Totuşi, să educi un copil în această privinţă nu e deloc uşor. Micuţii pot fi foarte agitaţi şi pretenţioşi, iar un astfel de comportament poate să facă din ora mesei o adevărată provocare. Iată 5 ponturi inedite pentru mămicile fără experienţă!
Dragă mămică, pentru că oricine îşi poate imagina cât îţi este de greu să gestionezi noile responsabilităţi cu care te confrunţi, în rândurile următoare, vei putea descoperi o serie de sfaturi care să te ajute să îi induci puiului tău obiceiuri alimentare sănătoase, chiar de la vârsta de 6 luni, atunci când micuţii începe diversificarea hranei.
1. Este indicat să îţi faci micuţul să înţeleagă faptul că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. Fie că mănâncă un biberon cu lapte praf ori că preferă un bol cu fructe, asigură-te că bebeluşul tău primeşte dimineaţa boost-ul de energie de care are nevoie întreaga zi şi, eventual, să respecte acest program chiar şi ca adult. Dacă încă nu ştii care sunt formulele de lapte indicate unui copil cu vârsta cuprinsă între 6 luni şi un an, vezi aici oferta şi asigură-i năzdrăvanului tău un mic dejun sănătos şi hrănitor.
2. Încurajează-ţi copilul să consume cât mai multe lichide, însă mare atenţie: evită sucurile din comerţ, în favoarea celor pregătite în casă din fructe şi legume naturale. Totuşi, este indicat ca la masă să se consume apă, iar băuturile dulci să rămână ca desert.
3. Pregăteşte-i copilului tău gustări bazate pe alimente sănătoase, bogate în vitamine şi nutrienţi. O alimentaţie echilibrată constă în consumul de cereale integrale, fructe şi legume, proteine şi calciu. Integrează în alimentaţia copilului tău carne de pasăre, peşte, ouă, nuci şi lactate. Achiziţionează cereale pentru bebe de la Elaptepraf.ro căci, cu siguranţă, vor fi pe placul copilului tău.
4. Nu îţi grăbi micuţul să termine totul din farfurie în doar câteva minute. Încureajează-l să mănânce pe îndelete şi ţine-i companie la masă. Este foarte important să îl înveţi să încetinească ritmul dacă este cazul, dar şi să mestece alimentele corespunzător.
5. Renunţă la prostul obicei de a-ţi hrăni copilul în faţa televizorului ori alergând după el prin casă, încercând, din răsputeri, să îl convingi să mănânce tot din farfurie. Încearcă să îi explici de ce este important să mâncaţi civilizat la masă, împreună. În acelaşi timp, asigură-te că gustările dintre mese sunt, de asemenea, sănătoase şi că eviţi cât de mult poţi dulciurile.
Iată 5 sfaturi utile oricărei mămici fără experienţă, care îşi doreşte că micuţul ei să aibă parte de o alimentaţie echilibrată, menită să contribuie la o dezvoltare armonioasă şi sănătoasă.