O fetiță în vârstă de un an și jumătate a ajuns în stare gravă la Spitalul pentru Copii Sf. Maria din Iași, după ce a băut benzină, relatează Digi24.
Micuța a băut carburantul dintr-o sticlă de plastic pregătită de tatăl acesteia pentru alimentarea unei motocoase. Fratele său de 6 ani a desfăcut dopul sticlei și i l-a întins fetiței, care a băut o înghițitură.
La scurt timp după aceea, copila început să plângă din cauza gustului puternic, iar părinții au dus-o imediat la urgențe.
După ce a ajuns la spital, medicii au reușit să-i stabilizeze starea, însă apoi s-a decis ca micuța să fie transferată la un spital din Iași, din cauză că avea febră și stări de vomă.
„Pacienta a fost stabilă pe tot parcursul transportului. A fost monitorizată şi ulterior transferată colegilor de la spitalul ieşean”, a precizat medicul Cătălina Duhaniuc, din cadrul SJA Botoşani.
Medicii avertizează părinții să fie precauți
O mulțime de lucruri ținute în casă pot fi toxice pentru copii: produse de curățat, medicamente, cosmetice…și lista poate continua.
Medicii avertizează părinții să fie vigilenți și să nu lase lucrurile care pot fi toxice pentru cei mici la îndemâna acestora. În special, copiii mici au tendința de a băga totul în gură.
Iată care sunt cele mai toxice substanțe cu care copiii pot intra în contact, dacă părinții nu sunt suficient de atenți (monitorulbt.ro):
- Cosmetice: lac de unghii, parfumuri;
- Produse de curățenie: agenți de înălbire, detergent de rufe sau de vase, substanțe de curățat mobila, geamurile produse pentru curățarea toaletei sau pentru desfundarea țevilor;
- Antigel;
- Produse pentru grădinarit, în special insecticidele;
- Baterii;
- Naftalină;
- Alcool;
- Medicamente.
Ține aceste produse în locuri unde știi sigur că cei mici nu pot ajunge sau închideți-le foarte bine, astfel încât să nu poată fi accesibile.
Pune siguranța copilului tău pe primul loc!
Surse foto: www.istockphoto.com
Surse articol: digi24.ro motorulbt.ro