Dietă de campioană gravidă: ce mănâncă în fiecare zi Larisa Iordache în primul trimestru de sarcină

Dietă de campioană gravidă: ce mănâncă în fiecare zi Larisa Iordache în primul trimestru de sarcină

Mariana Voinea

Multipla campioană la gimnastică, Larisa Iordache are mai multă grijă la alimentație de când a aflat că este însărcinată. Ce mănâncă fosta sportivă și cum asociază rigurozitatea meselor din sarcină cu perioada în care făcea antrenamente?

Fosta campioană mondială la gimnastică, Larisa Iordache anunța în urmă cu puțin timp că este însărcinată. Acum, la 15 săptămâni de sarcină a dezvăluit care este actuala dietă pe care o respectă cu rigurozitate, astfel încât să nu afecteze sarcinia.

Cu această ocazie, gimnasta își aduce aminte de alimentele permise și interzise atunci cânf făcea sport de performanță și cum primea ciocolată și dulciuri în porții foarte mici.

„Am ceva pofte dar eu și înainte eram pofticioasă”

Într-un interviu acordat publicației Fanatik, Larisa Iordache exemplifică cum arată o zi din viața ei de când a aflat că este însărcinată. Ce are voie să mănânce, cât de dese sunt mesele graviduței și cum arată această perioadă din viața ei din punct de vedere al alimentației, comparativ cu perioada în care făcea sport de performanță?

Campioana mondială își amintește că în copilărie nu îi ajungeau pătrățelele de ciocolată pe care le primea și a avut mari probleme cu greutatea.

sotul larisei iordache ii mangaie burtica pe unpod

„Mă simt foarte bine de când sunt gravidă, am ceva pofte, dar eu și înainte eram pofticioasă. Nu simt vreo diferență, sincer. Merg la sală zilnic, antrenez copiii. Fac mișcare ca și până acum, nu fac niște exerciții speciale”, a declarat ea.

În ceea ce privește programul de mese, se pare că fosta sportivă a ales să mănânce des și în porții mici, preferând fructele, iaurtul și cerealele în detrimentul cărnii.
„De când sunt însărcinată nu mai ratez micul dejun. Mănânc des și în porții mici. Dimineață un pahar de lapte sau de iaurt cu cereale sau o felie de pâine cu ceva și cafeaua.

Mănânc foarte multe fructe. Îmi fac treaba și la prânz mănânc o supă și o garnitură cu foarte puțină carne. Mă duc la muncă, am orele cu copiii, apoi mănânc un fruct. Seara mai ies cu Cristian și mâncăm ce avem poftă. Când mă pun în pat mai ronțăi ceva, chiar dacă știu că nu-i bine”, a continuat sportiva care a câștigat ultimul sezon „Splash! Vedete la apă”.

Larisa Iordache este însărcinată. Cum a făcut sportiva marele anunț

„Trebuie să ne antrenăm zilnic ca să ajungem să fim echilibrați”

La cei 28 de ani împliniți, Larisa Iordache este o femeie foarte frumoasă. Cum se menține atât de bine? Psst! Secretul constă în …frumusețea interioară.

Tratamentele ajută în susținerea frumuseții. Cel mai frumos și mai bun remediu pentru frumusețe și bună dispoziție este sufletul nostru. Trebuie hrănit tot timpul cu lucruri bune, gândire pozitivă, liniște, echilibru. Trebuie să ne antrenăm zilnic să ajungem să fim echilibrați. Când începem să fim asumați ne va plăcea foarte mult ce vedem în oglindă”, a dezvăluit ea.

Dieta pe care o urma Larisa Iordache în perioada în care făcea sport de performanță

Între dieta din timpul sarcinii și dieta din timpul antrenamentelor la gimnastică nu este mare diferență. Larisa Iordache își amintește ce mânca în acea perioadă și cum alimentația a fost dintotdeauna un punct forte.

larisa iordache cu burtica de gravida

Aveam o dietă foarte variată și bine echilibrată pentru că, din punctul meu de vedere, pentru un sportiv de performanță în primul rând este importantă alimentația. Apoi odihna și recuperarea pentru a putea să dea randament de sută la sută. Alimentația este un punct forte pe care sportivii ar trebui să îl aibă foarte bine organizat în programul lor de disciplină.

Cred că aveam tot ceea ce ne trebuia ca suplimente, proteine și vitamine pentru ca corpul nostru să poată rezista efortului. Bineînțeles că erau momente când îmi doream să mănânc mai multă ciocolată, dar nu o făceam pentru că anumite suplimente nu erau oportune pentru fizicul meu. Am înțeles asta foarte târziu”, spune multipla campioană la gimnastică.

Aceasta continuă, menționâ`nd că mesele bine organizate regulate la ore fixe o ajutau și îi confereau senzația de bine în timpul antrenamentelor. De asemenea, fosta gimnastă își amintește că nu lipseau vitaminele din legume și fructe și proteinele din carne din alimentație pentru a fi productivă.

În niciun caz nu susține înfometarea, ci un regim bine stabilit, riguros, pentru a ajunge campion. Din spusele ei: „Strictețea din punct de vedere alimentar este necesară”.

„Aveam voie ciocolată în porții micuțe”

Fiind un copil pofticios, Larisa Iordache își amintește că niciodată nu-i ajungea ciocolata. Făcând sport de performanță avea voie dulciuri și ciocolată, dar în cantități foarte mici, bine organizate și calculate. Fosta sportivă își amintește cum i-au lipsit dulciurile din copilărie.

larisa iordache face gimnastica

„Aveam voie ciocolată și dulciuri în porții foarte micuțe, calculate și organizate. Dacă voiam mai mult trebuia să știm că este alegerea noastră. Că treceam peste caloriile pe care trebuia să le asimilăm în ziua respectivă. Având în vedere că primeam zilnic însă. nu cred că era o problemă pentru noi. Mi-au lipsit dulciurile la momentul respectiv.

Mă bucur însă că nu le-am mâncat atunci pentru că aș fi putut să cresc foarte mult în greutate. Asta mi-ar fi afectat ritmul de antrenament.

Eu m-am bucurat și de dulce și de performanță, nu am avut probleme de greutate. Uneori îmi doream să mănânc mai mult decât era cazul, dar pentru un copil niciodată nu este îndeajuns de multă ciocolată”, a dezvăluit viitoarea mămică.

„Îmi era foarte greu să slăbesc, așa că am apelat la un nutriționist”

Deși gimnastele de performanță trebuie să aibă o alură foarte sportivă, Larisa Iordache mărturisește că a avut de mică probleme în a-și ține greutatea în frâu. Iar acum este foarte atentă la ce mănânc în sarcină pentru că înțelege cât de greu este să pierzi în greutate.

„Am ținut dietă încă de când făceam gimnastică. La un moment dat am avut niște probleme cu greutatea. Îmi era foarte greu să slăbesc, să ajung la kilogramele potrivite pentru performanță. Am apelat la un nutriționist care, în urmă unor analize, mi-a oferit un meniu foarte bine organizat, cu proteinele, vitaminele și caloriile de care corpul meu avea nevoie pentru efortul depus.

larisa iordache tine medaliiin mana

După o perioadă, cam cinci luni, am învățat cum să îmi țin corpul sub control. După ce m-am retras din gimnastică am început să mănânc aproape orice și tot ce mi-ar fi făcut cu ochiul, dar în măsuri foarte micuțe. Am început să am grijă pentru că, fiind femeie, mi-am dorit mereu să arăt bine”, a concluzionat ea.

Larisa Iordache a obținut 20 de medalii importante în gimnastică, între care patru medalii la Campionatele Mondiale, o medalie de bronz la Jocurile Olimpice și 16 medalii la Campionatele Europene. A renunțat la sport la vârsta de 25 de ani. S-a căsătorit cu alesul inimii, Cristian Chiriță în această vară și așteaptă cu nerăbdare venirea pe lume a copilașului.

O graviduță foarte frumoasă, cu pofte dar și o dietă echilibrată, Larisa Iordache își menține un regim alimentar sănătos, întocmai ca în anii în care făcea sport de performanță.

Surse foto: instagram.cominstagram.comfacebook.comfacebook.comfacebook.comfacebook.com

Surse articol: fanatik.ro

Articolul urmator
A vrut să ascundă sarcina pentru că soacra ei o urăște
A vrut să ascundă sarcina pentru că soacra ei o urăște

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Dietă de Ducesă: ce mănâncă în fiecare zi Kate Middleton pentru o siluetă impecabilă
    Dietă de Ducesă: ce mănâncă în fiecare zi Kate Middleton pentru o siluetă impecabilă

    Ducesa de Cambridge este mama a trei copii (Prinţul George, Prinţesa Charlotte şi Prinţul Louis), fiind remarcată de fiecare dată nu numai pentru ţinutele sale, ci şi pentru...

    9 lucruri interzise în primul trimestru de sarcină
    9 lucruri interzise în primul trimestru de sarcină

    Sarcina este precum o călătorie lungă, marcată de bucurie, de entuziasm, dar și de îngrijorări și temeri. În ceea ce le privește pe acestea din urmă, te poți lovi de...

    Dieta Nicoletei Luciu: cum a slăbit câte 30 kg după fiecare sarcină și cum reușește să se mențină la greutatea ideală la 40 de ani
    Dieta Nicoletei Luciu: cum a slăbit câte 30 kg după fiecare sarcină și cum reușește să se mențină la greutatea ideală la 40 de ani

    Nicoleta Luciu este, de departe, una dintre cele mai cunoscute vedete din România. A intrat în lumina reflectoarelor în anul 1999, când a câștigat titlul de...

    O femeie rămâne însărcinată cu al doilea copil, în timp ce era gravidă cu primul
    O femeie rămâne însărcinată cu al doilea copil, în timp ce era gravidă cu primul

    Este posibil să rămâi însărcinată chiar dacă ești deja gravidă? Ei bine, da! O femeie din Statele Unite, Odalis Martinez, a rămas însărcinată cu al doilea copil,...

    Greutatea în sarcină - nu e cazul să mănânci pentru doi. Medicii recomandă dieta mediteraneeană
    Greutatea în sarcină - nu e cazul să mănânci pentru doi. Medicii recomandă dieta mediteraneeană

    Să adopți obiceiuri sănătoase pe parcursul sarcinii te ajută nu numai să nu te confrunți cu excesul ponderal, ci și să te asiguri că ai grijă de bebelușul tău. Cea mai la...

    A aflat că are cancer la sân în timp ce era gravidă cu primul copil, iar acum îl așteaptă pe al doilea. „Un miracol m-a salvat!”
    A aflat că are cancer la sân în timp ce era gravidă cu primul copil, iar acum îl așteaptă pe al doilea. „Un miracol m-a salvat!”

    Să afli că suferi de o boală gravă reprezintă una dintre cele mai mari provocări prin care poți trece. Cu atât mai mult cu cât te afli într-o perioadă în care...

    O mamă este diagnosticată cu cancer în stadiul 3, în ultimul trimestru de sarcină: „Vreau cu orice preț să îmbătrânesc alături de soțul meu”
    O mamă este diagnosticată cu cancer în stadiul 3, în ultimul trimestru de sarcină: „Vreau cu orice preț să îmbătrânesc alături de soțul meu”

    Vă imaginați cât de dureros este să afli că ai cancer în stadiu 3, tocmai când ești pe punctul de a-ți aduce copilul pe lume, cea mai mare bucurie a ta? Exact asta a...

    I s-a spus că nu va merge niciodată, dar a devenit campioană la triatlon și a bătut șase recorduri naționale
    I s-a spus că nu va merge niciodată, dar a devenit campioană la triatlon și a bătut șase recorduri naționale

    Christine și soțul ei, un cuplu din Australia, s-au bucurat nespus de mult când au aflat că vor aduce pe lume nu unul, ci doi copii. Însă bucuria le-a fost scurtată de...

    © 2024 Qbebe