe scalp si toata lungimea parului si las-o sa actioneze timp de cateva ore. Clateste-te cu apa rece si spala-te apoi cu un sampon adecvat tipului tau de par.

6. Masca pentru par cu albus de ou si ulei de masline

Ou spart

Oul contine multe minerale si proteine benefice parului, fiind o sursa incredibil de bogata de sulf, fosfor, seleniu, iod si zinc. Tot ceea ce contine oul ajuta la cresterea parului. Ia albusul de la un ou sau doua (in functie de lungimea parului tau) si adauga o lingura sau doua de ulei de masline. Bate bine amestecul pana cand obtii o pasta ca o maioneza si aplica pasta pe pielea capului si pe toata lungimea parului. Lasa masca sa actioneze timp de 10-15 minute si apoi clateste cu apa calduta si spala cu un sampon potrivit tipului tau de par.

7. Lotiune regeneranta cu cedru si ou

Atunci cand te confrunti cu problema caderii parului trebuie sa intelegi ca primul care trebuie tratat este scalpul (pielea capului). Uneori, o simpla lotiune regeneranta poate opri caderea parului in scurt timp. Ai nevoie de 500 de grame de praf de cedru, doua galbenusuri de ou si cateva picaturi de zeama de lamaie proaspat stoarsa. Amesteca bine si aplica lotiunea pe pielea capului si pe toata lungimea parului, masand usor scalpul. Lasati lotiunea sa actioneze timp de 15 minute si apoi clateste bine cu apa calduta.

8. Masaj cu malai

 

Probabil ca nu iti vine sa crezi ca poti folosi malaiul si pentru tratarea caderii parului, insa trebuie sa stii ca malaiul nu este folositor doar atunci cand vrei sa iti exfoliezi pielea. Ia o mana de malai fin si maseaza-ti scalpul uscat timp de cateva minute. Scutura bine malaiul, piaptana parul cu o perie din fire naturale si nu spala parul. Maseaza-te cu malai la fiecare 2-3 zile si spala parul abia dupa 2-3 masaje.

9. Masca pentru par cu urzici

 

Urzica este una dintre plantele cele mai eficiente in tratamentele impotriva caderii parului, deoarece blocheaza producerea hormonului DHT (Dihidrotestosteron), hormonul care este responsabil de caderea parului. Trebuie sa prepari un ulei de urzica astfel: spala frunzele de urzica si lasa-le la macerat in ulei de masline sau ulei de cocos timp de 21 de zile. Cand este gata preparat, aplica uleiul de urzica pe pielea capului masand bine, apoi lasa-l sa actioneze timp de 2 ore. Clateste-te cu ceai de urzica si tei. Aplica acest tratament inainte de fiecare baie si vei observa in scurt timp efectele sale benefice.

10. Masca pentru par din 5 ingrediente

Miere de albine

Un remediu excelent impotriva caderii parului poate fi preparat din 2-3 catei de usturoi pisati, 3 lingurite de miere, 1 lingura de ulei de ricin, 3 galbenusuri si 5 lingurite de ulei de masline. Amesteca bine toate cele 5 ingrediente pana obtii o pasta omogena. Aplica masca pe tot parul, masand bine pielea capului, acopera-ti capul cu o casca de dus si las-o sa actioneze toata noaptea. Dimineata, spala-te cu apa calduta si un sampon adecvat tipului tau de par.

11. Masca de par cu doua uleiuri si galbenus de ou

Ulei de ricin

Sunt binecunoscute efectele benefice ale uleiului de ricin, uleiului de masline si ale galbenusului de ou asupra frumusetii si sanatatii parului. Preparati o masca din doua linguri de ulei de masline, doua linguri de ulei de ricin si un galbenus de ou. Aplicati aceasta masca pe tot parul si pe pielea capului. Lasati masca sa actioneze 40 de minute, apoi clatiti cu apa calduta si sampon adecvat tipului tau de par. Poti aplica masca de 2-3 ori pe saptamana, timp de trei luni si veti observa cum caderea parului in exces se opreste.

12. Masca revigoranta

 Ulei de masline

Atunci cand parul cade excesiv poate fi un semn ca pielea capului este uscata si are nevoie de o masca revigoranta. Masca revigoranta se prepara amestecand 2 linguri de ulei de masline, un galbenus de ou si cateva picaturi de zeama de lamaie proaspat stoarsa. Amesteca bine toate ingredientele pana se omogenizeaza si aplica pasta obtinuta pe parul curat. Acopera-te cu o casca de baie si lasa masca sa actioneze timp de 45 de minute, apoi spala-te cu apa calduta si un sampon adecvat tipului tau de par.

Vitaminele

 Caderea parului inseamna, de multe ori, ca organismul tau nu dispune de suficiente vitamine pentru a sustine cresterea lui. Biotina (vitamina H sau vitamina B7) este cea care combate alopecia si albirea parului. Cuprul are rol in formarea foliculilor de par si in generarea rezistentei firului de par. Tot el este indispensabil in sinteza keratinei si a melaninei, iar lipsa lui determina modificarea culorii parului. Deficitul de magneziu si zinc determina lipsa stralucirii parului, uscaciunea si fragilitatea firului de par, iar iodul este esential in sinteza hormonilor tiroidieni; lipsa acestor hormoni determina alopecie, par uscat si degrada.

Iti recomandam complexul de vitamine de la Vitabiotics - Perfectil , care contine toate aceste "ingrediente" minune pentru un par sanatos. Acest produs nu inlocuieste o dieta sanatoasa si echilibrata. Ca si in cazul altor suplimente alimentare, cereti aviz de specialitate inainte de utilizare daca sunteti sub supraveghere medicala, insarcinata, alaptati, sau suferiti de alergii alimentare.

www.magazinvavianpharma.ro

Tu ce remedii naturale folosesti impotriva caderii parului? Invata-ne si pe noi!

Articolul urmator
6 măști pentru păr gras pe care le poți face acasă
6 măști pentru păr gras pe care le poți face acasă

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Sindromul părului de nepieptănat există! Un băiețel a devenit faimos pentru podoaba lui capilară
    Sindromul părului de nepieptănat există! Un băiețel a devenit faimos pentru podoaba lui capilară

    Schimbările bruște în textura și culoarea părului unui copil pot indica prezența unui sindrom rar, care a fost identificat, în prezent, la 100 de persoane din întreaga...

    Coșuri pe picioare: cauze și remedii
    Coșuri pe picioare: cauze și remedii

    Te-ai întrebat vreodată de ce îți apar pe picioare coșuri ? Am adunat în acest articol toate informațiile despre ce înseamnă apariția coșurilor pe picioare....

    Transpirația excesivă la cap: cauze și remedii
    Transpirația excesivă la cap: cauze și remedii

    Transpirația este un proces fiziologic natural și perfect sănătos, care contribuie la răcirea corpului și la prevenirea supraîncălzirii. Cu toate acestea, unele persoane pot...

    O mamă a obținut ordin de evacuare împotriva fiilor ei adulți care trăiau pe spatele ei
    O mamă a obținut ordin de evacuare împotriva fiilor ei adulți care trăiau pe spatele ei

    Printre cele mai mari dorințe ale unui părinte este să-și vadă copilul transformându-se într-un adult independent, care să fie „pe picioarele lui”. În...

    Soția mea însărcintă este împotriva vaccinurilor și asta cred că ne distruge viața
    Soția mea însărcintă este împotriva vaccinurilor și asta cred că ne distruge viața

    Subiectul vaccinării a fost întotdeauna unul controversat. Ce se întâmplă când un cuplu e format din doi oameni cu cinvingeri total diferite față de vaccin? Ne...

    Cârcei la picioare: cauze și remedii naturiste
    Cârcei la picioare: cauze și remedii naturiste

    Cârceii la picioare pot fi o experiență neplăcută și dureroasă, iar mulți oameni se confruntă cu această problemă în mod regulat. Cârceii se manifestă sub formă...

    O mamă este considerată abuzivă de internauți după ce aceasta a spus că aplică doar remedii holistice pentru bolile copiilor ei
    O mamă este considerată abuzivă de internauți după ce aceasta a spus că aplică doar remedii holistice pentru bolile copiilor ei

    O mămică din Statele Unite își crește copiii într-un stil de viață complet „bio”. Familia nu merge la medic, nu ia medicamente și nu consumă decât...

    Vaccinul împotriva Hepatitei B: când trebuie administrat și cât este valabil
    Vaccinul împotriva Hepatitei B: când trebuie administrat și cât este valabil

    Cauți informații despre vaccinul pentru hepatita B? Află tot ce trebuie să știi despre acesta: ce este, cum acționează, când este recomandat și ce reacții adverse pot apărea...

    © 2025 Qbebe