Este periculoasa tusea seaca la bebelusi ?

Este periculoasa tusea seaca la bebelusi ?

Roxana Cristea

Tusea seacă la bebeluși poate fi un semn că aerul pe care îl respiră copilul nu este tocmai curat sau poate indica o boală. Important este sa nu intri în panică. Înainte să mergi la medicul pediatru, ascultă cu atenție tusea bebelușului și urmărește-i respirația. Atunci când ne referim la tuse uscată la bebeluși, alergiile și anumite infecții sunt cauzele principale ale acestei reacții involuntare. Dacă starea celui mic se înrăutățește, sună doctorul și spune-i ce ai observat, iar dacă situația o impune, mergi cu bebelușul la o vizită medicală. Apariția unor episoade de tuse seacă la copii lăsate netratate, pot duce la complicații severe precum dificultăți de respirație sau deshidratare. Găsești mai jos tot ce trebuie să știi despre tuse seacă la bebeluși, dar și care sunt tratamentele potrivite în ameliorarea ei.

bebelus care tuseste

Cauzele tusei seci la bebeluși

Tusea seaca la bebelusi, cunoscuta si sub numele de tuse neproductiva nu produce expectoratii (flegma), spre deosebire de o tuse umeda sau productiva. In cele mai multe cazuri, o tuse seaca la copii nu inseamna nimic grav si este usor de tratat. Insa, la bebelusii mai mici de 4 luni orice tuse poate insemna o problema de sanatate.
Tusea seaca la bebelusi poate fi cauzata de: inghitire sau inhalare de corpuri straine, poluare, alergie, raceala sau infectie.

Bolile care pot cauza tusea seacă la bebeluși

Tusea seacă și răceala la bebeluși
Tusea seacă împreună cu un năsuc înfundat și temperatură înseamnă răceală. Dacă temperatura este mai mare de 38 de grade Celsius avem de-a face cu o gripă. Mare atenție, febra la nou-născuți este gravă, sună medicul pediatru pentru îndrumări.

Tusea seacă și alergiile la bebeluși
Când un copil alergic intră în contact cu un alergen (prin respirație, înghițire sau atingere) corpul lui se simte, în mod eronat, invadat de substanțe periculoase și pentru a lupta cu invadatorii, elimină histamine sau alte substanțe chimice care irită organismul. Atunci copilul începe să tușească sau să strănute. Cel mai des, bebelușii sunt alergici la lactoză sau la una dintre formulele de lapte. Încercă să-i schimbi formula. Fumul de țigară și poluarea pot crea alergii bebelușilor. Aceștia trebuie să respire întotdeauna un aer curat.

Când devine periculoasă o tuse seacă la bebeluși?

Copiii mai mici de 4 luni nu tușesc prea des, așa că, dacă o fac, poate fi ceva serios. Această teorie este susținută și de Catherine Dundon, profesor la Clinica de Pediatrie de la Vanderbilt University Medical School.
Aceasta spune că în timpul iernii, în cazul în care copilul tușește rău, ar putea fi vorba despre virusul sincițial respirator (VSR), o infecție virală periculoasă pentru sugari.
Dr. Mihai Bardas, medic de familie spune și el că: "Bebelușii mai mici de 4 luni trebuie aduși la medic imediat ce încep să tușească. Și asta pentru că tusea nu este normală la un copil atât de mic. În acest caz, bebelușul poate avea probleme de respirație. După ce copilul împlinește 1 an, tusea poate semnaliza doar o raceală comună."

Tratamentul tusei seci la bebeluși

Medicamentele și siropurile de tuse pentru care nu ai nevoie de prescripție medicală, nu sunt recomandate bebelușilor din cauza efectelor secundare.
Pentru a ameliora tusea bebelusului tau poti face urmatoarele:

  • Asigură-te că se odihnește suficient
  • Oferă-i sugarului supliment de lapte, are nevoie de multe lichide pentru a lupta împotriva infecției;
  • Dacă are febră, dă-i o doză corectă (pentru vârsta lui) de paracetamol sau ibuprofen. Paracetamolul se poate administra bebeluților mai mari de 2 luni, iar ibuprofenul se dă de la 3 luni, dacă bebelușul are în greutate cel puțin 5 kg;
  • Aburul ajută respirația bebelușului. Stai în baie cu bebe în brațe și dă drumul la duș. Atenție! Nu-l băga sub duș, se poate frige (pielea bebelușului este foarte sensibilă);
  • Dacă are mai mult de 1 an, îi poți da copilului o băutură caldă (apă sau ceaiuri din chimen, lămâie, anason) cu miere. Chiar și o supă din pui de țară este indicată la bebelușii care au început diversificarea.

Dacă tusea nu încetează după 10 zile, sau febra este mai mare de 38 de grade Celsius, mergi repede la medic.

 Tratament tuse bebeluși 4 luni

Bebelușii cu vârsta de 4 luni tușesc foarte rar, iar o astfel de manifestare este un semn pentru o problemă serioasă de sănătate. Răceala, alergiile sau infecțiile virale sunt printre cele mai întâlnite cauze ale tusei la bebelușii de 4 luni. Dacă observi un episod de tuse seacă la bebeluș, atunci este necesar să mergi cu el la medic. Nu încerca să-i administrezi niciun fel de medicament, deoarece multe dintre ele nu sunt autorizate de către Agenția Națională a Medicamentului (ANMDMR), la copii sub 6 ani.

mama-care-sta-si-se-uita-la-bebelusul-ei-care-doarme-pe-spate-si-il-tine-de-manute

Alergiile sunt un motiv foarte întâlnit pentru tuse uscată la bebeluși. În cele mai multe cazuri, vorbim despre o formă de tuse seacă alergică la copii, iar mediul în care stau favorizează apariția ei. Camera lui bebe trebuie să fie mereu aerisită, iar el trebuie ținut cât mai departe de substanțe iritante, cum ar fi fumurile sau detergenții pentru curățarea suprafețelor. Ai în vedere următoarele sfaturi atunci când încerci să amliorezi problema legată de tuse seacă la bebeluși, anume:

  • Se poate folosi un aspirator nazal pentru calmarea unui episod de tuse seacă la copii de 1 an.
  • Nu sunt recomandate odorizantele în camera bebelușului.
  • În camera bebelușului nu trebuie să intri cu parfumuri puternice sau să fumezi.
  • Aerisește încăperea celui mic în fiecare zi.
  • Apelează cu încredere la aromaterapie, deoarece face ca somnul bebelușului să fie unul liniștit. Pentru tuse seacă la copii Dottera poate fi varianta ideală de aromaterapie. Dottera este o companie specializată în creearea de uleiuri esențiale, realizate doar din ingrediente 100% naturale. Aromaterapia este indicată pentru tuse uscată la bebeluși, deoarece purifică aerul și îl calmează pe cel mic. Aici ai pachetul pentru un difuzor Dottera și un set cu uleiuri esențiale.
  • Pe lângă aromaterapie, pentru tuse seacă la copii există și tratament cu aerosoli. Tratamentul cu aerosoli este folosit pentru ameliorarea simptomelor produse de numeroase afecțiuni respiratorii, precum astm, tuse, bronșită, infecții sau pneumonie. Prin inhalarea de vapori, o cantitate de medicamente este trimisă în tractul respirator. Aerosolii sunt potriviți mai ales pentru bebeluși, deoarece se folosește o cantitate mică de medicamente, de aici și efectele secundare reduse. De asemenea, aerosolii sunt ușor de administrat și nedureroși, iar tratamentul poate fi realizatt și acasă, într-un mediu familiar celui mic. Nebulisatorul este dispozitivul prin care se realizează tratamentul pentru tuse seacă la copii cu aerosoli și trebuie folosit doar așa cum ți-a recomandat medicul pediatru.
  • În timpul somnului, capul bebelușului trebuie să fie mai ridicat față de restul corpului. O pernă mai înaltă este soluția ideală, astfel episoadele cu tuse seacă la copii noaptea se vor diminua considerabil.

Tusea la bebeluși

Tusea este o reacție involuntară a organismului, prin care încearcă să scape de bacteriile ce se află în căile respiratorii. Tusea seacă la bebeluși poate să apară frecvent, ei fiind predispuși la contactarea de bacterii, din cauza sistemului imunitar slăbit. La copii cu vârste mai mari, diagnosticul se pune mai ușor, dar la bebeluși lucrurile stau complet diferit, deoarece ei nu pot spune ce disconforturi au.

bebelusi-cu-pantaloni-roz-sta-si-se-uita-mirat-cat-timp-este-consultat-cu-stetoscopul-pe-spate-de-un-doctor

La bebeluși, diagnosticul se pune în funcție de tipul de tuse, anume:

  • Tuse seacă sau uscată: dacă ne referim la tuse seacă la copii fără alte simptome, alergiile sunt cauzele apariției sale. Dacă bebe are și alte simptome precum febră, durere în gât, pierderea apetitului sau nas înfundat, cel mai probabil este vorba despre gripă. În cazuri mai rare, în timpul episoadelor de tuse uscată, bebelușul poate avea senzație de înecare. Acest fapt apare din cauza refluxului gastric și a sistemului digestiv nedezvoltat. Dacă tusea seacă continuă la copii pentru mai mult de 2 – 3 zile, este necesară prezentarea la medic pentru administrarea unui tratament cu antibiotice.
  • Tuse productivă și congestie nazală: sunt primele semne ale răcelii comune sau ale gripei. Dacă este vorba de gripă, atunci bebe mai poate avea febră, nas înfundat, slăbiciune musculară sau pierderea apetitului. Dacă este tratată încă din primele stadii, tusea productivă trece între 7 – 12 zile.
  • Tuse lătrătoare: difteria este principala cauză a acestui tip de tuse. Difteria este o boală ce duce la inflamarea amigdalelor, faringelui sau laringelui, ceea ce îl poate face pe copil să scoată diferite sunete atunci când tușește. Difteria este o boală transmisibilă, care se ia ușor prin inhalarea vaporilor de la strănutul unei persoane infectate. În sezoanele cu viroze, există riscul cel mai ridicat de infectare, iar copii între 3 luni și 6 ani sunt cei mai vulnerabili în fața acestei boli. Pentru a evita o astfel de problemă recomandat este să nu lași pe nimeni să-ți sărute copilul sau să pună mâinile neigienizate pe el.
  • Tuse șuierătoare: la copii mici, bronșiolita cauzează tusea șuierătoare. Bronșiolita apare, la rândul său, din cauza virusului respirator sincițial (RSV) care se manifestă prin inflamarea bronșiolelor (mici căi respiratorii care duc aerul la plămâni). Boala împiedică aerul să iasă cu ușurință din plămâni, cee ce duce la tusea și respirația șuierătoare.
  • Tuse și respirație rapidă: pneumonia creează probleme în respirație. Pneumonia este de două feluri, anume infecțioasă și acută. Pneumonia nu se poate trata acasă, ci este nevoie de tratament cu antibiotice din partea unui specialist. Dacă bebelușul tău are respirație greoaie sau rapidă, are nasul înfundat sau febră, atunci trebuie să mergi de urgență la spital. Pleurezia este o complicație a pneumoniei și presupune acumularea de lichid în plămâni.

Nu ignora episoadele de tuse seacă la bebe și contactează imediat medicul dacă observi și alte simptome precum:

  • Bebelușul este mai mic de 4 luni și tușește
  • Are respirație șuierătoare
  • Are febră peste 38℃
  • Are dificultăți în respirație
  • Este deshidratat

Bebe tușește în somn

Între 4 – 8 luni, bebelușilor încep să li se dezvolte dinții. Este foarte posibil să-l auzi pe bebe noaptea cum tușește ușor, deoarece creșterea dinților duce la salivarea excesivă, iar acest simptom este resimțit cu precădere noaptea. Pe de altă parte, există și episoade mai rare de tuse seacă dimineața la copii, iar ele sunt asociate tot cu dezvoltarea danturii. Dacă bebe nu prezintă simptome de gripă sau răceală, atunci nu ai motive de îngrijorare. Întreg procesul de creștere al dinților durează până la vârsta de 3 ani, atunci când prichindelul va avea 20 de dinți. Printre simptomele ce anunță creșterea dinților mai sunt gingiile inflamate și iritate, refuzul de a mânaca din cauza durerii sau iritarea pielii din jurul bărbiei.

Remedii tuse copii

Pentru tuse seacă la bebe trebuie să iei în considerare mai multe remedii, dar nu îi administra nciun tratament cu pastile fără a cere întâi părearea unui pediatru. Însă, printre remediile pe care le poți încerca acasă pentru ameliorarea episoadelor de tuse uscată la bebeluși se numără:

  • Oferă-i mai multe lichide: acestea vor ajuta la subțierea mucusului și la eliminarea mai rapidă a acestuia. Dacă ne referim la tuse seacă la bebeluși de 6 luni, atunci laptele și ceaiurile neîndulcite sunt singurele lichide potrivite pentru ei. Pentru tuse seacă la bebeluși de 9 luni se poate bea mai multă apă, lapte sau zeama de la o supă de pui sau legume. Atunci când vârsta este mai mare și apare tuse seacă la bebeluși de 1 an, deja lor li se poate da pentru hidratare sucuri naturale de mere sau compoturi din fructe.

bebelus-cu-ochii-albastrii-care-sta-pe-spate-si-bea-apa-dintr-un-biberon

  • Puțină miere: pentru tuse seacă la bebe de 2 ani este foarte eficientă mierea. O linguriță de miere înainte de culcare ameliorează tusea și îl ajută pe cel mic să aibă un somn liniștit. Copiilor mai mici de 2 ani nu li se va da miere, ci doar lichide pentru hidratare, deoarece există riscul de a face botulism, o infecție ce provoacă dureri abdominale, greață și vărsături.
  • Umidificarea aerului: dacă facem legătura între tuse seacă la copii și cauze, atunci mediul în care micuțul stă în majoritatea timpul cântărește greu. Umidificatorul are rolul de a calma tusea și de umezi căile respiratorii, favorizând expectorația.
  • Sare pe piept: are puterea de a calma episoadele de tuse. Pentru acest remediu ai nevoie de sare mare și tot ce trebuie să faci este să o încălzești într-o tigaie, dar atenție să nu fie fierbinte. Apoi o pui într-o punguță din material textil și o așezi pe pieptul copilului tău. Trebuie să stea cu acea punguță între 10 – 15 minute. Dacă cel mic are răbdare să stea liniștit în tot acel timp poți considera acestă încercare pentru tuse seacă la copii un tratament eficient.

Sirop tuse bebeluși 6 luni

Bebelușilor cu vârsta mai mică de 6 luni nu le sunt recomandate siropurile pentru tuse. Indicat este să depășească singuri episoadele cu tuse și ajutați de remedii naturiste. Doar în situațiile foarte grave, se impune administrarea de medicamente, dar numai de către un medic. În schimb, dacă vârsta este de 6 luni sau peste, atunci poți avea în vedere ca tratament pentru tuse seacă la copii un sirop, creat special pentru nevoile micuților. Un sirop cunoscut pentru tuse seacă la copii era Eurespal, dar a fost scos de la vânzarea în farmacii la începutul anului 2019, din cauza fenspiridei. Motivația Agenției Naționale a Medicamentului (ANMDM) a fost că fenspirida poate duce la probleme cardiace în rândul copiilor.

sirop-de-culoare-roz-care-este-turnat-de-o-femeie-intr-o-lingurita

În prezent, cele mai bune siropuri pentru bebelușii de 6 luni sunt:

Bebedril: este recomandat pentru tusea uscată. Bebedril este un sirop fără zahăr și parabeni și are gust de căpșuni, lucru ce îl va face ușor de admistrat. Doza pentru un copil de 6 luni este de 5 ml, o dată pe zi. Pipeta folosită pentru a-i da siropul celui mic trebuie apălată după fiecare utlizare. Aici găsești siropul Bebedril.

Tussodep: are efect emolient în tusea iritativă și productivă. Totodată, subțiază mucusul, favorizând expectorația. Tussodep nu conține zahăr, gluten și lactoză, adică posibili alergeni pentru bebeluși. Doza pentru un bebeluș de 6 luni este de 2,5 ml de sirop dizolvați în apă, de două ori pe zi și numai după mese. Găsești aici Tussodep sirop.

Calmare tuse seacă copii

Până a ajunge la siropurile de tuse și medicamente, este bine să încerci mai multe ingrediente naturale menite să acționeze eficient în calmarea orcăror tipuri de tuse. Ocazionalele momente de tuse seacă la copii după răceală, pot fi la fel de ușor tratate doar cu produse pe care mulți dintre noi le avem deja în locuințe. Cele mai eficiente remedii de calmare pentru tusea seacă la copii sunt:

  • Siropul de ridiche neagră: este puternic expectorant, conține vitaminele B și C, ajută la creșterea imunității și este bogat în uleiuri esențiale. Nu este recomandat copiilor cu vârsta sub 1 an, deoarece poate irita mucoasa stomacală. Dacă vrei să prepari acest sirop, trebuie să tai partea superioară a unei ridichii, sub forma unui capac. Folosește o lingură pentru a scoate miezul. Pune înăuntrul ridichii câteva lingurițe cu miere și acoperă cu acel capac. A doua zi siropul este gata.

ridiche-neagra-taiata-cu-miere-in-ea-inca-doua-ridichii-intregi-si-un-cutit

  • Poziția semi-culcată: pune o pernă mai înaltă sub capul bebelușului pentru a nu favoriza tusea. Pe perioada nopții șansele pentru declanșarea unui episod de tuse seacă la bebeluși sunt mai mari.
  • Picături cu apă salină: care favorizează eliminarea mucusului. Nasul înfundat este un disconfort mai ales în timpul somnului, atunci când micuții dorm cu gurița deschisă, iar gâtul lor se usucă foarte rău. Picăturile cu apă salină pot fi folosite de 2 – 3 ori pe zi. Pentru bebelușii de sub 6 luni poate fi utlizat și un asiprator nazal.
  • Masajul cu balsam mentolat: indicat doar copiilor peste 2 ani. Mentolul îl va ajuta pe cel mic să se liniștească și va reduce frecvența episoadelor de tuse. Îți poți masa copilul pe zona pieptului sau pe brațe, dar niciodată pe față.

Tuse bebeluși 1 lună

Pentru orice proaspătă mămică există teama ca bebelușul ei să nu contacteze vreo bacterie din mediul înconjurător. Prima răceală a copilului poate să apară chiar și la 1 lună, fiind o modalitate de întărire a sistemului imunitar. Pentru ca sistemul imunitar să poată lupta împotriva orcărei bacterii, el trebuie să se dezvolte. Răceala comună este cel mai frecvent motiv pentru apariția tusei la bebelușii de 1 lună. Dacă ea vine însoțită și de alte simptome precum febră, lipsa poftei de mâncare, slăbicune și irascibilitate, atunci trebuie să te duci de urgență cu bebelușul tău la medic. Starea unui nou-născut se degradează foarte rapid. Alăptarea este cea mai bună metodă de prevenție împotriva orcăror boli, deoarece nutrienții din laptele matern sunt esențiali în primele 6 luni de viață ale puiului tău, pentru dezvoltarea tuturor funcțiilor și sistemelor din organism.

Tusea la bebeluși remedii naturiste

Odată ce prichindelul tău dă primele semne de tuse, este momentul să încerci să-i ameliorezi problema. Dacă nu are febră sau nu prezintă semne de slăbiune musculară, poți încerca pentru tuse seacă la bebeluși un tratament naturist.

Cele mai bune variante pentru tuse seacă la copii de tratament naturist sunt:

  • Ceaiul de ceapă: este bogat în vitamina C, quercitină și sulf. Toate aceste substanțe întăresc sistemul imunitar, au efect emolient și antibacterian, dar ameliorează și durerile de piept lăsate în urma tusei. Pregătit simplu, cu siguranță nu ar fi pe gustul copilului tău, dar îl poți fierbe cu câteva felii de lămâie, iar pentru copii de peste 2 ani, îl poți îndulci cu 1 – 2 lingurițe cu miere.
  • Lămâie cu miere: o combinație acceptată doar pentru copii de la 2 ani în sus, deoarece ambele ingrediente pot irita mucoasa stomacală. Mierea este bună pentru calmarea iritațiilor din gât provocate de tusea seacă, dar are și efect antibacterian și antioxidant. Lămâia calmează tusea și este bogată în vitamina C, necesară pentru refacerea sistemului imunitar.

lamaie-taiata-peste-care-curge-miere

  • Laptele cald: calmează tusea și îl ajută pe copilul tău să aibă un somn liniștit.
  • Siropul din muguri de brad: are puternic efect calmant și antibacterian. De asemenea, ajută la fluidizarea mucusului. Siropul din muguri de brad se găsește atât la plafar, cât și în farmacii.

Este normal ca orice proaspătă mămică să intre în panică atunci când puiul ei nu se simte bine. Tusea seacă la bebeluși este un semn pentru o alergie sau o boală. La bebelușii mai mici de 4 luni,  tusea poate anunța o problemă serioasă de sănătate. Dacă bebelușul tău are și alte simptome precum febră, nas înfundat și lipsa poftei de mâncare, atunci poate să fie vorba despre o răceală comună. Siropurile pentru tuse uscată la bebeluși nu trebuie administrate fără prescripție din partea medicului. Ce poți face tu acasă este să apelezi la remediile naturiste, cum ar fi ceaiurile, siropurile din ingrediente naturale, lămâia cu miere sau picăturile cu apă salină. Asigură-te că bebelușul tău stă într-un mediu aerisit și că se odihnește suficient. Nu-i administra niciun tratament pe bază de medicamente fără prescripție din partea unui pediatru, deoarece multe substanțe sunt interzise pentru bebeluși.

Surse: essortment.com, parents.com, children.webmd.com, healthline.com, webmd.com, doc.ro, reginamaria.ro, parents.com, seattlechildrens.org, totuldespremame.ro, babyneeds.ro, romedic.ro, whattoexpect.com, premierhealth.com, suntmamica.ro, planetamami.com, desprecopii.com, elacraciun.ro

Surse foto: istockphoto.com

Articolul urmator
9 lucruri aparent ciudate, dar normale, la bebeluși care nu trebuie să te sperie
9 lucruri aparent ciudate, dar normale, la bebeluși care nu trebuie să te sperie

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Comoția cerebrală la copii. În ce condiții apare, cât de periculoasă este și cum trebuie să acționeze părinții?
    Comoția cerebrală la copii. În ce condiții apare, cât de periculoasă este și cum trebuie să acționeze părinții?

    Contuziile la nivelul capului la copii pot avea loc oricând, indiferent cât de mult am încerca să prevenim. Dacă, însă, micul pacient prezintă simptome...

    Atenție, părinți! Un copil de 4 ani s-a infectat cu o bacterie periculoasă de la odorizantul de cameră
    Atenție, părinți! Un copil de 4 ani s-a infectat cu o bacterie periculoasă de la odorizantul de cameră

    Părinți, gândiți-vă de două ori înainte de a cumpăra parfumuri și odorizante de cameră! Ingredientele pe care acestea le conțin pot fi periculoase pentru inreaga...

    Depresia mută, funcțională: O afecțiune periculoasă a prezentului, care pândește din întuneric
    Depresia mută, funcțională: O afecțiune periculoasă a prezentului, care pândește din întuneric

    Atunci când ne gândim la depresie, ne imaginăm cel mai adesea că persoanele afectate se află într-o situație de viață aproape lipsită de speranță. Ne imaginăm că...

    Un azil "angajează" bebeluși pentru a ridica moralul seniorilor. Care este fișa postului
    Un azil "angajează" bebeluși pentru a ridica moralul seniorilor. Care este fișa postului

    Un azil de bătrâni ”angajează” copii mici pentru a-i înveseli pe vârstnici. În schimb, micuții vor primi scutece și lapte praf. Iată ce presupune...

    Cât de periculos este părul de pisică pentru copii și bebeluși?
    Cât de periculos este părul de pisică pentru copii și bebeluși?

    Printre cele mai mari îngrijorări care țin de expunerea copiilor la părul de pisică se regăsește și aceasta: că părul poate ajunge la nivelul unor organe, precum stomacul și...

    Au trecut șapte ani de când doi bebeluși au murit la Maternitatea Cuza Vodă din Iași din cauza infecțiilor nosocomiale și ancheta încă nu este încheiată
    Au trecut șapte ani de când doi bebeluși au murit la Maternitatea Cuza Vodă din Iași din cauza infecțiilor nosocomiale și ancheta încă nu este încheiată

    Șapte ani și familiile bebelușilor care au pierit din cauza unor infecții nosocomiale la Maternitatea Cuza Vodă din Iași nu au primit niciun răspuns! Dosarul este încă pe...

    Kit folositor pentru bebeluși și mămici
    Kit folositor pentru bebeluși și mămici

    Gânguresc, zâmbesc, te privesc gingaș și îți umplu inima de fericire. Dar au și momente în care trec ușor de la o stare la alta, dorm prost, plâng și sunt...

    În cât timp scade febra după paracetamol supozitor la bebeluși
    În cât timp scade febra după paracetamol supozitor la bebeluși

    Febra la bebeluși poate fi o sursă de îngrijorare pentru părinți, stârnind îngrijorare și dorința de a obține o ameliorare rapidă. Cu toate acestea, este esențial...

    © 2025 Qbebe