- Ai grijă unde vei depozita oja
- În loc să agiți recipientul în care se află oja, mai bine îl vei rostogoli
- Pilește-ți blând unghiile
- Șterge-ți unghiile cu acetonă sau cu orice soluție pentru îndepărtarea ojei, chiar dacă acestea sunt curate
- Când nu ai la îndemână acetonă/ un alt tip de soluție pentru îndepărtarea ojei, aplică pe unghii oțet
- Aplică două straturi de bază protectoare pentru ojă
- Nu aștepta prea mult timp până când vei pune oja peste bază
- Fii atentă cum aplici oja: ferește-te să o întinzi pe partea dinspre cuticule
- Pentru o manichiură mai rezistentă, alege ojă lucioasă
- Ai grijă ce formă a unghiilor îți alegi
- Dacă trebuie să aplici oja într-un mediu cu multă umezeală, așteaptă mai mult timp pentru ca unghiile tale să fie perfect uscate
- După ce ți-ai făcut manichiura, evită să-ți speli mâinile cu apă fierbinte pentru cel puțin 12 ore
- Nu uita să aplici ulei pentru cuticule în fiecare zi
- Nu-ți lăsa urme de ojă pe porțiunea din unghie din preajma cuticulei
- În timpul activităților casnice este indicat să folosești mănuși
- Fii foarte atentă când aplici pe mâini anumite produse destinate îngrijirii pielii
Ai grijă unde vei depozita oja
Rezistența unei manichiuri depinde, așa cum spun specialiștii, și de calitatea ojei folosite. Pentru ca aceasta să-și păstreze cât mai bine calitățile, este indicat să o ții mai ales în locuri întunecate și răcoroase. În caz contrar, ea nu va mai fi la fel bună, în condițiile în care lumina soarelui sau luminile artificiale, puternice, îi pot afecta semnificativ compoziția.În loc să agiți recipientul în care se află oja, mai bine îl vei rostogoli
Chiar dacă te-ai obișnuit să agiți sticluța cu ojă, experții în manichiură te sfătuiesc să renunți la acest obicei, întrucât în momentul în care agiți recipientul oja se va umple cu bule de aer. De aceea nu va mai fi la fel de eficientă, iar manichiura ta va fi mai expusă crăpăturilor.
Mult mai bine va fi ca înainte să-ți faci manichiura să iei sticluța cu ojă în mână și pur și simplu să o rostogolești între palme.
Pilește-ți blând unghiile
Ca manichiura să fie mai durabilă, este foarte important cum îți pregătești unghiile înainte de aplicarea ojei.
De exemplu, dacă îți vei pili ușor unghiile, eventualele asperități de pe suprafața lor vor fi atenuate. Așa oja se va fixa mai bine, pe o suprafață perfect orizontală.
Șterge-ți unghiile cu acetonă sau cu orice soluție pentru îndepărtarea ojei, chiar dacă acestea sunt curate
Unul dintre cele mai recomandate trucuri legate de obținerea unei manichiuri mai frumoase și mai rezistente este acesta: să aplici pe unghiile curate o soluție pe bază de acetonă sau orice altă soluție folosită pentru ștergerea ojei.
Motivul pentru care ar fi bine să procedezi așa este: o asemenea soluție va îndepărta toate uleiurile de pe suprafața unghiei. În schimb, dacă acestea nu ar fi eliminate, manichiura nu ar putea fi foarte rezistentă.
Abia după ce vei aplica acetona/altă soluție pentru îndepărtarea ojei vei putea să aplici primul strat de ojă. Datorită acestui demers, poți să te bucuri de manichiura ta pentru 5-7 zile sau chiar pentru mai mult timp dacă vei reuși ca, la fiecare câteva zile (cam 2-3 zile) vei mai aplica un strat de ojă suplimentar.
Când nu ai la îndemână acetonă/ un alt tip de soluție pentru îndepărtarea ojei, aplică pe unghii oțet
Tot în vederea eliminării uleiurilor ce ar putea periclita manichiura, poți să-ți înmoi unghiile într-un amestec făcut din apă și oțet. Sau cel puțin șterge-le cu un prosop de hârtie înmuiat în oțet!
Aplică două straturi de bază protectoare pentru ojă
Manichiura ta va rezista mai mult timp dacă vei aplica două straturi de bază protectoare pentru ojă: unul va fi pentru partea de sus a unghiei, iar celălalt va fi întins pe întreaga suprafață a unghiei. Acest truc te va feri de micile crăpături care pot strica rapid aspectul manichiurii tale.
Nu aștepta prea mult timp până când vei pune oja peste bază
Pentru că baza îi va conferi mai multă durabilitate manichiurii, întrucât se va combina mai bine cu pigmenții de culoare din ojă, nu sta prea mult până când te vei da și cu ojă.
Fii atentă cum aplici oja: ferește-te să o întinzi pe partea dinspre cuticule
Tot pentru prevenirea crăpăturilor este și acest demers: oja va fi aplicată, mai întâi, deplasând pensula pe capătul de sus al unghiilor.
Citește și: 7 trucuri de manichiura pentru mamici grabite
Pentru o manichiură mai rezistentă, alege ojă lucioasă
Chiar dacă te atrag mai degrabă ojele mate, manichiuristele te îndeamnă, dacă vrei o manichiură mai durabilă, să te orientezi cu precădere spre ojele lucioase. Motivul este următorul: acestea din urmă vor avea o mai bună aderență cu suprafața unghiei, ceea ce le conferă o mai mare rezistență.
Ai grijă ce formă a unghiilor îți alegi
Secretul unei manichiuri rezistente constă și în forma unghiilor, spun experții. De pildă, s-a ajuns la concluzia că oja aplicată pe unghiile ovale sau rotunde, nu foarte lungi, va fi mai puțin expusă riscului de a se crăpa. În schimb, pe unghiile de formă pătrată sau foarte ascuțite oja nu va rezista prea bine.
Dacă trebuie să aplici oja într-un mediu cu multă umezeală, așteaptă mai mult timp pentru ca unghiile tale să fie perfect uscate
Umiditatea poate afecta serios calitatea manichiurii tale. Poți să previi însă acest fenomen dacă vei avea grijă să ții oja în frigider cam 30 de minute înainte să o aplici (pentru a evita prea multe bule de aer ce-i vor periclita din calitate) și vei aștepta mai mult timp pentru uscarea perfectă a unghiilor.
După ce ți-ai făcut manichiura, evită să-ți speli mâinile cu apă fierbinte pentru cel puțin 12 ore
Deși unghiile pot părea perfect uscate la atingere, specialiștii spun că oja va fi perfect fixată pe unghie abia după aproximativ 12 ore de la aplicare.
Iată de ce este bine să nu-ți expui unghiile la o sursă de căldură și umezeală (cum este și apa fierbinte) timp de cel puțin 12 ore după ce ți-ai aplicat oja. În caz contrar, riști să te alegi cu crăpături și manichiura se va deteriora mai repede.
Nu uita să aplici ulei pentru cuticule în fiecare zi
O manichiură va fi mai de durată dacă vei avea unghii mai hidratate. Un demers obligatoriu în acest scop va fi să nu uiți să aplici ulei pentru cuticule, preferabil în fiecare zi.
Citește și: Greșeli pe care le faci când îți faci manichiura
Nu-ți lăsa urme de ojă pe porțiunea din unghie din preajma cuticulei
Nu numai că va fi inestetic să-ți lași pete de ojă în zona cuticulelor, dar acest lucru îți poate afecta inclusiv calitatea manichiurii.
Cu alte cuvinte, ca să eviți crăparea ojei va trebui să ștergi cât mai rapid eventualele urme din preajma cuticulelor.
În timpul activităților casnice este indicat să folosești mănuși
Cu atât mai mult cu cât vei avea de făcut activități ce presupun să vii mult în contact cu apa (cum ar fi spălatul vaselor), ca să-ți protejezi manichiura va fi ideal să porți mănuși. Numai așa oja va fi ferită de crăpături, iar manichiura își va putea păstra aspectul dorit.
Fii foarte atentă când aplici pe mâini anumite produse destinate îngrijirii pielii
Experții în manichiură ne sfătuiesc, pentru a avea o manichiură mai frumoasă și mai rezistentă, să avem mare grijă când aplicăm pe mâini anumite produse pentru îngrijirea pielii. De exemplu, s-a constatat că loțiunile și uleiurile de protecție solară vor afecta pigmenții de culoare și astfel manichiura își va strica mai repede aspectul.
Voi știați până acum de toate aceste trucuri, menite să ne ajute să avem o manichiură mai rezistentă?
Surse:
www.buzzfeed.com, www.nailartgear.com, www.rd.com,www.totalbeauty.com, www.womansday.com