Sorin face parte din echipa de medici de la clinica Bethanien Moers și povestește o serie de probleme cu care se confruntă zi de zi, mai ales în această perioadă tumultuoasă. Are zilnic între 40 și 60 de pacienți, trimiși de medicii de familie pentru a li se recolta probe.
„La noi apogeul dezastrului a fost în februarie, martie când ne confruntam în fiecare zi, uneori și de mai multe ori pe zi cu o schimbare radicală a situației. Ba venea câte o nouă ordonanță, ba rămâneam fără halate sau fără măști. Ziua începea la ora 8, se termina teoretic la ora 17.00, practic dura mult mai mult”, a declarat Soso într-un interviu pe care îl puteți găsi AICI.
Deși nu fuge de responsabilitățile sale, Soso declară că trăiește cu teama de a nu contracta virusul și mai mult, cu frica de a a nu-i îmbolnăvi pe cei din jurul său: „Îmi este teamă că o să iau virusul și o să îi îmbolnăvesc pe cei din jurul meu. Îmi este teamă că se va îmbolnăvi echipa din spital. Dar nici pompierul nu stă în fața unei case ce arde și se gândește că îi este frică de foc, ci face tot posibilul să limiteze daunele. Pe asta mă concentrez și eu acum. La început, îmi era greu să mă rup de muncă acasă. Noi, colegii, ne sunam, ne scriam unii altora să vedem ce se mai întâmplă. Eram foarte implicați cu totul. Acum am intrat într-o oarecare rutină și este mult mai ok. Toată lumea se concentrează pe ce are de făcut”
Soso își amintește și câteva cazuri care l-au marcat, în această perioadă. Medicul declară că nici acum nu poate uita cum a ajuns un pacient de la o simplă durere de gât, la terapie intensivă: „A fost un pacient pe care îl țin minte și acum, avea 43 de ani, se întorsese de la schi și a fost în primii zece pacienți diagnosticați la noi în clinică. Revenit din vacanță, avea o ușoară durere în gât, nimic grav, dar a venit totuși să se testeze. Conform recomandărilor generale de atunci, nu aveam voie să-l testez, însă eu l-am testat pentru că venise dintr-o zonă de risc și prezenta minime simptome. Am preferat să avem un caz pozitiv izolat decât unul netestat care să poată infecta alți oameni. Două zile mai târziu, l-am sunat să-i spun că testul e pozitiv și am vrut să îl întreb cum se simte. Mi-a spus că se simte foarte rău și că ar vrea să vină în clinică pentru o examinare puțin mai aprofundată. Când a venit avea insuficiență respiratorie, era în stare critică și a trebuit dus direct pe terapie intensivă. Un pacient de 43 de ani, foarte sportiv, fără comorbidități, a ajuns în numai două zile, de la o durere în gât, la terapie intensivă”
Citește continuarea interviului pe life.ro
Surse: direct24.ro, life.ro