Povestea copiilor români adoptați în străinătate este cu atât mai emoționantă cu oricât la maturitate, chemarea sângelui își face simțită prezența în viața lor și tinerii fac apeluri disperate pentru a-și găsi familia de origine. Ștefan Buliga este unul dintre miile de copii adoptați de persoane din străinătate și face un apel emoționant pentru a-și găsi mama biologică pe nume Ancuța Buliga, născută în județul Iași, comuna Mircești.
A fost crescut în Noua Zeelandă, dar sufletul i-a rămas tot în România
Ștefan Buliga s-a născut la data de 27 decembrie 1990, în orașul Alexandria, județul Teleorman și a fost crescut departe de țara natală, ajungând să trăiască tocmai în capătul celălalt al Pământului, în Noua Zeelandă. Cu toate acestea, Ștefan nu și-a uitat originile și, pe măsură ce a crescut, dorința de a-și cunoaște familia biologică a fost din ce în ce mai mare.
Când și mai ales CUM îi spui copilului tău ca este adoptat?
„Nu este zi să nu mă gândesc la ea…”
Întrebările, sentimentele și trăirile profunde care l-au însoțit de-a lungul vieții pe Ștefan Buliga au fost reproduse în câteva fraze scurte, pline de speranță, de dor și de tristețe: „ Nu este zi să nu mă gândesc la ea, dacă este bine, dacă a reușit să-și refacă viața, dacă este sănătoasă. Este visul meu cel mai mare, să o găsesc, să-i aud vocea...".
Ștefan ar dori să știe dacă are frați sau surori și și-a exprimat în nenumărate rânduri dorința de a relua legătura pierdută cu familia biologică. Tânărul face apel la români din toate colțurile țării, rugând persoanele care ar putea avea informații să contribuie la reunirea sa cu părinții și frații, dacă aceștia există.
„De aceea vă rog să mă sprijiniți în căutarea familiei mele DISTRIBUIND anunțul meu și orice informație aveți vă rog să lăsați un mesaj privat acestei pagini”, scrie Ștefan.
Visul cel mai mare al lui Ștefan este să își cunoască originile, de aceea tânărul la pornit într-o căutare virtuală pentru a afla adevărul din spatele poveștii sale de viață. Indiferent cât de departe ar fi unul de celălalt, legătura dintre mamă și copil nu se rupe niciodată. Iar cunoașterea propriului trecut este foarte importantă pentru ca tânărul să își regăsească pacea interioară, să își răspundă anumitor întrebări și să își desăvârșească întreaga căutare de-o viață.
Surse foto: facebook.com
Surse articol: jurnalemigrant.com