Puteti sa credeti ca bebelusul dvs. are aproape 8 luni? El probabil ca poate acum sa stea in picioare tinandu-se de cineva sau de ceva, se joaca, bate din palme, se taraste si poate fi capabil sa ridice obiecte mici folosind doar degetul mare si inca un deget.
Pe parcurs ce dexteritatea mainii bebelusului dvs. creste, s-ar putea sa va doriti sa-i dati si ceva mancaruri rapide. Amintiti-va, toate aceste mancaruri pe care va decideti sa ii dati micutului, trebuie taiate in bucati mici. Este mai bine sa pastrati toate bucatile de marimea unui bob de mazare pentru siguranta lui. De asemenea, alegeti mancaruri pe care sa le poata suge sau dizolva in gura fara sa le roada.
Ati putea dori sa incercati:
- Bucati mici de paine sau dintr-o gogoasa.
- Bucati mici de biscuiti.
- Bucati mici de budinca de orez
- Bucati mici de banane, mango sau pepene galben, toate coapte si decojite.
- Bucati mici de legume gatite, de exemplu cartofi dulci.
Aranjarea casei pentru bebelus
Acum ca bebelusul dvs. devine tot mai mobil in fiecare zi, ati putea dori sa aranjati casa in asa fel incat sa fie cat mai sigura. Este important sa dati jos sau sa strangeti toate cablurile si draperiile. Daca nu le puteti indeparta, aveti grija sa fie prinse bine si la inaltime, pentru ca bebelusul sa nu le ajunga. De asemenea, evitati sa puneti mobila aproape de ferestre sau cabluri si sa instalati inchizatoare la ferestre pentru ca nici una din ele sa nu poata fi deschisa mai mult de 15 cm.
Pastrati toate dulapurile cu haine inchise si daca este posibil, instalati incuietoare de siguranta. Asta va asigura ca bebelusul nu va putea sa traga sertarele peste el. In acelasi fel, pastrati ghivecele cu plante in asa fel incat sa nu ii fie accesibile bebelusului. Indepartati orice mobila instabila, ca scaune vechi, puneti bariere la scari si acoperiti colturile ascutite ale meselor si altor piese de mobila. De asemenea, aveti grija sa nu fie pungi de nailon ramase prin casa de la cumparaturi.
Cufere cu jucarii
Planificand spatiul de joaca al bebelusului dvs, s-ar putea sa doriti sa renuntati de tot la cuferele de jucarii si sa folositi rafturi deschise. Nu numai ca capacele grele de pe ele pot sa-l raneasca la degete pe micut, dar el ar putea de asemenea sa se urce in cutie si sa se blocheze acolo fara aer. Daca aveti un cufar cu jucarii si ati dori sa il folositi in continuare, renuntati la capac. Daca nu este posibil, aveti grija sa faceti gauri pentru ventilatie, pentru a lasa sa intre aer daca bebelusul se inchide din greseala in cufar.