Doi frați adoptați de o familie din Canada și-au exprimat dorința de a-și găsi părinții biologici
O tânără de 30 de ani și fratele ei în vârstă de 31 ani, care s-au născut în Satu Mare și au fost apoi adoptați de o familie din Canada, au postat pe pagina de Facebook a ONG-ului „The never forgotten Romanian children” („Copiii niciodată uitați ai României”) un anunț prin care și-au exprimat dorința de a se reuni cu familia de origine. Iată cum arată anunțul postat de cei doi frați pe parcursul săptămânii trecute:
„Numele meu a fost CHIRIȚĂ MARIA iar al fratelui meu, IONUȚ. Suntem aici în speranța de a ne găsi familia biologică din SATU MARE. Eu m-am născut pe 23 septembrie 1993 iar fratele meu la data de 15 septembrie 1992. O perioadă de timp am locuit la Casa pentru copii, Satu Mare, cu adresa pe Strada Crișan Nr.3.
Tot ce știm este că pe atunci numele mamei noastre era CHIRIȚĂ SOMNA.
Am fost adoptați de aceeași familie, astfel ca am fost norocoși să creștem în sânul aceleași familii, ca frații.
Mereu ne-am dorit să ne cunoastem trecutul, iar acum suntem pregătiți să facem acest mare pas. Vă rugăm să DISTRIBUIȚI această postare, suntem nerăbdători să avem vești de la părinți, frați, surori! Vă mulțumim!”
Au anunțat că și-au găsit familia de origine
Potrivit informațiilor oferite duminică, 28 ianuarie, de două ziare locale, ObiectivSM și portalsm.ro, cei doi frați din Satu Mare adoptați în Canada au reușit să-și găsească familia biologică.
Și-a cunoscut mama după 30 de ani. „Mă simt mult mai complet și ușurat sufletește...”
Ce ONG i-a ajutat în efortul de a-și găsi familia de origine
Așa cum s-a menționat anterior, cei doi frați au apelat la ONG-ul „The never forgotten Romanian children”, care se străduiește să ajute persoanele adoptate în anii '90 din România, ce au ajuns în străinătate în urma adopției, să-și cunoască părinții biologici. Acest ONG a fost creat în anul 2015 de Ileana Cunniffe Băiescu, o româncă stabilită în Irlanda, care a reușit să-și găsească fratele adoptat acum mai bine de 20 de ani.
Într-un interviu acordat acum câțiva ani pentru AGERPRES, fondatoarea „The never forgotten Romanian children” a precizat că ONG-ul primește multe solicitări de la persoane care locuiesc în străinătate, inclusiv în Canada. În același timp, a explicat cum se procedează pentru găsirea familiilor de origine: „Noi primim foarte-foarte multe solicitări pe pagină de la tineri, majoritatea sunt în America şi Canada, şi din Europa, chiar şi din România. Noi le spunem despre procedură, mai întâi că încercăm să îi ajutăm, dar nu promitem că vom reuşi. Noi obţinem informaţiile, numele la adopţie, numele la naştere, unde s-a născut şi când şi numele părinţilor biologici, dacă îl cunoaşte. Dacă nu facem public cazul, noi încercăm să contactăm persoane din zonă...”
Totodată, Ileana Cunniffe Băiescu a precizat, pentru sursa citată, că majoritatea celor care vor să-și cunoască familia biologică știu că au fost adoptați: „În majoritatea cazurilor, 95%, aceşti copii, adulţi acum, întotdeauna au ştiut că sunt adoptaţi... Sunt şi câţiva care nu au ştiut.”
Surse foto: facebook.com/theneverforgottenromanianchildren/
Surse articol: agerpres.ro, obiectiv-sm.ro, portalsm.ro, ziarsm.ro