Ce sunt vergeturile
Vergeturile reprezintă linii vizibile de pe suprafața pielii, care pot apărea în zone diverse, precum: pe abdomen, pe coapse, pe brațe, pe fese sau pe sâni. Ele se formează în stratul mijlociu al pielii (cunoscut ca dermă), atunci când pielea se extinde și se contractă, iar colagenul nu mai poate face față acestui ciclu. Atunci apar niște „întreruperi", concretizate prin apariția vergeturilor. Inițial, acestea pot avea culoare roșie sau roz, după care devin albicioase.Principalele cauze care pot duce la dezvoltarea vergeturilor sunt:
• sarcina
• factorii ereditari
• scădere sau creștere bruscă în greutate
• creștere rapidă
• stress-ul
• transformările hormonale
Din fericire, există tot felul de soluții ce ne pot ajuta să le prevenim, să le ameliorăm și să le eliminăm. Printre acestea se numără și aplicarea, pe pielea afectată de vergeturi,de diferite uleiuri. Să vedem care sunt cele mai cunoscute.
Cele mai bune uleiuri pentru vergeturi
Uleiul de ricin
Acidul ricinoleic din el îl face un aliat de nădejde în lupta cu vergeturile. Cine face un tratament constant cu acest ulei, poate vedea rezultate chiarși după 2-3 săptămâni.
Cel mai bine este să-l folosim în felul următor:
• Folosește-l simplu, aplicându-l direct pe zona afectată și masând ușor (cam 5-10 minute). Pune pe acea zonă o cârpă curată și o sticlă cu apă caldă, pe care le vei ține pentru cel puțin 30 de minute. Repetă procedeul zilnic, pentru cel puțin o lună.
• Amestecă uleiul de ricin cu ulei de migdale- Combinația va hdrata pielea în profunzime și va stimula producția de colagen. Te poți masa cu amestecul rezultat urmând aceleași instrucțiuni ca mai sus.
Uleiul de ricin te va ajuta cu siguranță și pentru a diminua vergeturile rămase după sarcină.
Uleiul esențial de neroli
Uleiul se extrage din bobocii florilor de portocal amar din Maroc și Tunisia. Are o aromă deosebită și este recunoscut pentru proprietățile de vindecare și de regenerare a pielii, fiind recomandat adesea pentru tratarea vergeturilor. În plus, este la fel de eficient și pentru prevenirea lor.
Poate fi folosit pe orice tip de piele și, pentru rezultate vizibile, trebuie utilizat zilnic. Va ajuta celulele să se regenereze, astfel încât aspectul neplăcut al vergeturilor se poate diminua considerabil.
Poate fi utilizat fără probleme și pe parcursul sarcinii, prin masarea directă a zonelor deja afectate sau pentru a preveni formarea unor vergeturi noi.
Uleiul esențial de violete
La fel ca și uleiul de neroli, și acesta poate preveni apariția vergeturilor. Datorită compoziției sale, va stimula producția de colagen și va ajuta la formarea elastinei, asigurând o piele netedă.
Pentru a-l face și mai eficient, poți încerca următoarea combinație: amestecă 15 picături de ulei de violete cu 15 picături de ulei de lavandă și masează-te ușor pe zonele cu probleme.
Nu uita să-l folosești inclusiv pe parcursul sarcinii, asigurându-te astfel că vergeturile nu îți vor afecta prea mult pielea.
Citește și: Vergeturile: cauze si tratamente naturiste
Uleiul esențial de mandarine
Se obține din fructele mandarinului și este folosit pe scară largă pentru tratarea vergeturilor. Dacă vrei să previi formarea lor, uleiul de mandarin își va spori eficiența amestecându-l cu alte uleiuri esențiale. Iată o „rețetă" pe care, dacă o vei urma, te vei bucura de o piele frumoasă inclusiv pe durata sarcinii.
Vei avea nevoie de :
• 10 picături de ulei esențial de mandarine
• 10 picături de ulei esențial de migdale
• 5 picături de ulei de germeni de ovăz
• 5 picături de ulei esențial de lavandă
• 5 picături de ulei esențial de tămâie
Pune toate uleiurile într-o sticlută și agită ușor. Masează-te zilnic și ține uleiurile departe de lumină și căldură.
Uleiul de cocos
Este deja cunoscut faptul că acest ulei este bun pentru piele datorită proprietăților sale emoliente și antibacteriene.
Specialiștii îl recomandă pentru tratarea vergeturilor din următoarele motive:
• Înmoaie rapid pielea și pătrunde rapid în straturile ei profunce
• Conține mulți antioxidanți și astfel vindecă mai rapid pielea
• Conține grăsimi saturate, nu are radicali liberi și regenerează celulele
Cele ce au deja vergeturi se pot masa cu ulei de cocos încălzit în fiecare seară, înainte de culcare, lăsându-l să acționeze pe zonele afectate. Se va clăti dimineața.
Pentru cele ce vor să preîntâmpine apariția vergeturilor pe timpul sarcinii, este necesar să se maseze direct pe zonele cele mai predispuse în fiecare zi.
Uleiul de măsline
Având multiple utilizări în cosmetică, uleiul de măsline este foarte potrivit și pentru vergeturi.
Întrucât este deosebit de bogat în vitamina E și în tot felul de antioxidanți, va hidrata și va regenera rapid pielea. Aplicându-l regulat, vei constata că vergeturile își vor diminua aspectul neplăcut și chiar pot dispărea.
Pentru rezultate optime, este preferabil să-l utilizezi zilnic, puțin încălzit. Masează-te pe zonele cu probleme și lasă uleiul să acționeze pentru cel puțin o oră, astfel încât pielea să absoarbă vitaminele necesare.
Citește și: Remedii naturale pentru vergeturi
Tu care crezi că ar fi cel mai bun ulei pentru vergeturi?
Surse:
www.beautymunsta.com; www.beautytips.givingtoyou.com; www.draxe.com; www.earlycare.org; www.goodhealthacademy.com; www.healthyfocus.org; www.livestrong.com; www.skindiseaseremedies.com; www.stylecraze.com; www.top10homeremedies.com
Surse poze:
www.morguefile.com;www.pixabay.com