Alege cu grijă cu produsele de curățat
Aspiratoarele de uz casnic sunt printre cele mai periculoase pentru copiii mici. De ce? Pentru că, asemeni multor aparate electrocasnice, emană vapori dăunători sau lasă reziduuri ce pot fi riscante pentru sănătatea copilului tău. Este nevoie să fii atentă și să te informezi cu atenție; citește eticheta produsului înainte de a-l achiziționa din magazin. De altfel, este recomandat să nu amesteci mai multe produse de curățat pentru o singură suprafață deoarece pot apărea reacții chimice, ce te pot afecta pe tine, ca adult, și în mod special, copilul. De asemenea, este de preferat să te orientezi spre produsele de curățenie naturale, pe care acum le poți achiziționa de aici cu o reducere de 5%.
Utilizează și păstrează produsele de curățat în condiții de siguranță
Indiferent de numărul sau tipul produselor pe care le utilizezi, asigură-te ca micuțul tău nu va putea ajunge să se joace cu ele. Dacă suntem siguri de un lucru, acela este că cei mici sunt extrem de curioși și dornici de cunoaștere, ceea ce înseamnă că etichetele colorate sigur le vor stârni interesul. Astfel, nu lăsa găleata sau orice alt recipient cu lichidul de curățat nesupravegheat pentru a evita orice fel de accident nedorit. De asemenea, când ai terminat curățenia, păstrează produsele împreună cu restul elementelor folosite într-un dulap, de preferință încuiat.
Este recomandat chiar de specialiști ca produsele toxice să fie păstrate în ambalajele originale. Asta te ajută în cazul în care, din greșeală, a avut loc o expunere neintenționată atât a ta cât și a copilului la unul din produse. Într-o astfel de situație medicii au nevoie de eticheta factorului nociv pentru a găsi detaliile necesare pentru a aplica un tratament adecvat (compoziția produsului, numele și numărul de telefon al companiei producătoare etc.).
Alege momentul potrivit pentru a face curățenie în casă
Un alt sfat pentru o curățenie eficientă și cu zero efecte adverse este să-ți faci programul de curățenie în funcție de orarul micuțului tău. Profită de momentele în care micuțul nu este acasă, ori este la plimbare cu bunica sau tăticul pentru a întoarce casa cu susul în jos. Însă dacă nu ai în grija cui să-l lași, poți efectua curățenia în mai multe etape, atunci când copilul doarme. Este mai anevoios, însă siguranța și sănătatea familiei tale este pe primul loc.
Nu lăsa gunoiul la îndemâna copiilor
Am stabilit deja că cei mici sunt curioși din fire și cu siguranță coșul de gunoi va prezenta o sursă de fascinație nesfărșită. Trebuie să iei în considerare și acest potențial pericol și elimină din calea copilului orice container de gunoi în care se află elemente periculoase: lame de ras folosite, alimente alterate sau cioburi de sticlă și lista poate continua. Este de preferat ca gunoiul să fie păstrat în exterior, sau dacă acest lucru nu este posibil, atunci trebuie să te asiguri că duci cât mai des reduurile la ghena publică.
Îndepărtează mucegaiul
Zonele care au fost inundate sau expuse în alt mod la apă sunt o oază de mucegai, în alte cuvinte, o sursă comună de poluare a aerului interior. Este important de reținut faptul că mucegaiul poate provoca probleme respiratorii, alergii sau alte afecțiuni, ce pot afecta întreaga familie. Pentru a scăpa de această sursă de pericol spală zona cu apă și detergent, folosește o soluție dezinfectează locu, precum și una ce nu permite reapariția microbilor. Siguranța ta și a copilului rămâne în continuare obiectivul principal, tocmai de aceea trebuie să folosești produse cât mai naturale. Poți alege detergenți enzimatici ce au în compoziție enzime active (compuși proteici ai organismelor vii). Acestea te ajută să îndepărtezi urmele de mucegai și instalează o barieră naturală ce întârzie reapariția murdăriei.
Elimină alte potențiale pericole
Verifică în mod constant piesele de mobilier amplasate în camerele unde micuțul își desfășoară activitățile. Asigură-te că nu sunt poziționate prea aproape de geam pentru a nu fi tentați să se urce și să se lovească. De asemenea, folosește elemente de protecție pentru colțurile pieselor de mobilier, priză sau alte locuri ce ar putea pune în pericol siguranța copilului.