S-ar putea spune că frații mai mari au ceva în plus față de avantajul vârstei. Conform cercetătorilor de la Universitatea din Edinburgh, copiii mai mari au abilități mai bune de gândire. Mai mult decât atât, aceștia au avut parte de mai multă stimulare mentală de la părinți, începând cu o vârstă fragedă.
Specialiștii din Scoția și cei din Australia au analizat datele a peste 5000 de copii din Statele Unite ale Americii. Fiecare copil a fost supus unor teste la fiecare doi ani, pentru a-i fi măsurate abilitățile de gândire, vocabularul și capacitatea de înțelegere a textelor. De asemenea, s-au luat în considerare și factorii de mediu precum mediul economic și familial. Astfel, rezultatele au arătat că primii născuți au avut rezultate mai bune, abilitățile lor fiind dezvoltate de la vârste fragede.
Asta nu este tot. Cercetătorii și-au îndreptat atenția spre comportamentul părinților, crezând că acesta este un factor foarte important în descoperirea diferențelor. Aceștia au observat comportamentele dinainte de sarcină, în timpul acesteia și după venirea pe lume a copilului, cât și obiceiurile lor și implicarea emoțională. Au descoperit că părinții cu mai mulți copii își împart atenția între activitățile celor mici, spre deosebire de primii născuți, cărora le-a acordat 100% din atenția lor.
Surse: huffingtonpost.com, usatoday.com, metro.co.uk.