- 1. Oamenii îşi pot ghici personalitatea privindu-ţi fotografia.
- 2. Puterea fizică este judecată pe baza structurii osoase faciale
- 3. Femeile sunt mai atrase de barbaţii "virili" în anumite perioade ale ciclului menstrual
- 4. Persoanele condamnate la moarte care au chipuri care nu inspiră încredere sunt mai predispuşi la executarea pedepsei
- 5. Chipul tău poate vorbi despre sănătatea ta.
- 6. Medicii pot spune dacă eşti bolnav privindu-ţi ochii
- 7. Lungimea dintre degete poate fi corelată cu lungimea penisului
- 8. Lungimea dintre degete şi riscul de cancer
- 9. Înălţimea ta poate dezvălui un risc de a dezvolta anumite afecţiuni
Sunt foarte multe lucruri pe care le putem presupune despre o persoană bazându-ne pe aspectul fizic al acesteia, de la nivelul de încredere pe care merită să îl investim în ea, până la a judeca dacă persoana respectivă este introvertită sau extrovertită. Trebuie să ştii însă că aspectul tău fizic poate dezvălui şi câteva lucruri surprinzătoare referitoare la sănătatea ta sau la riscul de a dezvolta anumite afecţiuni medicale în viitorul apropiat. Iată care sunt cele mai interesante lucruri pe care aspectul tău fizic le spune despre tine.
1. Oamenii îşi pot ghici personalitatea privindu-ţi fotografia.
Se spune că aparenţele înşeală şi că prima impresie poate fi greşită, însă există studii care au demonstrat că se pot spune multe lucruri despre personalitatea cuiva doar privindu-i fotografia. Studiul a fost realizat la Universitatea din Austin, Texas, SUA. Au fost selectate câteva persoane cărora li s-au arătat fotografiile a 123 de necunoscuţi care au pozat în două ipostaze: una neutră, privind spre aparatul de fotografiat, iar alta în care au adoptat ce unghi şi expresie facială au dorit. Grupului de studiu i s-a cerut să stabilească trăsăturile de personalitate definitorii pentru fiecare persoană fotografiată. Indiferent de fotografia analizată, impresiile lor au fost incredibil de corecte. Deşi au fost mai concreţi şi au oferit mai multe detalii atunci când au analizat fotografiile spontane stabilind dacă persoanele fotografiate sunt introvertite sau extrovertite, nivelul încrederii în sine, opţiunile religioase, conştiinţa, popularitatea, au putut totuşi să exprime cele mai importante 3 caracteristici ale personalităţilor persoanelor fotografiate şi atunci când au analizat fotografiile neutre.
2. Puterea fizică este judecată pe baza structurii osoase faciale
Oamenii de ştiinţă au realizat un studiu în care au arătat subiecţilor fotografiile a 10 persoane cu 5 expresii faciale diferite. Subiecţii au fost rugaţi să exprime cu ajutorul unor note, cât de demnă de încredere, prietenoasă ori puternică pare fiecare persoană din fotografii. Deloc surprinzător, privitorii au avut tendinţa de a nota ca persoane mai prietenoase şi mai demne de încredere persoanele cu expresii faciale vesele, în detrimentul celor cu expresii faciale mânioase. Însă, atunci când au fost rugaţi să determine persoanele mai puternice, subiecţii au ales persoanele cu feţe mai late.
3. Femeile sunt mai atrase de barbaţii "virili" în anumite perioade ale ciclului menstrual
Preferinţele romantice ale femeii pot varia pe parcursul ciclului menstrual, cel puţin asta sugerează studiile efectuate. Un studiu realizat în anul 2010 pe 66 de cupluri heterosexuale a descoperit că femeile care aveau parteneri de viaţă cu trăsături mai puţin masculine erau mai atrase de alţi bărbaţi în perioada în care ovulau. În schimb, femeile care aveau parteneri cu trăsături mai masculine, erau mai puţin atrase de alţi bărbaţi în perioada ovulaţiei. Totuşi, concluziile nu se opresc aici. Alte studii au constatat că femeile care folosesc pilule contraceptive preferă bărbaţii cu trăsături mai puţin virile.
4. Persoanele condamnate la moarte care au chipuri care nu inspiră încredere sunt mai predispuşi la executarea pedepsei
Modul în care oamenii ne percep chipurile ar putea fi o problemă de viaţă şi de moarte. Cercetătorii au publicat un studiu în timpul căruia subiecţilor le-au fost arătate 200 de fotografii ale unor deţinuţi. Cercetătorii au aflat că prizonierii ale căror chipuri nu inspirau încredere erau cel mai probabil să fie condamnaţi la moarte. Cel mai îngrijorător fapt descoperit de acest studiu a fost acesta: participanţii au avut tendinţa de a judeca ca persoane mai nedemne de încredere deţinuţi care mai târziu au fost achitaţi, în dauna celor care au fost condamnaţi la moarte până la urmă. Deşi nu se poate spune că respectivii deţinuţi au fost condamnaţi la moarte pentru că chipurile lor nu inspirau încredere, descoperirea studiului este, totuşi, tulburătoare.
5. Chipul tău poate vorbi despre sănătatea ta.
Ridurile, de exemplu, pot fi un simptom al problemelor cardiace. Se pare că pielea ridată dezvăluie mult mai multe detalii despre noi decât vârsta. Un studiu realizat de oamenii de ştiinţă în anul 2012 în timpul căruia s-a comparat numărul ridurilor prezente pe chipul şi antebraţele a 261 de persoane cu părinţi longevivi cu un grup fără alte caracteristici similare de 253 de persoane de aceeaşi vârstă. Se pare că femeile cu cel mai scăzut risc cardiac arătau cu mai mult de doi ani mai tinere decât cele care aveau un risc cardiac crescut.
6. Medicii pot spune dacă eşti bolnav privindu-ţi ochii
Medicii pot diagnostica o serie de afecţiuni doar privind ochii pacientului. Petele roşii de sânge de pe retină (stratul sensibil la lumină aflat în profunzimea ochiului) poate fi un simptom al diabetului cunoscut ca retinopatie diabetică. În cazul în care glicemia ta este prea mare, vasele de sânge din retină se pot bloca, ceea ce poate produce inflamaţii şi rupturi la nivelul respectivelor vase sangvine. Dacă diabetul şi retinopatia nu sunt tratate corespunzător, vederea poate fi afectată ireversibil şi se poate ajunge chiar la orbire. Evident că ochii roşii pot avea şi alte cauze, cum ar fi infecţiile fungice sau conjunctivita, o infecţie care afectează partea interioară a pleoapelor.
7. Lungimea dintre degete poate fi corelată cu lungimea penisului
Chiar dacă această descoperire poate părea o glumă, vă asigurăm că s-au efectuat studii care au demonstrat că toate acele mituri sunt parţial adevărate. Într-un studiu efectuat asupra 144 de bărbaţi coreeni cu vârste peste 20 de ani, oamenii de ştiinţă au măsurat degetele şi penisurile (ambele fiind în stare flască şi întinse mecanic) pacienţilor aflaţi sub anestezie pentru efectuarea unor intervenţii chirurgicale urologice. Astfel, s-a descoperit că, cu cât distanţa dintre arătător şi inelar este mai scurtă, cu atât penisul este mai lung. Trebuie să ştiţi şi că, la baza acestui studiu, au stat altele care au demonstrat că atât lungimea degetelor, cât şi lungimea penisului sunt influenţate de expunerea la testosteron în timpul vieţii intrauterine. Însă, această corelaţie a mai fost făcută şi cu alte incidenţe...
8. Lungimea dintre degete şi riscul de cancer
Domnilor, deşi lungimea degetelor poate sugera că sunteţi înzestraţi generos şi în alte zone, din păcate, purtaţi şi un risc. Oamenii de ştiinţă au studiat şi măsurat lungimea degetelor a 1500 pacienţi diagnosticaţi cu cancer de prostată şi 3000 de bărbaţi sănătoşi pe o perioadă de 15 ani. Bărbaţii ale căror degete arătătoare erau de aceeaşi lungime sau mai lungi decât degetele inelare erau cu 33% mai puţin susceptibili de a fi diagnosticaţi cu cancer de prostată în următorii 15 ani faţă de bărbaţii ale căror degete arătătoare erau mai scurte decât cele inelare, iar efectul era mai ridicat chiar la bărbaţii cu vârste sub 60 de ani. Desigur că studiul va avea nevoie de mai multe cercetări în domeniu, însă este bine de ştiut.
9. Înălţimea ta poate dezvălui un risc de a dezvolta anumite afecţiuni
A fi scund sau înalt nu are legătură doar cu moda şi standardele de frumuseţe. Unele studii sugerează că persoanele mai înalte au un risc mai scăzut de a dezvolta afecţiuni cardiovasculare, în vreme ce persoanele mai scunde au riscuri mai scăzute de a dezvolta cancer. Aceste "efecte secundare" ale înălţimii ar putea avea legătură cu cantitatea de hormon de creştere produsă de organismul respectiv, hormon care ar putea proteja organismul de anumite boli şi de a-l predispune altora. Totuşi, nu trebuie să intri în panică, dar nici să te relaxezi prea tare: studiile nu spun că dacă eşti înalt sau scund vei fi imun la anumite afecţiuni şi vei avea, cu siguranţă, anumite boli.