Rezultatele au fost publicate in jurnalul Lancet Oncology. In urma studiilor, cercetatorii au plasat carnea rosie si cea procesata in categoria "carcinogene pentru oameni", alaturi de tigari. Carcinogenul este o substanta care produce carcinom, o tumoare maligna a tesutului epitelial. Potrivit cercetarilor, cancerul pancreatic, cel colorectal si de prostata sunt cele asociate consumului de carne rosie.
Consumul a 50 g de carne procesata zilnic, creste riscul aparitiei cancerului colorectal cu 18%, au concluzionat cercetatorii. Desi se afla in aceeasi categorie cu tigarile, carnea rosie nu se pozitioneaza pe acelasi grad de risc in privinta aparitiei cancerului.
"Aceste descoperiri sunt recomandari pentru sanatatea oamenilor. Ii avertizeaza in privinta consumul de carne procesata. Pentru un individ, riscul aparitiei cancerului creste doar in functie de cantitatea consumata.", a spus Christopher Wild, directorul Organizatiei.
Surse: mashable.com