Crezi că trebuie neapărat să ajungi în pat cu cineva pentru a-ți înșela partenerul sau partenera de lângă tine? Actele care precedă infidelitatea propriu-zisă pot fi simple like-uri oferite în social media unei persoane de sex opus, trimiterea emoticoanelor sugestive.
Practic, unul din parteneri are un derapaj și își anunță viitoarea decizie de a înșela. Pentru că „papura nu are noduri, dar cine vrea neapărat să le găsească, le găsește”, așa cum spune o zicală din bătrâni, microinfidelitatea începe prin nemulțumirile pe care celălalt le găsește la partener.
Ulterior, acesta are un comportament diferit față de persoanele de sex opus atât în mediul online, cât și în realitate.
Comportamentul ce anunță microinfidelitatea, un fel de „avanpremieră” a infidelității
Pasul de dinaintea trădării cuprinde mai multe etape și mai multe acțiuni. Spre exemplu, partenerul sau partener face lucruri care miros deja trădare. Dă like-uri sau petrece foarte mult timp pe conturile de socializare, își manifestă interesul față de o altă femeie sau de un alt bărbat, își lasă verigheta acasă în timp ce iese cu prietenii sau cu prietenele, iar lista poate continua.
Mai pe larg, micro-trădarea face referire la comportamentele care determină pe cineva să pună la îndoială angajamentul fizic sau emoțional al partenerului în relație.
Așadar, microinfidelitatea poate deveni un lucru complicat, greu de dovedit și aproape imposibil de învinovățit pe celălalt care, teoretic nu înșeală. Dacă nu există infidelitate fizică, în intimitate cu altă persoană, practic hoțul neprins e negustor cinstit.
Așa cum spuneam, persoana care îl suspectează pe celelalt de microinfidelitate, în general observă schimbări în comportamentul de zi cu zi al lui sau al ei. Sunt cazuri în care partenerii își schimbă starea relației în online sau în offline și declară că sunt singuri sau într-o relație deschisă.
De asemenea, celălalt poate petrece mai mult timp cu o persoană de sex opus susținând că sunt doar foarte buni prieteni, încearcă să impresioneze pe cineva care nu este propriul partener, are o atracție față de altcinevam menține contactul cu fostul sau cu fosta, iar lista desigur că poate continua.
Cum să-ți vindeci rănile după ce ai iertat infidelitatea
„Mi se pare mie, sau tu mă înșeli?”
Aceasta ar putea fi replica pe care ar da-o orice persoană pentru care apar primele suspiciuni de infidelitate. Practic, suspectul dă de bănuitm dar acțiunile lui sunt atât de inocente încât nu poate fi învinovățit/ă.
Dacă partenerul tău sau partenera ta trimite regulat mesaje altcuiva, are o relație online cu cineva în care are încredere, dar nu se întâlnește personal și nu prea își mai poartă verigheta atunci când iese pe afară, ridică un mare semn de întrebare.
Totodată, interacțiunile cu foștii parteneri cu care au rămas „în relații bune”, flirtarea cu altcineva în afară de partenerul, încurajarea avansurilor sexuale ale altor persoane, comunicarea în secret cu cineva de sex opus sunt mari semne de microinfidelitte.
Pe de altă parte, căutarea confortului emoțional și încrederii în cineva în afară de partener sau chiar înscrierea pe un site de întâlniri sunt semne de întrebare mari pe care oricine și le va pune.
Sunt cazuri în care poți descoperi că celălalt acordă în mod repetat prioritate altcuiva în afară de tine, devine excesiv de defensiv când este întrebat de o anumită persoană sau are o schimbare în comportament inexplicabilă.
10 semne care iti spun ca partenerul te insala
Se poate preveni microinfidelitatea?
Până la un anumit punct, da. Cuplurile își pot negocia relația lor în anumiți termeni, partenerii pot spune ce îi deranjează și ce nu, care sunt limitele în care celălalt poate interacționa cu o altă persoană.
De regulă, oamenii intră în relații cu așteptări diferite, iar discutarea acestora aduce claritate ambilor parteneri. Este foarte important ca în momentul în care cineva suspectează microinfidelitatea în relație să ridice problema, la modul cel mai serios.
În funcție de răspunsurile lui și de atitudinea pe care o manifestă după această discuție, cu siguranță celălalt își poate da seama dacă este vorba de micro infidelitate sau nu. Dar adresarea acestei probleme trebuie să fie făcută într-o manieră curioasă și înțelegătoare, mai degrabă decât acuzatoare.
Tu îl suspectezi pe celălalt că ar fi capabil să te înșele? Ai făcut puțin pe detectivul/ detectiva și ai găsit un semne minuscule, dar importante că ar putea să te trădeze? Ce măsuri vrei să iei?
Surse foto: pexels.com, pixabay.com, pexels.com istockphoto.com
Surse articol: vogue.com, psychologytoday.com