„O atentie speciala trebuie acordata apei folosite la prepararea hranei bebelusului. Odata cu inceperea diversificarii, apa este prezenta in dieta bebelusului sub forma de ceai, supa, creme sau piureuri de legume sau fructe, etc. Astfel, daca bebelusul mananca echilibrat, dupa regulile diversificarii, aportul zilnic de apa de 200-250 ml este suficient, suplimentarea fiind necesara in perioadele in care copilul pierde mai multa apa: in sezonul cald, in episoadele febrile, diareice, etc. Este necesar sa se inteleaga faptul ca si apa folosita la prepararea hranei are o importanta deosebita si trebuie folosita o apa minerala naturala plata, ambalata ultra igienic, fiind astfel exclus riscul de contaminare cu parazi?i, virusuri sau alte microorganisme daunatoare", considera Lector Dr. Lygia Alexandrescu, Presedinte al Societatii de Educatie Nutritionala.
De asemenea, parintii trebuie sa verifice etichetele ambalajelor pentru verificarea sursei de provenienta (trebuie sa fie o sursa sigura, obtinuta prin foraje la mare adancime), precum si a cantitatii de nitrati si fluor din compozitie. Mai mult, producatorii si imbuteliatorii de ape minerale au obligatia sa aplice etichete speciale pe ambalaje, prin care sa avertizeze daca produsele lor pot fi folosite in alimentatia celor mici. Conform legislatiei in vigoare, ce stipuleaza ca apa minerala naturala este recomandata consumului regulat al sugarilor ?i copiilor sub 7 ani, limita maxima admisa pentru nitrati este de 50 mg/l, iar cea de fluor de maxim 1,5 mg/l.
Este important de stiut ca este contraindicat consumului apei minerale carbogazificate de catre copiii mai mici de 3 ani, deoarece organismul lor nu este suficient dezvoltat. In plus, aceste ape contin saruri minerale pe care rinichii micutilor, insuficient dezvoltati, nu le pot metaboliza.
"O apa minerala naturala plata imbuteliata ultra-igienic, precum Bucovina, contribuie la mentinerea sanatatii copiilor, deoarece asigura conservarea proprietatilor organoleptice ce garanteaza calitatea si siguranta apei inainte si dupa deschiderea ambalajului", explica Lygia Alexandrescu.
Rio Bucovina a lansat singura apa minerala naturala plata din Romania intr-un ambalaj ultra igienic produs in mediu steril. Ambalajul este special conceput pentru a pastra prospetimea apei minerale naturale plate Bucovina timp indelungat, in conditii de maxima igiena, fara a exista pericolul contaminarii prin patrunderea aerului in interior dupa deschiderea ambalajului si este disponibil, incepand cu luna decembrie a anului trecut in reteaua farmaciilor Sensiblu.
Apa minerala naturala plata Bucovina are un reziduu sec de 78 mg/l, acesta fiind cel mai mic continut de minerale dizolvate dintre toate apele din Romania, indicator deosebit de important cand vine vorba de alimentatia si hidratarea corecta a micutilor. Totodata, prezinta o mineralizare echilibrata, un pH de 7.35, optim consumului permanent ?i un con?inut foarte scazut de fluoruri (0,048 mg/l), nitrati (5,01 mg/l) si nitriti (<0.005 mg/l), cu mult sub valorile maxime admise, in concordanta cu legislatia in vigoare.
Datorita proprietatilor sale apa minerala naturala plata Bucovina este certificata si recomandata de Institutul pentru Ocrotirea Mamei si Copilului Alfred Rusescu (IOMC) pentru a fi folosita in alimentatia sugarilor si copiilor mici. Folosita pentru prepararea formulelor de lapte, a ceaiurilor si meselor de cereale sau pentru diluarea sucurilor naturale, apa minerala naturala plata Bucovina reprezinta alegerea ideala pentru hidratarea corecta a celor mici.