- 1. Verifica procesul de alimentatie a bebelusului
- 2. Asigura-te ca bebelusul a scos aerul dupa ce a fost hranit
- 3. O baie fierbinte - remediu natural in tratamentul colicilor
- 4. Masajul este un ameliorator in durerile provocate de colici
- 5. Ceaiul de plante special pentru bebelusii care sufera de colici
1. Verifica procesul de alimentatie a bebelusului
Procesul de alimentare corecta pentru a evita colicii este in esenta acelasi, indiferent daca hranesti copilul natural sau cu biberonul, deoarece, in primul minut de hranire, bebelusul tau va fi inghitit o cantitate semnificativa de aer.
Copilul trebuie hranit daca au trecut mai mult de 2 ore de la ultima masa. Trebuie hranit mai des si in cantitati mai mici.
In cazul in care este hranit cu o formula de lapte pentru sugari, trebuie consultat medicul in privinta schimbarii acestuia. Incalzirea laptelui la temperatura corpului poate fi, de asemenea, de folos.
Trebuie incercata folosirea unei tetine cu o gaura mai mica daca dureaza mai putin de 20 de minute golirea unei sticle de lapte. Trebuie evitata hranirea rapida a sugarului.
In cazurile in care mama alapteaza natural trebuie verificata si dieta acesteia: se transmite bebelusului prin lapte. Deci, draga mamica, evita anumite lactate (in special cele de vaca), varza, conopida, fasolea.
2. Asigura-te ca bebelusul a scos aerul dupa ce a fost hranit
Hraneste copilul timp de un minut - literalmente, numara 60 de secunde dupa ceas.
Opreste sesiunea de alaptare si pune copilul sa ragaie. NU hrani copilul din nou pana cand nu a scos aerul printr-un ragait puternic. Fara indoiala, bebelusul tau va fi suparat ca l-ai interupt, dar gandeste-te ca ar fi si mai suparat mai tarziu, cand incearca elimine tot aerul acumulat in timp ce suge si nu va putea. Aceasta prima expulzare a aerului vine din stomac si va fi, probabil, atat de zgomotoasa incat nu ai crede niciodata ca ar putea veni de la o persoana atat de mica. Este de fapt un motiv de sarbatoare!
O data ce copilul a ragait, e gata sa manance mai mult si acum, ca aerul a fost eliminat, acesta va avea loc pentru mai mult lapte.
Hraneste iar copilul pentru doua minute si apoi pune copilul sa ragaie din nou. Acest ragait nu va fi destul de zgomotos ca primul.
Reia sesiunea de hranire. Daca alaptezi natural, muta bebelusul la celalalt san si daca suge la biberon, hraneste copilul cu cealalta mana. Nu numai ca acest lucru iti da o pauza, dar aceasta miscare alternativa este cruciala pentru dezvoltarea neurologica a bebelusului.
3. O baie fierbinte - remediu natural in tratamentul colicilor
Un alt remediu simplu pentru un bebelus cu colici este o baie calda, o sticla de apa calda sau alt dispozitiv de incalzire care ofera caldura stomacului bebelusului tau, dar nu prea cald si ai grija sa nu arda copilul. Este uimitor, dar apa calda relaxeaza, in general, intestinele care au rolul de a permite copilului sa elimine gazul cu usurinta si astfel sa treaca si senzatia de disconfort.
4. Masajul este un ameliorator in durerile provocate de colici
Un remediu foarte simplu care s-ar putea sa nu ajute doar la calmarea durerilor produse de colici este un masaj. Exista mai multe tehnici de masaj, care ajuta la reducerea disconfortului si ajuta la eliminarea gazelor. Acesta poate fi facut de catre mamica dupa baita calda sau chiar de un masaj terapeut.
Cele mai multe dintre tehnici sunt usoare si nu necesita nici o experienta in masaj, la toate. Maseaza abdomenul bebelusului cu miscari delicate si circulare. Dincolo de faptul ca masajul il ajuta la reducerea durerilor, atingerea si vocea ta il pot calma. Incearca, de asemenea, dupa masaj sa ii vorbesti si sa il legani. Leganatul, in general, predispune la somn.
5. Ceaiul de plante special pentru bebelusii care sufera de colici
Un alt remediu pentru colici este ceai din plante: musetel, ghimbir sau menta.
Ceaiul, caldut si nu fierbinte, administrat in cantitati mici bebelusilor cu colici ajuta la reducerea durerilor abdominale. Cateva lingurite de ceai din plante pe zi ajuta la imbunatatirea functionarii sistemului digestiv. Majoritatea medicilor cred ca este perfect sigur pentru a administra pana la patru lingurite de ceai din plante pentru un copil ca o baza de zi cu zi.
Trebuie sa te consulti cu medicul pediatru in primul rand, in privinta tipului de ceai pe care doresti sa il oferi copilului: menta, musetel, ghimbir. Aminteste-ti totusi, ca atunci cand dai bebelusului tau ceaiuri de plante ar trebui sa ramai la programul cu mese regulate, deoarece bebelusii au nevoie de o masa consistenta si elementele nutritive nu se gasesc in ceaiul din plante.
In ciuda faptului ca exista cure si medicamente pentru eliminarea simptomelor, colicii sunt inevitabili si doar pot fi tratati in mod eficient cu metode care ofera siguranta sanatatii bebelusului. Cu o alimentare corecta , un ragait sanatos copilul si restul familiei tale vor petrece multe clipe fumoase impreuna.