Fundația FARA aniversează 25 de ani de activitate în România

Fundația FARA aniversează 25 de ani de activitate în România

Corina Naftanaila

București, 12 mai 2016 este o dată specială pentru Fundația FARA și marchează aniversarea a 25 de ani de sprijin dedicat copiilor din România, timp în care a schimbat viețile a 5000 de tineri vulnerabili. Este vorba despre cei cu dizabilități, copiii privați de dragostea și atenția familiei lor și cei uitați de societate. Aniversarea constă în trei zile de surprize și emoții oferite copiilor pe care Fundația FARA îi are în acest moment în protecție.

La aniversarea "25 de ani și 5.000 de zâmbete" vor participa 60 de copii din programele Fundației FARA, dar și personalități care susțin activitatea organizației. Printre aceștia se numără Prințesa Marina Sturdza, Ambasador al Fundației FARA, Excelența Sa Domnul Paul Brummell, Ambasadorul Marii Britanii în România, soprana Felicia Filip, Directoarea Operei Comice pentru Copii și Jane Nicholson, fondatoarea și președinta Fundației FARA.

În perioada 13-15 mai, cei 60 de copii, majoritatea proveniți din zone extrem de sărace din România, vor avea parte de trei zile de neuitat. Sâmbătă, micuții oaspeți vor descoperi, pentru prima dată, expozițiile extraordinare de la Muzeul Național de Istorie Naturală "Grigore Antipa" și vor face cunoștință cu animale din regiunea Mării Negre și a mărilor reci arctice și chiar cu animale preistorice.

copii din Popesti LeordeniDupă această vizită, copiii vor intra în lumea magică a poveștilor, la Cinema City și vor călători în "Zootropolis" alături de eroii filmului de animație cu același nume. Duminică, cei mici vor lua parte la unul dintre cele mai frumoase spectacole de balet, oferit cu generozitate de Opera Comică pentru Copii, "Jack și vrejul de fasole". Pe tot parcurul excursiei, copiii și tinerii Fundației FARA se vor bucura de serviciile puse la dispoziție de partenerii proiectului, Atlassib și Cora.

Fundația FARA este sprijinită de câțiva ambasadori deosebiți: Alteța Sa Regală Prințul Charles al Marii Britanii, care este și Patronul Regal al organizației, Prințesa Marina Sturdza și actrița Nicole Kidman. Prințul Charles a transmis un mesaj cu ocazia aniversării de 25 de ani a organizației. "Am văzut personal cum a reușit FARA să ofere o nouă speranță și oportunități pentru mulți dintre cei aflați în nevoie. Există în continuare o necesitate acută de organizații caritabile cu experiență în România, care să abordeze aceste probleme complexe. Aștept cu nerăbdare să văd cum activitatea Fundației FARA se dezvoltă în continuare, condusă de viziunea unei lumi în care toți copiii și tinerii cresc în libertate și demnitate, într-un mediu sigur și afectuos."

În 1991, Jane Nicholson, președinta Fundației FARA, a venit pentru prima oară în România, ca voluntară și a fost jane nicholsonconsternată la vederea copiilor din orfelinatele postcomuniste. Atunci și-a stabilit o misiune clară, aceea de a transforma vieţile acestor copii şi tineri. A ales să facă acest lucru prin înființarea Fundației FARA dedicată celor care trăiau fără familie, fără dragoste, fără speranţă.

În noiembrie 2013 Jane a primit distincţia Member of British Empire (MBE) din partea Prințului William, duce de Cambridge, în cadrul unei ceremonii la Palatul Buckingham, ca recunoaștere a eforturilor ei.

Sistemul de finanțare al Fundației FARA este unul extrem de ingenios, parte din fondurile destinate programelor din România provenind de la rețeaua de magazine FARA Charity Shops din Anglia. Această rețea de aproape 50 de magazine face ca proiectele dedicate copiilor și tinerilor vulnerabili din România să fie posibile. Totodată, cu mai bine de 10 ani în urmă, Fundația FARA a înființat în România, lângă Fălticeni, o fermă organică numită Grădina Familiei, unde se cultivă legume certificate ecologic. Banii câștigați din ferma vânzarea acestora reintră în circuitul fundației pentru a acoperi o parte din cheltuielile proiectelor, în timp ce o anumită cantitate din legumele cultivate acolo ajung la cei peste 250 de copii incluși în programul de prevenire a abandonului școlar.

Evenimentul aniversar "25 de ani și 5.000 de zâmbete" este organizat cu sprijinul unor parteneri darnici: Opera Comică pentru Copii, Atlassib, Cora, Muzeul Național de Istorie Naturală "Grigore Antipa", Cinema City, McDonald's, Cărturești, Aqua Carpatica, LAM Events, Licorna Winehouse, Zarea, AFI Palace Cotroceni.

Fundatia FARA este o organizație de caritate, înregistrată și acreditată atât în Marea Britanie, cât și în România, care desfășoară anual activități de protecție socială pentru peste 500 de copii și tineri (parte dintre ei cu dizabilități) care sunt lipsiți de grija familiei naturale sau care provin din familii fără posibilități. 

centru pentru copii cu dizabilitatiProgramele FARA se desfășoară în București, Popești-Leordeni, județul Ilfov, județul Suceava și Satu Mare. Patronii Fundației sunt ASR Prințul de Wales, Prințesa Marina Sturdza și actrița Nicole Kidman. 85% din cheltuielile Fundației sunt susținute de activități de strângere de fonduri din Marea Britanie.

Articolul urmator
Proiect de lege: minorii sub 16 ani nu vor putea folosi rețelele de socializare fără acordul părinților
Proiect de lege: minorii sub 16 ani nu vor putea folosi rețelele de socializare fără acordul părinților

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Ce faci când copilul vrea să renunțe la o activitate?
    Ce faci când copilul vrea să renunțe la o activitate?

    Probabil știm cu toții că activitățile extrașcolare sunt benefice pentru copii, pentru că le antrenează mintea, corpul sau chiar îi relaxează, după caz. Fie că vorbim de...

    De ce ar trebui să îți încurajezi copilul să țină un jurnal? Ce beneficii îi aduce această activitate?
    De ce ar trebui să îți încurajezi copilul să țină un jurnal? Ce beneficii îi aduce această activitate?

    Marele avantaj al unui jurnal este că nu te obligă să scrii într-un anumit mod, ci îți permite, în funcție de preferințe, să îți exprimi liber emoțiile,...

    Sunt fără adăpost de la vârsta de 11 ani. După ce am născut, am locuit cu copilul într-o mașină
    Sunt fără adăpost de la vârsta de 11 ani. După ce am născut, am locuit cu copilul într-o mașină

    O tânără mamă ne povestește cum s-a străduit să îi ofere fetiței ei condiții de trai decente. Ea însăși locuind pe străzi de la vârsta de 11 ani, după ce...

    Numărul copiilor obezi s-a dublat în ultimii 10 ani, în România! Ce spun medicii
    Numărul copiilor obezi s-a dublat în ultimii 10 ani, în România! Ce spun medicii

    Medicul pediatru Mihai Craiu atrage, din nou, atenția asupra unei problematici legate de sănătatea copiilor. Este vorba despre obezitate, un fenomen care s-a dublat în rândul...

    Fiul meu refuză să facă treabă prin casă, pentru că asta e activitate de femei. Ce lecție i-am dat
    Fiul meu refuză să facă treabă prin casă, pentru că asta e activitate de femei. Ce lecție i-am dat

    O mamă cere cititorilor părerea lor sinceră! A greșit pedepsindu-și mezinul că nu se implica în treburile gospodărești, sau nu? Haideți să vedem care este toată povestea:

    O mamă fără mâini reușește să-și crească singură fiica de patru ani
    O mamă fără mâini reușește să-și crească singură fiica de patru ani

    Sarah Talbi este dovada vie a faptului că dragostea unei mame pentru copilul ei nu cunoaște limite și poate depăși orice. Îndrăgita mămică s-a născut fără brațe, dar acest...

    Soacra mea i-a dat găuri în urechi fiicei mele de 5 ani fără să mă întrebe
    Soacra mea i-a dat găuri în urechi fiicei mele de 5 ani fără să mă întrebe

    Relația noră-soacră este mai mereu conflictuală, altfel nu ar fi devenit subiect de emisiuni TV. Iar când apar și copiii în peisaj, totul se complică. Mama soacră are...

    Copilul meu de șase ani a trăit timp de patru luni fără o parte din craniu
    Copilul meu de șase ani a trăit timp de patru luni fără o parte din craniu

    Unele situații limită în care se află copiii, pun în dificultate părinții. Cu sănătatea nu te joci, ci trebuie să acționezi rapid și prompt. Iată cum a reușit o mamă...

    © 2024 Qbebe