Microbiomul reprezintă comunitatea bacteriilor, virusurilor și ciupercilor (fungi), care au o complexitate mai mare decât genomul uman. Microbiomul uman ne ajută să ne dezvoltăm imunitatea și să ne apărăm organismul de agenți patogeni.
Studiul cu pricina a foat realizat de experții în microbiom. Aceștia au dezvăluit faptul că există o legătură semnificativă între microbiom și autism pe mai multe cohorte de studiu din întreaga lume, precizează g4media.ro.
De asemenea, autorii cercetării au aflat că există o corelație între microbiom și factorii care țin de sistemul imunitar, printre care markerul inflamator IL-6 la persoanele cu tulburare din spectru autist.
Aceeași sursă anunță că aproximativ 75 de milioane de persoane din întreaga lume, suferă de de tulburări din spectrul autist. Ar fi o veste extraordinară dacă s-ar crea noi forme de tratament. Cum spuneam, e posibil ca cercetarea de față să fie o oportunitate majoră pentru a explora forme adiționale de tratament.
Cu alte cuvinte, legătura dintre microbiomul din tractul gastro-intestinal și sistemul nervos central poate deschide o nouă abordare terapeutică pentru un subgrup specific de indivizi cu autism. Un plan de intervenție personalizat oferă șansa la o viață mai bună, precizează sursa menționată anterior.
Teoria asocierii dintre microbiom și tulburarea din spectrul autist există de trei decenii, însă nu a fost niciodată confirmată, pentru că nu au existat suficiente dovezi care să o facă să stea în picioare, până la studiul prezent. Să sperăm că e startul unei schimbări pozitive pentru persoanele care suferă de această tulburare!
Autismul virtual: un diagnostic din ce în ce mai comun în rândul copiilor
6 semne de autism la fete pe care specialiștii nu le descoperă imediat
Surse foto: Freepik
Surse articol: g4media.ro edupedu.ro