Ce sucuri naturale sunt recomandate pentru copii?

Ce sucuri naturale sunt recomandate pentru copii?

Corina Naftanaila

Când vine vorba de alimentația copilului tău, cu siguranță îți dorești să îi oferi tot ceea ce este mai sănătos și mai gustos, astfel încât să îl vezi crescând mare și fericit. Alimentele potrivite se dovedesc, însă, de multe ori o adevărată provocare, mai ales atunci când nu ai timp, ingrediente sau posibilități să prepari totul în casă, ori când micuțul e invitat la petreceri sau servit la grădiniță cu diverse produse.

Hidratarea e la fel de importantă la cei mici ca la adulți, poate chiar mai importantă, fiind necesară pentru o dezvoltare armonioasă și un organism sănătos. De câte ori nu te-ai uitat la raftul cu băuturi sau în meniul unui restaurant, întrebându-te ce anume ai putea să-i comanzi copilului? Atunci când îți cere ceva dulce și bun de băut și nu ești în fața storcătorului sau nu ai fructe la îndemână, nu apela în niciun caz la sucuri acidulate, pline de zahăr. Poți, de exemplu, să îi dai un ice tea, dar citește bine ingredientele și asigură-te că nu e vorba de o variantă care conține cofeină (ceaiurile negre și cele verzi au un efect pozitiv asupra noastră, ca adulți, însă copiilor e mai bine să le dai ceaiuri de fructe).

Ce sucuri pentru copii poți comanda de pe internet 

Dacă dai comandă de apă și sucuri online și vrei să iei ceva și pentru cel mic, Altex îți pune la dispoziție gama de sucuri Tedi. Acestea conțin morcovi și tot soiul de fructe gustoase și sunt o variantă perfectă pentru momentele în care nu ai cum să prepari personal băutura copilului. Pe lângă gustul bun, Tedi conține vitamine, așa că ai siguranța unei alegeri sănătoase. Fiind ambalat în sticle și cutii ușor de transportat, se poate dovedi ideal atunci când e vorba de o petrecere, o excursie sau pur și simplu de un mic răsfăț.

Nu uita ca atunci când comanzi un suc sau un nectar să citești cu atenție descrierea, astfel încât să îți dai seama dacă e recomandat și copiilor.

sucuri naturale pentru copii

Ce variante de suc poți prepara acasă 

Timp, răbdare și un robot de bucătărie să ai, în rest treaba merge ca unsă. Alege întotdeauna fructe și legume proaspete și coapte și asigură-te că le speli bine înainte de a le transforma în suc.

Nu uita că de cele mai multe ori cei mici sunt atrași de aspect - pune băutura într-o căniță colorată sau un pahar cu desene vesele și arată-i copilului că și tu o savurezi cu plăcere. Este de preferat să nu prepari sucuri pentru cel mic dacă acesta are sub șase luni, caz în care apa, lăpticul și ceaiul sunt de ajuns.

Variantele de sucuri pe care le poți face acasă țin de imaginația ta. Poți, de exemplu, să faci un ice tea delicios, folosind câteva pliculețe de ceai, puțină miere de albine, apă și lămâie. Prepari băutura cum ai prepara orice alt ceai, dar la final o lași să se răcească, pui mierea și storci câțiva stropi de lămâie. Limonada este și ea o băutură delicioasă și sănătoasă, iar în zilele de vară cu siguranță va fi atât pe placul tău, cât și al copilului. O poți face în varianta clasică, cu apă, lămâie și miere sau poți folosi și alte fructe pentru un rezultat mai gustos și mai colorat.

Smoothie-ul, adică băutura care conține și suc, dar și pulpă, e un alt exemplu de băutură gustoasă și sănătoasă - chiar mai sănătoasă decât sucurile obținute prin stoarcere. Atunci când lichidul este separat de pulpă în storcător, majoritatea fibrelor, vitaminelor și antioxidanților nu se mai găsesc în ceea ce rămâne, așa că sucul devine mai puțin sănătos. Deși gustos, acesta e plin de zaharuri, însă nu și de nutrienți.

De ce trebuie să ții cont atunci când îi oferi suc copilului 

În primul rând, așa cum îți spuneam mai sus, bebelușii sub șase luni nu ar trebui să bea sucuri, fiindcă acestea le pot afecta organismul. După această vârstă, sucul trebuie consumat cu moderație, fiindcă până și sucurile naturale 100% conțin zaharuri. Micuții preferă de multe ori fructele sub formă de băutură, însă e bine să nu încurajezi acest lucru. Învață-ți copilul să bea apă, ceai și să mănânce fructe și legume ca atare. Dă-i și sucuri pentru copii, dar nu în cantități excesive și nu în condițiile în care acestea înlocuiesc mâncarea solidă.
Nu îi da celui mic suc înainte de culcare, fiindcă acesta îi poate stimula energia și probabil că nu plănuiești o noapte albă pentru întreaga familie.

Dacă achiziționezi sucul din comerț, alege-l pe cel pasteurizat, pentru a te asigura că nu conține bacterii. De asemenea, ai grijă la termenul de valabilitate.

Dacă micuțul tău are până în 6 ani, îi poți da 120 -180 de mililitri de suc pe zi, iar odată ce trece de 7 ani, consumul ideal este de 240-360 de mililitri pe zi. Compensează restul de lichid cu apă, ceai și, bineînțeles, lăptic în cazul bebelușilor.

 

Articolul urmator
Epilepsia, una dintre cele mai frecvente boli neurologice la copii. Care sunt semnele
Epilepsia, una dintre cele mai frecvente boli neurologice la copii. Care sunt semnele

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Cosmetice ayurvedice: ce sunt și când sunt recomandate
    Cosmetice ayurvedice: ce sunt și când sunt recomandate

    Într-o epocă în care produsele de înfrumusețare sunt adesea încărcate cu chimicale sintetice și aditivi artificiali, un număr tot mai mare de persoane se...

    Sucurile de fructe NU sunt recomandate copiilor. Consumate zilnic, produc obezitate, conform specialiștilor
    Sucurile de fructe NU sunt recomandate copiilor. Consumate zilnic, produc obezitate, conform specialiștilor

    Sucul de fructe vine în completarea unui mic dejun sănătos pentru cei mici, sau poate fi o gustare plină de vitamine, nu-i așa? Din păcate, studiile recente arată exact...

    Lacrimi artificiale: când sunt recomandate?
    Lacrimi artificiale: când sunt recomandate?

    Lacrimile artificiale reprezintă o soluție oftalmică utilizată pentru a ameliora simptomele de ochi uscați și disconfort ocular asociate cu insuficiența lacrimală. Aceste soluții...

    Spălături în urechi: când sunt recomandate
    Spălături în urechi: când sunt recomandate

    S-ar putea să fii tentată să iei un tampon de bumbac și să te apuci de îndepărtat ceara imediat ce o vezi sau simți. Însă știai că ceara de ureche protejează canalul...

    Băile cu gheață: când sunt recomandate și ce beneficii au
    Băile cu gheață: când sunt recomandate și ce beneficii au

    Utilizarea apei la temperaturi scăzute în scop terapeutic, spre exemplu pentru ameliorarea durerilor sau pentru scăderea febrei, este cunoscută încă din Antichitate. În...

    Sfaturile bunicilor sunt „antidepresive” naturale, spun studiile
    Sfaturile bunicilor sunt „antidepresive” naturale, spun studiile

    Printre cele mai cunoscute vorbe din popor se regăsește și aceasta: „Cine nu are bătrâni, să-și cumpere”. Fie că te raportezi la bunicii tăi, fie că te raportezi...

    Top 3 specii de pește recomandate în diversificare
    Top 3 specii de pește recomandate în diversificare

    Carnea de pește nu trebuie să lipsească din alimentația noastră. Este bogată în proteine, acizi grași omega-3, vitamine precum D și B2 (riboflavină) și minerale precum fier,...

    Tipuri de pește recomandate în sarcină
    Tipuri de pește recomandate în sarcină

    Peștele este unul dintre cele mai bune alimente pe care le poți consuma în sarcină. Da, ai citit bine! Deși multe viitoare mămici evita să mănânce pește în timpul...

    © 2024 Qbebe