Se pare că planificarea unei sarcini trebuie să aibă în vedere în primul rând vârsta mamei. Cercetătorii britanici și-au îndreptat atenția spre 18000 de copii din Marea Britanie, pentru a descoperi care este legătura dintre vârsta mamei și dezvoltarea cognitivă a copilului. În urma analizării activității mezinilor, specialiștii au descoperit că majoritatea copiilor ce au fost aduși pe lume de mame de 30 de ani au avut rezultate mai bune la testele de inteligență. Au o capacitate cognitivă mai bine dezvoltată decât cei născuți în jurul vârstei de 40 și 20 de ani.
Femeile care devin mame pentru prima dată la vârsta de 30 de ani sunt mai educate, au venituri mai mari, au relații stabile și un stil de viață organizat și sănătos, lucruri ce influențează pozitiv dezvoltarea copilului. Mai mult decât atât, cercetătorii cred că femeile trecute de vârsta de 30 ani au mai multe șanse să-și alăpteze copiii și petrec mai mult timp în compania acestora.
Aparent, specialiștii cred că primul copil ar trebui să apară după vârsta de 30 de ani, când viitoarea mămică este suficient de matură pentru a-și asuma pe deplin responsabilitatea. Însă aceasta nu este singura descoperire. Conform studiului, mamele mai tinere au mai multă energie și pot face față mai bine stresului ce vine la pachet cu nașterea copilului. Iar asta nu este tot! Femeile ce devin mame după vârsta de 40 de ani au mai multe șanse să nască bebeluși cu probleme de greutate.
Surse: womansday.com, thetimes.co.uk, independent.co.uk.