Aparitia dintilor la copii: remedii naturale eficiente

Aparitia dintilor la copii: remedii naturale eficiente

Louise Tanase - Contributor

Aparitia dintilor la copii este un motiv de stres atat pentru mamica, dar mai ales pentru bebelusul chinuit de dureri. In cazul in care nu stii cum sa alini durerile si doresti sa eviti gelurile si unguentele de la farmacie cand este vorba despre micutului tau, Qbebe iti ofera cateva idei de remedii naturale eficiente.

Probabil ca si pe tine te sperie si te face sa te simti neputincioasa aparitia dintilor copilului tau, atunci cand il vezi ca se chinuie si are nevoie de alinare. In ultimul timp s-a tot vorbit despre faptul ca unele geluri pentru calmarea durerilor bebelusilor nu sunt atat de sigure precum se credea, prin urmare cele mai multe mamici incearca din rasputeri sa gaseasca remedii naturale si eficiente. Qbebe iti ofera cateva remedii naturale testate de mamici care s-au dovedit a fi eficiente.

Masajul gingiilor

 

Masajul gingiilor copilului este unul dintre cele mai eficiente si la indemana remedii naturale impotriva durerilor provocate de eruptia dentara. Ai nevoie doar de un deget curat si poti masa usor gingiile bebelusului, de la un capat la altul, insistand mai mult asupra zonelor care par tensionate. Daca degetul tau este si putintel mai rece decat temperatura corpului bebelusului, efectul masajului va fi maxim.

O lingura racita

O lingura sau o lingurita racita in frigider (atentie: nu in congelator, deoarece se poate raci prea tare si se poate lipi de pielea copilului) ii poate oferi micutului tau alinarea de care are nevoie. Pur si simplu aplica partea rotunda a linguritei pe gingiile copiilor si misca lingurita usor din loc in loc. Acest remediu este recomandat inainte ca dintisorii sa erupa din gingie, pentru a evita orice mic accident care s-ar putea solda cu ciobirea unui dintisor.

Fructe reci

 Bebe zambind

Ofera-i bebelusului tau o bucata de mar sau banana racite in prealabil in frigider. Dincolo de faptul ca ii va calma durerile provocate de eruptia dentara, bebelusul isi va dezvolta obiceiul de a musca si mesteca alimentele. In cazul in care nu vrei ca bebelusul sa manance alimentele prea reci, cumpara din farmacii saculetii special creati pentru aceasta perioada: in saculet introduci bucata de fruct rece si bebelusul poate tine manerul in timp ce isi maseaza gingiile cu fructul aflat in interior.

Alapteaza bebelusul

Fiecare bebelus reactioneaza diferit in timpul eruptiei dentare, de aceea alaptatul ca masura de ameliorare a durerilor depinde exclusiv de bebelusul tau. In timp ce unor bebelusi alaptatul le agraveaza durerile si ajung sa refuze alaptarea, altora li se pare placut si ii calmeaza. Unii bebelusi prefera sanul mamei in locul unei jucarii de ros. Eruptia dintilor nu inseamna sfarsitul alaptarii; daca bebelusul tau este tentat sa muste sau sa iti roada sfarcul in timpul alaptarii, incearca sa ii masezi gingiile inainte de alaptare sau daca nu este prea dureros pentru tine, chiar sa se joace cu sfarcul dupa ce s-a saturat.

Distreaza bebelusul

 Bebe in baie

Uneori, bebelusii pot uita de durerea provocata de eruptia dintilor daca ii antrenezi intr-o activitate placuta care sa ii solicite atentia. Unele mamici au observat ca daca aseaza bebelusul in cadita umpluta cu apa calduta si ii ofera jucarii lasandu-l sa se joace in voie, bebelusul se calmeaza in scurt timp. Apa calda si distractia il vor relaxa cat sa uite de durerea provocata de eruptia dentara.

Jucarii din plus organic

O jucarie din plus organic poate fi o optiune sigura pentru bebelusul care are nevoie sa roada ceva atunci cand il dor gingiile din cauza eruptiei dentare. Ai grija numai sa pastrezi jucaria in stare perfecta, adica sa o speli cat mai des posibil, folosind un detergent organic.

Coliere

 Bebe

Mamicile bebelusilor care au trecut prin eruptia dentara deja stiu ca micutii au obiceiul sa roada tot ce le cade la indemana, inclusiv margelele sau colierul oricui il tine in brate. Din fericire, acest lucru nu este deloc periculos cu conditia ca respectivele margele sau medalioane sa fie rezistente si sa nu existe riscul desprinderii unor parti mici care sa poata fi aspirate sau inghitite de bebelusi. Trebuie sa stii ca exista acum niste coliere speciale pentru mamici care sunt confectionate din silicon fara ftalati, BPA, PVC, latex si plumb, non-toxic si care pot fi spalate in masina de spalat vase - sunt confectionate ca acele jucarii pentru dentitie pe care le poti cumpara de la farmacie, numai ca sunt mai simpatice si mai practice (nu le mai pierzi).

Prosopel rece

Un prosopel mic, inmuiat in ceai de musetel, lapte sau apa, se pune la frigider si se lasa la racit cateva minute. Atunci cand prosopelul este rece, i se da micutului sa il roada cum vrea, pana se calmeaza. Unele mamici au constatat ca ghimbirul are calitati anestezice, prin urmare poti sa inmoi prosopelul in suc de ghimbir inainte de a-l raci. Supravegheaza micutul.

Jucarii pentru dentitie

 Bebe roade jucarii
 

Jucariile special create pentru perioada eruptiei dentare sunt de un real folos, mai ales pentru bebelusii carora mamicile nu doresc sa le administreze prea multe calmante. Fie ca alegi jucarii pentru dentitie care se racesc in frigider (umplute cu gel), jucariile cu vibratii sau alegi jucariile simple, bebelusul tau se va calma masandu-si singur gingiile. Trebuie numai sa ii dai jucaria in manuta si sa ai grija sa fie permanent curata.

Voi ce remedii naturale folositi pentru a ameliora durerile bebelusului provocate de eruptia dintilor?

Articolul urmator
Trucul viral al unei mame care reușește să elimine miraculos gazele bebelușului
Trucul viral al unei mame care reușește să elimine miraculos gazele bebelușului

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Studiu: stilul de parenting ostil influențează apariția problemelor mintale la copii
    Studiu: stilul de parenting ostil influențează apariția problemelor mintale la copii

    Atunci când vine vorba despre parenting, nu există o singură metodă care să funcționeze la fiecare familie. Mai mult, pa parcurs, părinții își mai schimbă stilul de...

    Coșuri pe picioare: cauze și remedii
    Coșuri pe picioare: cauze și remedii

    Te-ai întrebat vreodată de ce îți apar pe picioare coșuri ? Am adunat în acest articol toate informațiile despre ce înseamnă apariția coșurilor pe picioare....

    Cârcei la picioare: cauze și remedii naturiste
    Cârcei la picioare: cauze și remedii naturiste

    Cârceii la picioare pot fi o experiență neplăcută și dureroasă, iar mulți oameni se confruntă cu această problemă în mod regulat. Cârceii se manifestă sub formă...

    Transpirația excesivă la cap: cauze și remedii
    Transpirația excesivă la cap: cauze și remedii

    Transpirația este un proces fiziologic natural și perfect sănătos, care contribuie la răcirea corpului și la prevenirea supraîncălzirii. Cu toate acestea, unele persoane pot...

    Poți preveni apariția intoleranțelor alimentare încă din primele luni de viață? Iată ce spun studiile
    Poți preveni apariția intoleranțelor alimentare încă din primele luni de viață? Iată ce spun studiile

    Intoleranțele alimentare sunt destul de răspândite atât la copii, cât și la populația adultă. Statisticile arată că, la nivel mondial, aproximativ 5% din copii și...

    Aseară m-a luat de mână pe sub așternuturi. Și am simțit că apariția copilului ne poate distruge, dacă nu facem ceva
    Aseară m-a luat de mână pe sub așternuturi. Și am simțit că apariția copilului ne poate distruge, dacă nu facem ceva

    Am tresărit mai tare decât ar fi trebuit. Când m-a luat de mână pe sub așternuturi aseară. Soțul meu, partenerul meu, cel mai bun prieten al meu, tatăl copilului meu....

    Divorțul după apariția copiilor NU trebuie să fie regulă! Cum te ajută, de fapt, parentingul să ai o căsnicie sănătoasă
    Divorțul după apariția copiilor NU trebuie să fie regulă! Cum te ajută, de fapt, parentingul să ai o căsnicie sănătoasă

    Apariția pe lume a copiilor nu reprezintă un motiv de divorț. O mamă ne explică cum, după ce ea și partenerul ei au devenit părinți, s-au apropiat mult mai mult. Cursurile de...

    Această dădacă lucrează cu copiii de 18 ani și ne împărtășește cele mai eficiente 3 metode de a calma tantrumurile
    Această dădacă lucrează cu copiii de 18 ani și ne împărtășește cele mai eficiente 3 metode de a calma tantrumurile

    O dădacă din Marea Britanie cu o experiență de 18 ani în lucrul cu copiii, le dezvăluie părinților cele mai eficiente trei metode de a calma tantrumurile celor mici.

    © 2025 Qbebe