Cat de mare este bebelusul dumneavoastra la 12 saptamani?
Bebelusul la 12 saptamani va avea in jur de 5.4 kg in greutate si 59 cm in inaltime daca a fost de marime medie la nastere.Pana acum, bebelusul dvs. ar trebui sa poata sa-si ridice usor capul, iar cand il veti tine in brate ar putea sa se impinga pentru a privi peste umarul dvs.
Pe parcurs ce vederea bebelusului devine mai buna, el va putea sa va vada fata mult mai clar acum, mai ales toate detaliile.
Bebelusul dvs. ar putea petrece foarte mult timp privindu-si mainile. Lui ii place sa-si priveasca degetele cum se misca.
Bebelusul si-ar putea prinde una din maini in timp ce o suge pe cealalta. Veti mai putea observa ca bebelusul va vrea sa atinga orice obiect pe care il poate ajunge, insa daca il scapa jos nu il va mai cauta.
La acest nivel de dezvoltare bebelusul dvs. va avea nevoie cam de 15 ore de somn pe zi, iar cam 10 din acestea vor fi noaptea cu doua sau trei somnuri scurte in timpul zilei.
Etapele dezvoltarii bebelusului in saptamana a 12-a
Dezvoltarea fizica
- Isi poate tine capul la un unghi de 90 de grade cand este culcat pe burta- Are tot mai multe expresii faciale
- Mainile ii sunt de obicei deschise
- Ii place sa se lipeasca de obiecte
- Si-ar putea privi mainile timp de 5-10 minute
Dezvoltarea mentala si sociala
- Distinge limbajul de alte sunete- Incepe sa recunoasca si sa diferentieze intre membri diferiti ale familiei
Bebelusul si animalele de casa
Ati putea avea un animal de casa care sa fi fost "bebelusul" dvs. inainte sa se fi nascut copilul dvs. iar cand bebelusul ajunge acasa din spital, se produce o schimbare in viata si pentru bebelus.Animalul dvs. de casa este sensibil cand vine vorba de rutina, asa ca ii va fi mai usor sa faceti schimbarile lent inainte ca bebelusul sa se nasca. Iata cateva lucruri pe care le-ati putea face:
- Petreceti mai putin timp cu animalul de casa
- Schimbati si adaptati orele de masa ale animalului, precum si orarul de joc si de exercitii fizice
- Schimbati zona unde el va fi tinut
- Evaluati antrenamentul de ascultare al cainelui dvs.
Prezentarea cainelui bebelusului dvs.
Dupa ce s-a nascut bebelusul dvs. si inainte sa il aduceti acasa, puneti pe cineva sa aduca o bucata dintr-o haina a bebelusului sa ii dati cainelui sa o miroase. Asta il va obisnui pe caine cu mirosul bebelusului dinainte ca acesta sa ajunga acasa.Cand ajungeti acasa, intrati in casa fara bebelus si mangaiati cainele. Puneti-i o lesa inainte de a aduce bebelusul in casa. Stati intr-un scaun cu bebelusul in brate si acoperiti-i capul cu mana dvs. pentru a arata ca il protejati. NU puneti bebelusul pe podea sau deasupra capului cainelui! Si nu il lasati pe caine sa il linga pe bebelus.
Daca cainele se poarta in mod inacceptabil spuneti-i "NU"! Daca cainele nu vrea sa se linisteasca scoateti-l din camera. Pentru a fi in siguranta, puneti-i lesa pentru primele cateva zile in timp ce este in preajma bebelusului. Prezentarea pisicii bebelusului dvs.
Pisicile pot fi animale imprevizibile, si este mai bine sa le pastrati departe de bebelus cand e posibil. Lasati pisica sa priveasca de la distanta.
Daca pisica este agresiva, musca, suiera, se furiseaza, isi turteste urechile sau isi misca coada, luati pisica din zona.