Scriitori celebri considerau că rețeta succesului unui autor vine din exercițiul scrisului. Astfel, Anthony Burgess a scris zilnic, timp de 30 de ani, câte 2.000 de cuvinte. Scria la mai multe cărți simultan, iar în unele seri se relaxa compunând muzică. La polul opus se află cunoscutul John Le Carre care scria fără niciun plan, preferând să-și contureze mai întâi personajele, apoi lăsând totul la voia inspirației. Alți autori, precum Allan Bennet, se inspirau din ce auzeau în jurul lor, notând conversații auzite pe stradă sau în autobuz, în timp ce scrierile lui Charlote Bronte poartă amprenta tragediilor personale. Dan Brown s-a bazat pe acțiune pentru a ține cititorul conectat, în timp ce Agatha Christie pe dinamismul dialogurilor.
"Indiferent de ce stil, tehnică sau tactică au aplicat, toți autorii au un lucru în comun: au început să scrie. Contextul actual imprevizibil și distanțarea socială pot oferi cadrul perfect pentru cei care doresc să scrie o carte. Iar noi le oferim un punct de plecare, de Ziua Cărții, cu un mic ghid inspirat de marii autori ai lumii", a precizat Florentina Ion, fondator al Editurii Didactica Publishing House.
Ghid în 10 pași pentru micii scriitori
A scrie poate fi astfel un exercițiu de creativitate binevenit în această perioadă în care rutina și activitățile limitate pot copleși, poate fi un exercițiu terapeutic, așa cum o demonstrează diferite studii, sau pur și simplu un mod de a te deconecta. Iar pentru cei care au copii, Editura Didactica Publishing House a adunat și 10 sfaturi pentru micii cititori care doresc să fie scriitori.
"Un exercițiu de creativitate cum este scrierea unei cărți poate fi o modalitate pentru copii de a-și explora imaginația. Editura DPH are în portofoliu o mulțime de jocuri și activități care vin în sprijinul creativității celor mici ghidându-i în acest proces. Ele pun în prim-plan gândirea logică, analiza și sinteza, urmărirea unei structuri, dar și abilitățile de comunicare, de rezolvare a problemelor, de leadership, adaptabilitate, etică sau inteligență emoțională", a mai precizat Florentina Ion.
De asemenea, cu ocazia Zilei Internaționale a Cărții, Editura DPH are reduceri de 50-70% la întregul portofoliu de cărți și jocuri, în perioada 23-26 aprilie.
Înființată în 2004, Editura Didactica Publishing House deține un portofoliu de carte și jocuri cu adresabilitate din primele luni de viață. Aceasta vine în sprijinul copiilor mici și preşcolarilor cu titluri atractive, axate pe dezvoltarea inteligenței emoționale și abilităților cognitive, satisfăcându-le dorinţa de cunoaştere, în sprijinul elevilor interesaţi să aprofundeze materia pentru examenul de maturitate, cât şi în sprijinul cadrelor didactice, în vederea transformării procesului de învățare într-o activitate atractivă.
Unul dintre factorii importanți în apropierea copiilor de cărți este cartea în sine, de la cum arată coperta, până la ilustrații și mesajul transmis, acestea fiind caracteristicile pe care le pune în prim plan Editura Didactica Publishing House, cu un portofoliu de peste 800 de titluri de carte pentru copii cu vârsta 0-18 ani.
De asemenea, Editura DPH îşi doreşte să ofere sprijin cadrelor didactice în desfăşurarea activităţii lor şi în acelaşi timp să propună soluţii, oferite de specialiştii din domeniu, pentru a transforma procesul educaţional într-o experienţă plăcută atât pentru copii, cât şi pentru cadrele didactice. Anual, Editura DPH publică în medie 200 de titluri noi, pentru copii, adulți și de specialitate.