Jack McMorrow, un băiat în vâstă de 14 ani, elev în clasa a noua la un liceu din SUA descrie infernul prin care a trecut imediat după ce a contractat noul coronavirus. De când cursurile s-au mutat online, Jack nu a mai ieșit din casă decât o singură dată pentru a-și ajuta mama să spele hainele în spălătoria din incinta blocului. Cu toate acestea, la aproximativ o lună de la începutul perioadei de izolare, băiatul a început să aibă febră, ochi injectați și pete roșii pe mâini.
Dacă inițial părinții au atribuit injectarea ochilor oboselii și petele roșii, gelului antibacterian, imediat când s-a declanșat febra băiatul a fost programat la un consult de urgență, online. În urma consultului, lui Jack i s-au administrat antibiotice, însă câteva zile mai târziu starea sa s-a agravat, manifestând simptome precum: stări de greață, gust metalic în gură, gât inflamat și dureri în corp.
Din păcate, în rândul copiilor circulă o boală similară Sindromului Kawasaki, ale cărei simptome se regăsesc și la noul coronavirus. Cu toate acestea, la acel moment diagnosticul copilului nu era clar. Cert este că dintr-un băiat 100% sănătos, fără nicio afecțiune, Jack a ajuns în cele din urmă de urgență la spital, aproape în stop cardiac.
„Ar fi putut muri”, spune mama lui.
În spital, nimeni nu putea găsi diagnosticul, în cele din urmă băiatul fiind suspect pentru mononucleoză. Cu toate acestea, în cele din urmă Jack a fost testat pentru coronavirus, rezultatul testului fiind pozitiv. În aceeași perioadă au fost internați mai mulți copii în spital, cu simptome identice, însă cu rezultat negativ la testul pentru coronavirus. Practic, Jack a suferit atât de sindromul pediatric inflamator multisistemic cât și de coronavirus, ceea ce demonstrează că cele două nu se exclud.
După tratament adecvat și spitalizare mai bine de o săptămână, băiatul și-a revenit într-un final: „Acum că mi-am recăpătat viața, vreau să fac cât mai multe lucruri cu ea!”, spune Jack.
Sursa: msn.com
Vezi galeria foto »Surse foto: Gabriela Bhaskar for The New York Times