Intr-un articol publicat pe psychologytoday.com, autoarea, Marilyn Wedge, se intreaba care este cauza pentru care procentul de copii diagnosticati este mult mai ridicat in Statele Unite.
Conform unei prime ipoteze, se pare ca diferenta consta in modul de diagnosticare diferit in cele doua tari. Daca in Statele Unite, aceasta tulburare este pusa pe seama unei dereglari biologice, in Franta medicii considera ca afectiunea are cauze psiho-sociale. Medicii din SUA trateaza ADHD-ul cu medicamente stimulante precum Ritalin si Aderall, dar cei din Franta prefera sa caute cauzele care ii provoaca pacientului aceste tulburari, in background-ul familial si in mediul in care traiesc acestia. Tratamentul aplicat consta ulterior in consiliere psiho-terapeutica.
Se pare ca sistemul de diagnostic francez difera de cel american si atunci cand vine vorba de definitia ADHD-ului. In multe cazuri, ceea ce pentru medicii francezi reprezinta comportamentul normal al unui copil de scoala, este patologizat si diagnosticat ca ADHD in Statele Unite.
In final, se pare ca o alta diferenta consta in modul de parenting diferit in cele doua tari. Francezii tind sa fie mai stricti si mult mai atenti la programul de alimentatie al copiilor, nepermitandu-le sa manance dulciuri atat de des. Filosofia franceza de parenting crede in disciplina stricta aplicata copiilor inca de la varste fragede. Asta nu inseamna ca parintii francezi nu-si iubesc copiii, observa autoarea articolului, ci pur si simplu cred cu tarie ca disciplina ii va mentine sanatosi si in siguranta.
In concluzie, autoarea considera ca acestia nu au nevoie de medicatie pentru a se controla pentru ca invata de mici sa fie mai disciplinati. Indiferent de care este adevarul, ambele variante de parenting au suisuri si coborasuri si ramane la latitudinea fiecarui parinte sa aleaga o metoda sau alta.
Sursa: psychologytoday.com