Obezitatea a devenit cauza principală a deceselor în Statele Unite. Din 1971 până în 2000 rată obezității a crescut de la 14,5% la 30,9%. În prezent, peste 70 milioane de adulți americani suferă de obezitate, iar 99 milioane sunt supraponderali. Stilul de viață sedentar joacă un rol semnificativ în obezitate, la fel și consumul de fast-food, așa că autoritățile își doresc să ia măsuri în această privință apelând la ajutorul companiilor aeriene, întrucât americanii călătoresc frecvent cu avionul. Astfel, pasagerii ar putea fi nevoiți să urce pe cântar înainte de îmbarcare, potrivit Federal Aviation Administration.
Companiile de zbor ar putea începe să-și cântărească pasagerii
Companiile aeriene americane ar putea începe să își cântărească pasagerii, iar cei care refuză să se urce pe cântar sau să își dezvăluie greutatea vor avea de ales între anularea călătoriei sau zborul cu o altă companie. Informațiile cu privire la greutatea pasagerilor ar urma să fie colectate discret și vor fi protejate conform legii GDPR.
Citește și: Obezitatea se moștenește: „ciugulitul” între mese și mâncatul emoțional sunt parte din gena familiei
Potrivit AirInsightGroup, companiile aeriene ar putea fi nevoite să efectueze sondaje pentru a putea fi stabilite valorile în care ar trebui să se încadreze greutatea unui pasager, cu tot cu bagaj de mână. În prezent, greutatea medie a unui pasager adult+bagaj de mână admisă este de la 86 kg vara și 88 kg iarna. În funcție de sex, femeile se pot îmbarca dacă, împreună cu bagajul de mână, nu cântăresc peste 81 kg vara și peste 83 kg iarna, iar bărbații dacă nu depășesc la 90,7 kg vara și 93 kg iarna.
Ideea cantaririi pasagerilor nu este una nouă, însă până acum nu a fost adoptată de nicio companie aeriană. Pe lângă stoparea obezității, cunoașterea greutății exacte a tuturor pasagerilor ar putea permite că aeronava să fie alimentată cu exact cantitatea de combustibil de care ar avea nevoie. Astfel, compania aeriană ecomoniseste bani și se vor putea reduce semnificativ și emisiile de dioxid de carbon din atmosfera.
Citește și: Lavinia a născut la 9.000 de metri altitudine în avion. Nici măcar nu știa că e însărcinată
- Surse: news.com.au, foxbusiness.com, viewfromthewing.com
- Sursă foto principală: istockphoto.com
Surse foto: istockphoto.com