Dulciurile ecologice au intrat recent pe pia?a pentru a satisface pofta consumatorilor care doresc sa evite produsele chimice sintetice. Practic, producatorii s-au intors la vechile retete si dau culoare produselor dulci cu sucuri din fructe sau legume.
De ce nu sunt bune dulciurile rafinate pentru copii?
Componenta de baza a dulciurilor gasite pe rafturile magazinelor este zaharul rafinat. Acest tip de zahar nu face altceva decat sa creeze dependenta. In plus, pentru ca nivelul de insulina este cand mare, cand mic, se genereaza senzatia de foame, iar copiii au tendinta de a manca prea mult. De aici se ajunge foarte usor la obezitate. Iar lucrurile nu se opresc aici. Pe fondul obezitatii, apar diverse probleme la pancreas, pot fi dezvoltate boli cardiovasculare, deficit de calciu si diabet. In plus, este bine cunoscut faptul ca zaharul contribuie la aparitia cariilor.
Excesul de glucide rafinate, grasimi si aditivi alimentari din produsele rafinate dau micutului doar dependenta si nu ii ofera niciun fel de nutrienti.
In schimb, dulciurile bio sunt acele produse care au la baza zahar nerafinat, uleiuri care nu sunt procesate si care in general nu contin niciun fel de aditivi alimentari, nici un fel de arome, substante chimice ori nocive pentru organism.
Ce contine o ciocolata bio
Concret, o ciocolata facuta din ingrediente naturale poate contine unt de cacao, lapte praf integral, zahar de trestie brut, vanilie de bourbon, lecitina din floarea soarelui. Dupa preferinte, aceste produse pot avea si stafide, alune, nuci sau arahide. Fiecare produs poate contine urme din toate tipurile de nuci si grau, iar ingredientele sunt obtinute din culturi controlate organic.
Gama de dulciuri bio se afla in plina expansiune, iar pe langa ciocolata se mai gasesc si acadele, batoane, bomboane sau caramele. Insa, este foarte important sa nu confundam produsele bio cu cele dietetice. Deci, dulciurile bio/organice nu contin conservanti, si daca contin acestia sunt naturali. Pentru cele fara conservanti este foarte important sa stim ca ele nu rezista o vesnicie. Tocmai de aceea, ar fi bine sa le consumam in maximum doua zile.
Recomandarea noastra
Cel mai iubit si mai ravnit dulce din lume este de acum si sanatos. Ciocolata BIO cu lapte, nuca de cocos si 32% cacao este doar o varianta din gama multipla de dulciuri bio. Fructul palmierului de cocos contine grasimi care protejeaza ficatul. Tot ele sunt responsabile pentru intarirea sistemului imunitar, iar acizii omega 3 se absorb mai bine la nivelul tesutului atunci cand dieta este bogata in acizi saturati. Este un bun desert si favorizeaza digestia, tocmai de aceea poate fi consumata si dupa masa, si intre mese. Nuca de cocos protejeaza organismul impotriva actiunii radicalilor liberi si poate fi considerata si unul dintre secretele tineretii si longevitatii.Valoarea energetica a acestui produs este de 554 kcal si poate fi achizitionat de pe site-ul www.napati.ro la pretul de 15 RON.
Gustarea dintre mese nu a fost niciodata mai delicioasa. Batonul bio cu miere si susan este dulce, dar sanatoas in acelasi timp. Semintele de susan contin calciu, magneziu, fier, zinc, fosfor, vitamina B1 si fibre. Pe cat sunt de mici, pe atat sunt de bogate in minerale, vitamine si fibre. Semintele de susan contin cupru si mangan, minerale esentiale in mentinerea siluetei. Produsul este disponibil pe acelasi site la numai 3 RON.
Ce copil nu e indragostit de ursuleti, mai ales cand ei sunt gumati, moi si in plus certificati BIO? Tocmai de aceea, va recomandam Jeleurile BIO ursuleti din fructe, fara gelatina. Produsul contine sirop de porumb, zahar nerafinat din trestie de zahar, agent de gelifiere (pectina), suc de fructe concentrat (ananas, mere, portocale, lamaie, zmeura, coacaze negre), acidifiant (acid citric, citrat de calciu) arome naturale, agent de colorare extras din fructe si plante (curcuma, alge, sofran, coacaze negre), agenti de separare (ulei de floarea soarelui, ceara de carnauba). Pungutele cu jeleuri, de 100 de grame pot fi achizitionate de la magazinul online Napati la pretul de 8 RON.