Initiativa apartine Departamentului de Management Educational si PR al institutiei si are drept scop sa furnizeze conducerii teatrului informatii si recomandari care sa conduca la o mai mare afluenta de public si la imbunatatirea calitatii evenimentelor organizate de teatru. Cercetarea va avea loc atat la nivelul parintilor care isi aduc copii la activitatile teatrului, cat si la nivelul scolilor si gradinitelor care participa, in grup organizat, la spectacole.
Toate raspunsurile primite in urma aplicarii focus grupurilor sau chestionarelor vor fi utile echipei de conducere, echipei administrative si personalului artistic pentru a concepe proiecte, programe si spectacole care sa vina in intampinarea dorintelor copiilor si care sa insoteasca procesul instructiv-educativ. Pe scurt, institutia isi propune sa afle:
- locul acordat teatrului in raport cu alte modalitati de petrecere a timpului liber, care sunt factorii care le influenteaza aceste opinii si motivatia de a se indrepa sau nu catre Teatrul Ion Creanga;
- care sunt dorintele cadrelor didactice privind organizarea unor programe in parteneriat cu teatrul si/sau crearea unor spectacole care sa vina in prelungirea procesului instructiv-educativ si care sa corespunda programei scolare si nevoilor prescolarilor si elevilor;
- obtinerea de idei care sa conduca la conceperea unor proiecte-programe atractive si utile pentru cei mici;
- efectuarea testarii pilot a unor idei referitoare la implementarea anumitor programe si proiecte initiate de teatru;
- obtinerea de informatii privind modalitatea de promovare prin care publicul tinta receptioneaza noutatile teatrului;
- conturarea imaginii si a atitudinii publicului fata de teatrul pentru copii (in general) si fata de Teatrul Ion Creanga (in particular).
In consecinta, finalitatea aplicarii acestei metode este aceea de consolidare a relatiei dintre Teatrul Ion Creanga, unitatile de invatamant si parinti, determinarea importantei pe care o are dimensiunea educativa a unui spectacol, precum si a modului in care copiii pot raspunde mai usor exigentelor procesului instructiv-educativ cu ajutorul tehnicilor teatrale.
Pentru a sustine aceasta initiativa, puteti completa chestionarul online urmarind link-ul: http://www.teatrulioncreanga.ro/content.jsp?page=325&language=1&&survey=4 sau puteti trimite un e-mail la adresa contact@teatrulioncreanga.ro pentru a fi notati in baza de date destinata acestei cercetari. Datele si informatiile comunicate vor fi strict confidentiale.
Teatrul Ion Creanga este o institutie publica de spectacole, un teatru de repertoriu, aflat in subordinea Consiliului General al Municipiului Bucuresti si finantat de la bugetul local. Misiunea sa este de a crea si promova spectacole de teatru de inalta valoare artistica, de a coordona si implementa programe de cercetare si proiecte cu caracter educativ, social-formativ si estetic, destinate copiilor cu varste cuprinse intre 0 si 12 ani, educatorilor, cadrelor didactice specializate, parintilor sau tutorilor legali.
Parteneri media ai Teatrului Ion Creanga: Itsy Bitsy, 24 Fun, Art Act Magazine, Calendar Evenimente, Onlinegallery.ro, Gradinite.com, GradiniteBucuresti.ro, MondoNews, Port.ro, PRwave, RFI Romania, SuperBebe, UrbanKid.