După nașterea primului copil, mama capătă o înțelepciune greu de explicat pe măsură ce anii trec, iar copilul trece prin diferite etape, mama învață tot mai multe lucruri. La un deceniu după ce a dat naștere copilul ei, această mamă împărtășește toate lucrurile pe care le-a învățat, menite să ajute și alți părinți.
„Nimeni nu mi-a spus că „miracolul vieții vine cu foarte multe cusături”
„Îmi amintesc cu lux de amănunte cu cea mai bună prietenă a mea m-a ajutat să depășesc momentul nașterii și a fost alături de mine atunci când am adus pe lume primul meu copil. L-am ținut în brațe în timp ce dormea, înconjurată de scutece, cu hainele pline de laptele vărsat de el și căutând în disperare o ocazie să pot dormi și eu puțin sau să mănânc ceva cald.
Când prietena mea m-a întrebat ce poate face să mă ajute ,am început să plâng. Nici nu știam de unde să încep. Am avut un copil foarte capricios și nu știam cum să îi alin durerile cauzate de colici… În casă era o dezordine completă și nu aveam energia să o curăț și în fiecare zi simțeam o durere ascuțită după nașterea naturală. Nimeni nu mi-a spus că „miracolul vieții vine cu foarte multe cusături”, mărturisește mama.
Sfaturi practice de îngrijire pentru mămici
„Meseria de mamă este cea mai grea din lume. Ai program non stop 365 de zile pe an, ești propriul director, ești și bucătar, șofer și profesor, chiar dacă nu ai pregătirea și diplomele necesare…”
Femeia își amintește cum prietena ei a ajutat-o să aleagă hainele bebelușului, să monteze monitorul în camera copilului, după care a îmbrățișat-o și a plecat. Iar mama, speriată că nu își va mai reveni niciodată la forma ei normală, atât fizică, cât și psihică, a plâns foarte mult. 10 ani mai târziu este extrem de fericită, iar copilul ei nu contenește să o surprindă. Este atât de inteligent și de pasionat în ceea ce face, încât poate enumera toate echipele care au câștigat Cupa Mondială de fotbal în ultimii 20 de ani. Are o inteligență ieșită din comun și un umor extrem de fin.
„Adesea fiul meu în vârstă de 10 ani vine în camera mea cu o minge de fotbal în mână și mă roagă să mă joc împreună cu el sau insistă să ne uităm la filmul nostru preferat, după ce frații și surorile lui se culcă. Sunt surprinsă plăcut de copilul meu de clasa a IV-a și de cât de mult mă distrez cu el. Au fost și momente însă foarte dificile în creșterea lui. M-am simțit neputincioasă până când soțul meu se întorcea acasă de la muncă și eu puteam să fac un duș rapid și să mănânc ceva după 10 ore în care rămâneam singură cu copilul.
Dar am supraviețuit și cu timpul am reușit să dorm tot mai mult, să interacționez mai frumos cu copilul meu și am mai adus pe lume trei frățiori. Meseria de mamă este cea mai grea din lume. Ai program non stop 365 de zile pe an, ești propriul director, ești și bucătar, șofer și profesor, chiar dacă nu ai pregătirea și diplomele necesare. Nu pot spune că sunt o mamă perfectă și nici că fac toate aceste lucruri cu deosebită plăcere, dar le fac de 10 ani și pot spune că am reușit. Băiețelul meu este sănătos, fericit și încearcă să-și găsească propriul drum în această lume.
Pe măsură ce trece timpul îmi amintesc cât de mult am progresat după ce în urmă cu 10 ani am l-am adus pe fiul meu acasă, înfășat, un ghemotoc de iubire, fragil și plângăcios. Au fost numeroase momente în ultimii 10 ani când mi-am spus nu pot să fac asta, nu știu de ce fac asta, dar pentru părinții care se află acum în dificultate, eu sunt dovada vie că se poate și nu îmi mai este frică de niciun fel de provocare a vieții”, concluzionează mama.
5 sfaturi pentru o mama singura
Fără doar și poate, numai un părinte trecut prin anumite provocări poate da sfaturi altor părinți prin simpla expunere a călătoriei și provocărilor prin care a trecut în anii în care și-a crescut copiii. Nu trebuie să fim părinți perfecți, în ochii copiilor noștri suntem perfecți…
Surse foto: twitter.com, twitter.com, twitter.com twitter.com
Surse articol: scarymommy.com