Ce sucuri pentru copii poți comanda de pe internet
Dacă dai comandă de apă și sucuri online și vrei să iei ceva și pentru cel mic, Altex îți pune la dispoziție gama de sucuri Tedi. Acestea conțin morcovi și tot soiul de fructe gustoase și sunt o variantă perfectă pentru momentele în care nu ai cum să prepari personal băutura copilului. Pe lângă gustul bun, Tedi conține vitamine, așa că ai siguranța unei alegeri sănătoase. Fiind ambalat în sticle și cutii ușor de transportat, se poate dovedi ideal atunci când e vorba de o petrecere, o excursie sau pur și simplu de un mic răsfăț.
Nu uita ca atunci când comanzi un suc sau un nectar să citești cu atenție descrierea, astfel încât să îți dai seama dacă e recomandat și copiilor.
Ce variante de suc poți prepara acasă
Timp, răbdare și un robot de bucătărie să ai, în rest treaba merge ca unsă. Alege întotdeauna fructe și legume proaspete și coapte și asigură-te că le speli bine înainte de a le transforma în suc.
Nu uita că de cele mai multe ori cei mici sunt atrași de aspect - pune băutura într-o căniță colorată sau un pahar cu desene vesele și arată-i copilului că și tu o savurezi cu plăcere. Este de preferat să nu prepari sucuri pentru cel mic dacă acesta are sub șase luni, caz în care apa, lăpticul și ceaiul sunt de ajuns.
Variantele de sucuri pe care le poți face acasă țin de imaginația ta. Poți, de exemplu, să faci un ice tea delicios, folosind câteva pliculețe de ceai, puțină miere de albine, apă și lămâie. Prepari băutura cum ai prepara orice alt ceai, dar la final o lași să se răcească, pui mierea și storci câțiva stropi de lămâie. Limonada este și ea o băutură delicioasă și sănătoasă, iar în zilele de vară cu siguranță va fi atât pe placul tău, cât și al copilului. O poți face în varianta clasică, cu apă, lămâie și miere sau poți folosi și alte fructe pentru un rezultat mai gustos și mai colorat.
Smoothie-ul, adică băutura care conține și suc, dar și pulpă, e un alt exemplu de băutură gustoasă și sănătoasă - chiar mai sănătoasă decât sucurile obținute prin stoarcere. Atunci când lichidul este separat de pulpă în storcător, majoritatea fibrelor, vitaminelor și antioxidanților nu se mai găsesc în ceea ce rămâne, așa că sucul devine mai puțin sănătos. Deși gustos, acesta e plin de zaharuri, însă nu și de nutrienți.
De ce trebuie să ții cont atunci când îi oferi suc copilului
În primul rând, așa cum îți spuneam mai sus, bebelușii sub șase luni nu ar trebui să bea sucuri, fiindcă acestea le pot afecta organismul. După această vârstă, sucul trebuie consumat cu moderație, fiindcă până și sucurile naturale 100% conțin zaharuri. Micuții preferă de multe ori fructele sub formă de băutură, însă e bine să nu încurajezi acest lucru. Învață-ți copilul să bea apă, ceai și să mănânce fructe și legume ca atare. Dă-i și sucuri pentru copii, dar nu în cantități excesive și nu în condițiile în care acestea înlocuiesc mâncarea solidă.
Nu îi da celui mic suc înainte de culcare, fiindcă acesta îi poate stimula energia și probabil că nu plănuiești o noapte albă pentru întreaga familie.
Dacă achiziționezi sucul din comerț, alege-l pe cel pasteurizat, pentru a te asigura că nu conține bacterii. De asemenea, ai grijă la termenul de valabilitate.
Dacă micuțul tău are până în 6 ani, îi poți da 120 -180 de mililitri de suc pe zi, iar odată ce trece de 7 ani, consumul ideal este de 240-360 de mililitri pe zi. Compensează restul de lichid cu apă, ceai și, bineînțeles, lăptic în cazul bebelușilor.