Exemple de greșeli de îngrijire ale pielii pe care le faci vara
Stai la soare și uiți să reîmprospătezi stratul de loțiune de protecție solară
Este o mare greșeală să credem că, dacă folosim o loțiune de protecție solară, vom fi protejate toată ziua. Dermatologii ne asigură însă că, pentru a avea efectul optim, aceasta trebuie reaplicată la fiecare 2 ore și de fiecare dată când ne întoarcem din apă. În plus, spun ei, aceasta ne protejează mai ales de razele UVB, nu și de cele UVA, care sunt și ele nocive.
Așa că, pentru a fi sigure că ne protejăm cât mai bine pielea, este necesar să aplicăm de mai multe ori pe zi o loțiune de protecție cu factor de protecție între 15 și 50.
Te epilezi cu lama chiar când intri la duș
Deși cele mai multe dintre noi procedează așa, dermatogii ne spun că este o greșeală.
Motivul este următorul: vrem să ne asigurăm că apa călduță și aburul ne vor hidrata mai bine pielea și lama va aluneca mai ușor. Dar dacă ne vom epila după duș, porii sunt mai dilatați, rădăcina părului este mai moale și va fi mai ușor și mai eficient de îndepărtat. Astfel, ne putem bucura de o piele mai catifelată și putem scăpa de părul nedorit pentru mai mult mult timp!
Folosești deodorant doar dimineața
Dacă vrei să ne menținem proaspete mai mult timp, dermatogii ne sfătuiesc să ne dăm cu deodorant inclusiv seara.
Vara, deși transpirăm mai abundent, s-a constatat că totuși cantitatea de transpirație din zona axilelelor este mai redusă. Întrucât scopul deodorantului este să formeze un fel de „strat" protector peste glandele sudoripare, astfel încât transpirația să penetreze mai puțin pielea, el va funcționa mai bine după-amiaza și seara, când în mod natural corpul transpiră mai puțin.
Nu folosești un antobronzant potrivit tipului tău de piele
Dacă nu avem timp să ne bronzăm natural, putem obține o piele cu nuanțe arămii cu ajutorul autobronzantelor.Trebuie însă să fim atente să-l alegem pe cel potrivit tipului nostru de piele pentru a nu avea un aspect dezagreabil.
Sfatul specialiștilor este următorul: dacă aveți o piele mai grasă, este ideal să folosiți autobronzante sub formă de cremă sau de spray. Acest lucru este valabil inclusiv pentru zona feței. Întrucât pielea mai grasă secretă mai mult sebum, acesta se va combina mai bine cu uleiurile conținute de autobronzant și va conferi un aspect uniform.
În schimb, dacă am folosi un autobronzant pudră pe o piele grasă, acesta ar avea tendința să se „aglomereze" în zonele cu mai mult sebum (mai ales pe față) și ar crea un aspect neplăcut.
Alegi un autobronzant în nuanțe nepotrivite pentru tine
Aceasta este una dintre cele mai comune greșeli de îngrijire pe timpul verii.
Chiar dacă ai vrea să alegi unul care să-ți confere o piele mai închisă la culoare, trebuie să știi că acesta poate crea un aspect de fals. Așa că ferește-te de autobronzantele cu nuanțe prea portocalii sau roșiatice, mai ales dacă ai pielea foarte deschisă la culoare.
Experții ne sfătuiesc să alegem un autobronzant care să fie doar cu unul-două tonuri mai închise decât pielea ta. Fii atentă la acest detaliu mai ales pentru zona feței!
Nu îți îngrijești buzele așa cum trebuie
Dermatologii consideră că balsamul de buze este unul dintre cele mai importante elemente de îngrijire a pielii pe timpul verii. Ca să ne bucurăm pe deplin de efectele sale, este ideal să alegem unul cu SPF de 15-20.
Rolul balsamului de buze este următorul: să ne protejeze de radiațiile solare și să împiedice deshidratarea buzelor și apariția crăpăturilor. Așa că ar fi o mare greșeală vara, în special când te expui la soare, să uiți să-ți protejezi și buzele. Riști să te alegi cu arsuri solare sau crăpături mult mai greu de tratat ulterior!
Cele mai comune greșeli de îngrijire a părului pe care le poți face vara
Nu-ți protejezi părul purtând ceva pe cap
Fie că este vorba despre o pălărie de soare , de o șapcă sau de un batic, vara este foarte important să-ți protejezi părul. Întrucât razele solare sunt dăunătoare mai ales pentru zona scalpului, care se poate arde și degrada mai ușor, este foarte important să-ți acoperi capul, nu numai la plajă, ci în orice zi cu soare puternic.
Nu-ți clătești părul după ce ai fost la piscină
Chiar dacă poți crede că, din moment ce părul s-a udat în piscină, înseamnă că s-a hidratat, specialiștii ne asigură că aceasta ar fi o mare greșeală.
Din contră, din cauza clorului din apă, pielea scalpului și firul de păr sunt mai deshidratate. Așa că, dacă nu ai acces la șampon sau la balsam, încearcă totuți să-ți clătești părul cu apă călduță pentru a îndepărta urmele de clor de pe păr și pentru a elimina cât mai mult posibilitatea de a avea un păr degradat după zilele petrecute la piscină.
Vara, părul meu este suficient de hidratat
Experții au constatat că, pe timpul verii, multe femei evită să folosească produse de îngrijire ale părului, precum balsamurile sau măștile. Printre motivele invocate se numără fapul că părul este suficient de hidratat pentru că vara îl spală mai des sau pentru că umiditatea din aer este adesea ridicată.
Stiliștii ne spun că nu este deloc așa. Dimpotrivă, din cauza radiațiilor solare, părul este mai deshidratat vara și are nevoie de o îngrijire suplimentară, bazată în special pe produse bogate în keratină.
Vara ne pieptănăm mai mult
Și aceasta este o greșeală de îngrijire frecventă. Sfatul specialiștilor este următorul: vara, părul este mai fragil datorită expunerii prelungite la radiațiile solare, la apa din piscine sau la cea sărată din mare, iar pieptănarea frecventă nu face altceva decât să-l rupă.
Preferabil achiziționați-vă un balsam sau un spray care vă vor ajuta să vă descurcați părul și să-l pieptănați ulterior cu mai multă ușurință.
Cele mai frecvente greșeli de îngrijire ale unghiilor, pe care poți fi tentată să le faci vara
Îți lași unghiile prea lungi
Vara, unghiile au o tendință de creștere mai rapidă. Dar unghiile lungi, spun experții, se rup mai ușor și se pot contamina mai rapid cu tot felul de ciuperci. Pentru a evita să ajungi în astfel de situații, ai grijă să le tai în mod regulat și să le menții cât mai scurte.
Te expui prea mult la soare
Deși se spune că unghiile pot filtra cam 1/3 din razele solare care pot ajunge direct pe suprafața lor, dermatologii ne spun că sunt la fel de sensibile la radiațiile solare precum restul pielii noastre. Cea mai efectată de acestea este, de obicei, partea inferioară a unghiei.
Așa că, dacă vrei să te bucuri de unghii cât mai puțin degradate, expune-te cu măsură la soare și nu uita să le protejezi și pe ele (de exemplu, nu le lăsa să fie prea lungi și unge-le cu creme speciale de îngrijre).
Citește și: Tratamente naturiste pentru unghii
Tu mai știi și alte greșeli de îngrijire, pe care le facem în special pe timpul verii?
Surse:
www.awomanshealth.com
www.dailyburn.com
www.dazzledry.com
www.ellecanada.com
www.womenshealthmag.com
Surse poze:
www.pixabay.com