Acesta spune că nu există școală din România unde să nu fie nevoie de recuperere și se bazează pe implicarea tuturor dascălilor.
Cursurile suplimentare ar urmă să se desfășoare în afară orelor din semestrul al doilea și precizează că toate cadrele didactice vor fi plătite suplimentar pentru orele de educație remediala. Au fost identificate deja fondurile necesare, fiind vorba despre 30 de milioane de euro, bani europeni.
„Printre cele 7.203 școli nu este nici una care să spună că nu are nevoie de nici un fel de acțiune remedială. Sunt convins că fiecare profesor va trebui să se implice în aceste acțiuni remediale. Acțiunile remediale trebuie făcute peste programul specific clasei, deci este clar că trebuie să vină mai multe ore la școală. Pot însemna și ore pe parcursul zilelor de sâmbătă”, a explicat Cîmpeanu pentru Europa FM.
Cîmpeanu despre vaccinarea angajaţilor din sistemul de învăţământ
Cât despre vaccinarea angajaților din educație, Cîmpeanu a spus că urmează să discute cu dr. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, despre cum și unde se va realiza vaccinarea anti-COVID. Ministrul Educației este de părere că orice persoană din sistemul de învățământ care se vaccineaza înseamnă un minus cu privire la riscul de transmitere a virusului.
Citește și: Teste COVID pentru toți elevii! Decizia luată de Austria pentru împiedicarea răspândirii virusului în școli
„Organizarea procesului de vaccinare ține de coordonatorul campaniei de vaccinare, cu care chiar săptămâna această o să am discuții preliminare, dar nu pot să îi cer un răspuns clar, pentru a informa toate cadrele didactice, înainte de a avea datele efective cu privire la rata de transmitere și disponibilitatea de vaccinare. Orice persoană din sistemul de învățământ care se va vaccina va însemna un minus cu privire la riscul de transmitere a acestui virus. Indiferent de rezultatul disponibilității pentru vaccinare, noi ne dorim începerea școlii”, a spus Sorin Cîmpeanu în cadrul aceluiași interviu.
Profesorii, incluşi în etapa a doua de vaccinare
În România etapa a doua a campaniei de vaccinare anti-COVID începe din 15 ianuarie. Pe lângă persoanele cu risc, cu vârsta de peste 65 de ani și bolnavii cronici, se mai poate vaccina și personalul din unitățile de învățământ și creșe, potrivit Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea Împotriva COVID-19.
Înscrierile pentru etapa a doua de vaccinare anti-COVID pot fi făcute în mai multe feluri:
- Prin intermediul angajatorului, pentru personalul care desfășoară activități în domenii cheie, esențiale;
- Individual, direct pe platforma informatică, pentru persoanele care au vârstă peste 65 de ani (aplicația confirmă vârstă prin verificarea CNP-ului introdus la înregistrare);
- Prin intermediul medicului de familie, pentru persoanele care au vârsta peste 65 de ani și pentru persoanele aflate în evidență cu boli cronice, indiferent de vârstă;
- Prin administrator, pentru persoanele cu grad ridicat de risc din centrele medico-sociale și rezidențiale;
- Prin aparținători, pentru persoanele care au vârstă peste 65 de ani;
- Prin apelarea call centerelor, pentru persoanele care au vârstă peste 65 de ani și pentru persoanele aflate în evidență cu boli cronice, indiferent de vârstă;
- Prin direcțiile de asistență sociale de la nivelul primăriilor, pentru persoanele care au vârsta peste 65 de ani și pentru persoanele aflate în evidență cu boli cronice, indiferent de vârstă.
Surse: Europa FM, educatieprivata.ro, sts.ro
Sursă foto principală: istockphoto.com
Surse foto: istockphoto.com