Oksana Ionașcu și-a născut copiii singură acasă, dar a apelat la ajutorul bonelor. „Este mai productiv să lucrez eu mai mult"
Oksana Ionașcu și-a născut copiii singură acasă, dar a apelat la ajutorul bonelor. „Este mai productiv să lucrez eu mai mult". De 15 ani, Oksana Ionașcu studiază psihologia, spiritualitatea și dezvoltarea personală și și-a asumat rolul de mentor al feminității pure. Concret, ajută femeile să se reconecteze cu natura lor feminină autentică. În acest sens, a scos și câteva cărți printre care enumerăm „Ghid practic de utilizare a femeii”, „Săptămâna banilor” sau „Maturizarea maraton” care au menirea de a sprijini atât femeile, cât și bărbații în dezvoltarea lor personală și profesională.
Mai presus de toate, Oksana Ionașcu este o mamă dedicată pentru că a născut șase copii, dintre care cinci acasă, „fără moașă și fără doctor”. Nu de puține ori s-a văzut nevoită să apeleze la ajutorul bonelor.
Te invit să afli ce a declarat Oksana Ionașcu în podcastul la care a fost invitată în legătură cu acest subiect: „întotdeauna am avut bone, n-am să ascund asta. Întotdeauna am avut ajutoare, întotdeauna am apelat la ajutoare, am considerat că pentru mine este mult mai productiv să lucrez un pic mai mult, să produc mai mulți bani și să apelez la ajutoare decât să fac eu tot și să ajung la final de zi, de săptămână, de lună și de viață, obosită și epuizată”.
„Nu funcționează pentru mine sistemul clasic de a merge de a mă angaja”
Oksana Ionașcu și-a născut copiii singură acasă, dar a apelat la ajutorul bonelor. „Este mai productiv să lucrez eu mai mult". În cadrul aceluiași podcast, Oksana Ionașcu a făcut și a vorbit și despre parcursul ei profesional și de ce a ales un job care nu implică un program fix, mai degrabă decât unul clasic. Vrei să știi care a fost parcursul ei profesional, ce cursuri a urmat și cum a început să se bucure de succes? Iată ce declarații a făcut: „Eu am început drumul în viață la 18 ani, alegând arhitectura atunci. Eram în clasa a XII-a și mă gândeam „Mă duc la arhitectură sau mă duc în psihologie”.
Gândul meu despre psihologie a fost „nu mă duc să mă fac psiholog pentru că psihologii nu fac bani” și am avut aspirații despre un anumit nivel de trai, o anumită calitate a vieții, iar arhitectura a fost din simplul fapt că aveam un talent la desen, veneam în spațiu, aveam anumite aptitudini și pentru a o face mândră pe mama. Mi s-a parut interesant, mi-a plăcut până când mi am dat seama că niciodată n-am să fac asta. Am venit în București, m-am întors înapoi în Chișinău după care au fost anumite circumstanțe prin care am ajuns în Grecia și acolo am făcut design interior.
M-am reîntors în București în 2008 când l-am întâlnit pe primul meu soț propriu-zis cu care am fost căsătorită șapte ani și o avem pe fetița noastră, pe Sofia, care este mare, are 14 ani. Atunci m-am hotărât să mă lansez în antreprenoriat. Am înțeles foarte devreme că sunt un copil, un adolescent și o tânără rebelă și nu funcționează pentru mine sistemul clasic de a merge și de a mă angaja. Deși am încercat, mi-am dat seama că nu sunt făcută pentru.
Am deschis atunci un salon de înfrumusețare, mama mea fiind în domeniu, eu am crescut propriu-zis într-un astfel de mediu și aveam anumite talente de a face anumite lucruri din păr. Pe baza acestui talent am deschis un salon care a și devenit destul de popular în București și în România întreagă. Mulți mă știu încă de pe vremea aceea pentru că devenisem destul de interesantă și pentru mediul din mass-media, din televiziune din tot ce înseamna reviste fashion pentru că făceam niște lucruri inedite ce nu se făcea la vremea aceea.
Asta am făcut mulți ani la salonul care a alunecat în cererile masive ale colegilor din domeniu să-i învăț și pe ei ceea ce știu eu să fac! Eu nu știam să fac, eu pur și simplu făceam din talent. Eu nu am avut niciodată studii în hairstyling. Nu știu să tund sau să vopsesc sau să fac ceva. Pur și simplu manevram părul în anumite împletituri și a trebuit să mă învăț pe mine să-i învăț pe ceilalți. Am făcut o tehnică, am făcut anumite materiale didactice de la zero, am făcut un sistem prin care să mă pot duce prin țară, să fac o caravană, să predau aceste tehnici care mi-au fost solicitate.
Din 2012 până în 2017-2018 asta am făcut: training de hairstyling pe tehnica mea. Într-un final, mi-am dat seama că oamenii nu mai vin la mine la training să le învăț pe fete împletituri, ci veneau să mă asculte și atunci mi-am dat seama că este timpul și cazul să-mi asum calea mea cu adevărat (...) Văzând că oamenii veneau să mă asculte, veneau și mă întrebau și îmi cereau să le vorbesc, mi-am dat seama că este timpul să-mi asum într-un mod serios și matur această cale, să merg pe drumul acesta”.
Oksana Ionașcu despre nașterea acasă
Oksana Ionașcu și-a născut copiii singură acasă, dar a apelat la ajutorul bonelor. „Este mai productiv să lucrez eu mai mult". Oksana Ionașcu are șase copii, dintre care cinci sunt născuți acasă. În cadrul podcastului moderat de Damian Drăghici la care a fost invitată, a vorbit și despre cum s-a pregătit pentru ca aducerea pe lume a copiilor ei să decurgă fără probleme.
A abordat acest subiect controversat și a povestit: „Am ales să nu-mi fie frică, dar am avut un protocol, o înțelegere la rece cu Cezar. A și făcut, îmi amintesc, două-trei drumuri de unde stăteam noi atunci până la maternitate să vadă cât facem până acolo.
Am făcut o simulare cam ce însemna să chemăm o salvare, am născut prima dată pe 3 ianuarie, era zăpadă multă afară și el Ieșea din oră în oră și deszăpezea și pregătea mașina și o avea încălzită ca să nu dureze prea mult până plecăm (...) A doua naștere a durat 40 de minute, nici dacă voiam nu ajungeam la maternitate. La a treia naștere ne-am pregătit. A fost o naștere frumoasă cu Anastasia, dar m-am gândit eu așa „Ce-ar fi dacă prin nașterea asta să vindec nașterea mea?”.
A fost o naștere intensă, emoțională, nu procesul, ci după. Și după aceea a fost Radomir pe care l-am născut în noua casă când ne mutasem în afara orașului. A fost un travaliu foarte frumos, am ieșit afară desculță pe iarbă, am văzut răsăritul soarelui. Seara era o furtună mare care s-a liniștit și dimineața era o mireasmă de iarbă proaspătă de rouă (...) Și după aceea, nașterea de acum opt luni cu Evanghelina care s-a întâmplat într-un mod miraculos, o experiență unică”.
Oksana Ionașcu este căsătorită de opt ani cu Cezar Ionașcu și au împreună cinci copii, deși în ultimul timp au apărut în presă speculații conform cărora relația lor este șubredă sau ar fi avut de suferit.
Surse foto: facebook.com, facebook.com, facebook.com .facebook.com
Surse articol: youtube.com
