Când copilul nostru ne inspiră să schimbăm viitorul

Când copilul nostru ne inspiră să schimbăm viitorul

Gabriela Paladi - Redactor

Nu-i aşa că de multe ori schimbările pe care le facem sau ni le dorim de la viaţă sunt datorate copiilor noştri? De fapt, ca mamă, aşa cum bine spunea Sophia Loren, nu eşti niciodată singură în gândurile tale, pentru că te gândeşti de două ori, o dată pentru tine şi o dată pentru copilul tău. Este un fapt care se poate generaliza cu uşurinţă către toţi părinţii, mame sau taţi.

 

 Spre bucuria mea, mi-a fost dat să observ în jurul meu părinţi care sunt inspiraţi de proprii copii să schimbe nu numai viaţa lor, ci şi a celorlalţi din jurul lor. Am cunoscut părinţi care au convins alţi părinţi să se lase de fumat, să adopte o alimentaţie corectă, să abordeze tehnici de parenting eficiente sau să citească mai mult, pentru că aceasta înseamnă un exemplu bun de urmat pentru copii. Am cunoscut părinţi care au descins cu mult curaj şi au investit economiile familiei în mici afaceri prin care să stimuleze ceilalţi părinti să ofere un viitor mai bun micuţilor noştri. De fapt, chiar eu insămi am acceptat să iau în mâini redacţia unei reviste pentru părinţi tocmai în ideea că aş putea schimba ceva, aş putea, prin informare corectă, să schimb viitorul copilului meu, dar şi a multor alţi copii. 

KinderUnity, inspirat de un copil, creat de părinţi responsabili 

Ieri am fost invitată la lansarea oficială KinderUnity, un produs, care, după părerea mea, va revoluţiona sistemul educaţional într-un mod pozitiv, şi care va rezolva una dintre probleme majore din prezent în grădiniţe şi nu numai: lipsa unei comunicări eficiente între educatori şi părinţi. Un produs care a fost inspirat de Matei, un băieţel cu părinţi responsabili, care au decis că nevoia lor de a şti mai multe despre ceea ce face Matei la grădiniţă se poate concretiza într-o platformă online care să eficientizeze fluxul comunicării între grădiniţă şi părinţi, şi invers. Evenimentul a fost dedicat mai ales grădiniţelor, pentru că ele vor beneficia cel mai mult. Eu, însă, am să vă povestesc, dragi părinţi, cum am înţeles eu că ne poate ajuta KinderUnity, atât pe noi, cât şi pe copiii noştri. 

 Am ascultat mai întâi ceea ce Adrian Sita, tăticul inspirat de fiul său, Matei, a avut de spus cu privire la inovativa aplicaţie KinderUnity. Eu, una, comunic cu educatoarea fetiţei mele cel mai des prin Facebook şi 3 minute când ajung să o iau de la gradiniţă în fugă. Şi, da, simt nevoia să ştiu mai multe, fără însă să agasez cu multe întrebări. Adrian a subliniat mai intâi lipsa de siguranţă a Facebook-ului, dar şi faptul că, în acest mod, comunicarea eficienta nu este asigurată. Să nu uităm, totuşi, că o educatoare nu are grijă numai de copilul nostru. Imaginaţi-vă numai, ce înseamnă pentru ea să răspundă pe Facebook la 15-20 de părinţi curioşi. Ea va avea posibilitatea să încarce în aplicaţie toate informaţiile despre copilul nostru, repede şi uşor, despre activităţi, programă, despre orice activitate educaţională şi administrativă ne-ar putea interesa.

Iar de aici, am aflat, apoi, ce poate face pentru noi, părinţii, această platformă. Pot să am acces la rapoarte de activitate ale copilului, pot să îi completez fişa medicală cu diverse informaţii utile pentru cadrele didactice, pot să completez preferinţele culinare sau alergiile alimentare, pot să completez diverse formulare de feedback care să vină în ajutorul educatorilor, pot să primesc notificări cu privire la copil, sau să accesez chat-ul, să votez unde pleacă cel mic in excursie, să văd ce poezie a învaţat, sau ce poezie are de invăţat pentru serbări. Pot să văd informaţii despre opţionale, programul grupei, facturile, pozele şi filmările cu el şi colegii lui. Practic, pentru toate întrebările care v-au trecut vreodată prin cap despre grădiniţă şi despre ceea ce face cel mic acolo, veţi găsi răspunsuri în platformă ... fără să agasaţi pe nimeni şi fără să consumaţi mult timp.

Distrugem temerile şi năruim zidurile lipsei de comunicare

 

 

Otilia Mantelers, o mamică psiholog dedicată, cu un suflet mare şi aură plină de culoare, a venit apoi să ne vorbească despre cele mai mari temeri ale părinţilor cu privire la grădiniţă. Pentru mine cea mai mare frică a fost cea a unei lipse de compatibilităţi dintre fiica mea şi educator. Apoi, frica generală care apare în sufletul oricărui părinte, cum că cei de acolo nu vor putea să aibă grijă de copilul meu la fel de bine ca mine. Otilia ne-a lămurit că un părinte agresiv, un părinte certăreţ şi exigent, este de fapt un părinte care are temeri cu privire la copilul lui. Iar toate aceste temeri pot fi îndepărtate cu uşurinţă printr-un flux de comunicare reciprocă eficient între educatori şi părinţi.

Am stat apoi de vorbă apoi cu cei doi părinţi, Mihaela şi Adrian, care, dornici să scape de temerile lor cu privire la Matei, au mers mai departe şi au decis că toţi părinţi trebuie să lase în urmă aceste frici, şi au construit o platfomă online care uşurează atât viaţa părinţilor cât şi pe cea a grădiniţelor şi educatorilor. Pot spune că sunt tare mândră că îi cunosc, şi apreciez curajul de a face o schimbare pentru un viitor mai bun pentru copii, în care să beneficiem cu toţii de un sistem educaţional corect, lipsit de frustrări, de temeri, de răutaţi între noi, adulţii de la cârma viitorului lor. Am ajuns să visez alături de ei la această schimbare, la momentul acela când părinţii îşi vor înscrie copiii la grădiniţe private sau de stat şi vor primi un user şi o parola pentru contul lor de KinderUnity.

Cum beneficiez, eu, ca părinte, de KinderUnity?

 Practic, grădiniţele sunt cele care trebuie să implementeze această platformă, pentru că, la rândul lor, părinţii să beneficieze de facilităţile oferite de aceasta. Preţurile sunt foarte mici, şi implică un cost lunar de 5 Euro pe copil, sumă care poate fi împărţită între părinţi şi grădiniţă. Avem o mulţime de platforme sociale, care au ca scop comunicarea dintre oameni. Prea multe, chiar.

Este timpul pentru o platformă socială sigură, corectă, uşor de utilizat, care să faciliteze comunicarea dintre educatori şi părinţi, o platformă care să depăşească barierele socializării şi care să devină un instrument activ şi util în a oferi o educaţie frumoasă copiilor noştri. Şi eu am încredere că KinderUnity poate să ofere aceasta, pentru că părinţii din spatele ei au gândit-o în detaliu, şi au reuşit să aducă o rezolvare frumoasă şi practică în eficientizarea comunicării şi a activitaţii didactice şi administrative din grădiniţe.

Aşa că este timpul să nu aşteptăm noi schimbarea, să o provocăm chiar noi în propria grădiniţă. De ce să nu aducem noi muntele la Mohamed? Pentru că, sunt sigură, dragi părinţi, că atunci când vine vorba de copiii noştri, putem nu numai să ridicăm munţi, ci şi să îi luăm în spinare şi să fugim cu ei, nu-i aşa?

Cu drag, 

Gabriela Paladi

Redactor Şef Qbebe

 

 

Citeşte şi: Cum arată şi de ce ne trebuie prima aplicaţie pentru grădiniţe şi părinţi

Articolul urmator
Am văzut un copil necunoscut la miezul nopții în casă. După câțiva ani am realizat că era viitorul nostru copil
Am văzut un copil necunoscut la miezul nopții în casă. După câțiva ani am realizat că era viitorul nostru copil

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    De ce copilul meu umblă încalțat doar cu o șosetă. Nu cumva de șoseta asta depinde viitorul nostru?
    De ce copilul meu umblă încalțat doar cu o șosetă. Nu cumva de șoseta asta depinde viitorul nostru?

    E sâmbătă dimineața și, dacă ai un copil, indiferent de ce vârstă, știi că invariabil vei spune: ”du-te și schimbă-te de pijamale”. Nu de alta, dar...

    „Cred că rolul nostru pe Pământ e să devenim tatăl sau mama cuiva, chiar dacă nu este copilul nostru biologic”
    „Cred că rolul nostru pe Pământ e să devenim tatăl sau mama cuiva, chiar dacă nu este copilul nostru biologic”

    În urmă cu câteva luni, scriitorul franco-belgian Eric-Emmanuel Schmitt a acordat un interviu celor de la Republica.ro, în care a vorbit despre cărțile sale, dar și...

    Copiii și sezonul estival: este recomandat sau nu să le schimbăm programul de somn?
    Copiii și sezonul estival: este recomandat sau nu să le schimbăm programul de somn?

    Sezonul estival vine la pachet cu mai multe schimbări: zilele sunt mai lungi, temperaturile mai ridicate și vacanțele sunt la tot pasul. Bineînțeles că și copiii răspund la...

    Fabulos! Cum arată noua colecție Barbie „Femei care inspiră”
    Fabulos! Cum arată noua colecție Barbie „Femei care inspiră”

    În anul 2018, compania Mattel lansa o colecție de păpuși Barbie inspirată de femei celebre din istorie, intitulată „Inspiring Women” (trad.: Femei care inspiră)....

    Fiul nostru e perfecționist și se supără foarte tare atunci când face o greșeală. Cum să îl ajut?
    Fiul nostru e perfecționist și se supără foarte tare atunci când face o greșeală. Cum să îl ajut?

    „Fiul meu de 8 ani se frustrează foarte repede atunci când greșește. Cred că este perfecționist și nu cred că asta îl va ajuta prea mult în viață. Vreau să...

    Câinele ne-a trezit din somn și ne-a semnalat că fiul nostru e în pericol. Când am intrat în camera lui, am descoperit că făcuse un atac cerebral!
    Câinele ne-a trezit din somn și ne-a semnalat că fiul nostru e în pericol. Când am intrat în camera lui, am descoperit că făcuse un atac cerebral!

    Legătura dintre un animal de companie și stăpânii săi este adesea foarte strânsă. Cu atât mai mult cu cât este vorba despre un câine, legătura poate fi...

    Copilul nostru este grav bolnav și medicii nu ne pot spune cât mai are de trăit. Pot fi 6 ani sau 6 zile
    Copilul nostru este grav bolnav și medicii nu ne pot spune cât mai are de trăit. Pot fi 6 ani sau 6 zile

    Părinții unei fetițe în vârstă de numai 6 ani trăiesc un coșmar. Medicii nu le pot spune cât mai are fiica lor de trăit, iar starea micuței se deteriorează de la o...

    Cum te pregătești ca adult pentru viitorul copilului tău? Asigurarea pentru copii și părinți
    Cum te pregătești ca adult pentru viitorul copilului tău? Asigurarea pentru copii și părinți

    Dacă am învățat ceva în ultimii doi ani este că timpul nu așteaptă pe nimeni. El trece și nu ține cont că e pandemie sau război. Așa că stă în puterea...

    © 2024 Qbebe