Dave este creatorul Bulletproof Coffee, o companie micuta responsabila pentru popularizarea acestei nascociri. Asprey atribuie scaderea in greutate pe care a observat-o in ultimul timp, unei diete bogate in grasimi, precum si cafelei cu unt.
David sustine ca pe langa gust, cafeaua imbogatita cu unt ofera toate beneficiile unei cesti de cafea fara scaderea inevitabila a energiei in jurul orelor 4-5, concept denumit in engleza "the four o'clock slump". Se pare ca untul din cafea incetineste ritmul metabolismului de a procesa cofeina, asadar te vei simti mult mai energizat pentru o mai lunga perioada de timp si ca nu vei mai simti nevoia imperioasa de a manca.
Cu toate acestea, David spune ca nu este suficient sa torni o bucatica de unt in cafeaua ta obisnuita. Untul trebuie ales cu grija, trebuie sa fie de calitate superioara, sa provina de la animale hranite cu iarba, iar cafeaua din boabe proaspat prajite, eventual bio, peste care sa adaugi un ulei denumit brain octane oil, produs de Bulletproof. Cum la noi in tara nu exista acest tip de ulei, se poate inlocui cu succes si cu ulei de palmier sau cocos.
David spune ca untul obisnuit si cafeaua ieftina nu vor avea acelasi efect, efect ce te impiedica, in opinia lui David, sa stai departe de mancare si sa te simti energizat.
Iata cum sa prepari fabuloasa cafea cu unt, ce poate tine loc de mic dejun si iti va da energie pentru intreaga zi.
Sursa: huffingtonpost.com