Poate că nu este o surpriză pentru niciunul dintre noi faptul că există o mulțime de oameni care consideră că pandemia de coronavirus este, de fapt, o adevărată farsă. Joseph Curl se numără printre aceste persoane, iar recent, opinia sa a fost făcută publică prin intermediul unui editorial a cărui idee gravitează în jurul faptului că pandemia de coronavirus este o mare farsă politică:
Practic, cronicarul consideră că mass media a ajutat la încurajarea creșterii nivelului de panică în rândul cetățenilor, în vreme ce, în realitate, situația este complet diferită, iar „coronavirusul nu e nimic mai mult decât o simplă gripă, în cel mai rău caz”.
„Mass media a ajutat la răspândirea veștilor legate de coronavirus și creșterea nivelului de panică încă din prima zi. Americanii au fost alarmați până la punctul în care au decis să se autoizoleze de bună voie, contribuind ușor-ușor la reducerea semnificativă a economiei țării, iar aceasta este o greșeală care ne va costa mulți ani de acum înainte!”, declară Joseph Curl.
„Un studiu recent realizat de Universitatea Stanford demonstrează că rata decesului în cazul pandemiei actuale este de 0.1%, în vreme ce OMS a estimat rata decesului mai mare de aproximativ 20-30 de ori față de acest procentaj”, mai adaugă el în editorialul pentru Washington Times.
Un câștigator al premiului Nobel spune că izolarea socială a fost o exagerare
Michael Levitt, un profesor universitar din cadrul Universității Stanford, care a câștigat în anul 2013 Premiul Nobel pentru Chimie, a declarat de asemenea faptul că izolarea a reprezentat o strategie destul de nereușită în combaterea virusului, el considerând faptul că ar fi fost mult mai bine pentru populație să se expună la acest virus, pentru a crea imunitate: „Cred că expunerea ar fi fost o strategie mult mai bună decât izolarea. Marea Britanie gestiona foarte bine toată situația, înainte să fie dată peste cap de niște statistici incorecte. Mă uit la țările învingătoare, precum Suedia și Germania, care nu au practicat izolarea la domiciliu în masă, așa cum vedem în alte țări: au lăsat suficient de mulți oameni să se îmbolnăvească, pentru a reuși în cele din urmă să creeze imunitate, iar acum totul începe să revină ușor-ușor la normal!”, a declarat el.
Panica, totuși, este utilă?
Experții sunt și ei, la rândul lor, într-o continuă dezbatere. Pe de-o parte sunt cei care consideră utilă panica, iar din cealaltă tabără fac parte cei care sunt de acord cu faptul că ce-i prea mult, strică. În vreme ce mulți cercetători consideră că reacțiile oamenilor au provenit dintr-o stare acută de anxietate și s-au amplificat nefondar, există și cercetători care văr partea pozitivă: „Pe de-o parte toată această panică mi se pare bună, fiindcă alarmează populațiile suficient de mult încât să se îngrijească de propria sănătate”, menționează cercetătoarea Khudejah Ali.
„Anxietatea poate fi de multe ori un lucru bun; ea poate reprezenta un răspuns corect, care determină oamenii să fie mai atenți la ce se întâmplă în jurul lor”, declară și Jeff Hancock, un profesor universitar din cadrul Universității Stanford.
Surse: time.com, washingtontimes.com, theblaze.com
Surse foto: istockphoto.com