Cei de la Mars Petcare susțin demersurile de adopție a tuturor animalelor din adăposturi și cred cu tărie că fiecare dintre ele merită să crească în sânul unei familii iubitoare, ne spune www.hotnews.ro. Din acest motiv, în fiecare an fac o vizită la adăposturile în care se află mii de animăluțe.
ASPA (Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor) Bragadiru este un adăpst cu aproximativ 600 de câini. ASPA mai are și alte centre în București, iar totalul animalelor fără stăpân este aproximativ 1500.
ASPA aparține de Primăria Capitalei, de unde primește o sumă de bani pentru a avea grijă de câini, dar mai ales pentru a le găsi stăpâni. Putem spune că scopul principal al ASPA (dar și al adăposturilor în general) este adopția, dar este un proces dificil. Sunt prea multe animale și prea puțini oameni dornici să adopte.
HotNews menționează că anul 2022 a fost unul dintre cei mai grei ani pe plan economic pe care l-a avut adăpostul. Un angajat ASPA le spune voluntarilor că cele mai multe adopții se făceau în afara țării, deoarece străinii sunt mult mai obișnuiți să adopte câini maidanezi, decât românii. Însă, momentan, toate adopțiile către Anglia (țara cu cele mai multe adopții) sunt blocate.
Din cauza asta, cei de la ASPA trebuie să găsească alte soluții, să facă mai multe campanii de adopție și în același timp, să hrănească mai mulți câini. Deci să cheltuie mai mult.
Misiunea voluntarilor Mars este să educe oamenii în ceea ce privește importanța adopției animalelor fără adăpost. În plus, când fac vizite la adăposturi le oferă câțeilor mâncare, iubire dar și joacă. Așa s-a întâmplat și când au fost la ASPA Bragadiru, de Ziua Animalelor.
Experiența voluntarilor a fost una frumoasă și plină de emoții. Fiecare cățel din adăpost are câte o poveste, de obicei una tristă. Cei mai mulți dintre ei nu își găsesc niciodată o familie și își petrec restul zilelor în adăpost. Alții au avut familii care nu i-au mai vrut.
Asta nu înseamnă că angajații centrului nu fac tot ceea ce le stă în putință pentru a ajuta câinii să aibă o viață cât mai bună în adăpost.
Fiecare câine are comportamentul și personalitatea sa unică. Spre exemplu, Sasha are o jucărie de care nu se desparte niciodată, nici măcar atunci când doarme.
Sasha este un pitbull care a fost salvat de luptele ilegale cu câini. Este unul dintre câinii preferați ai adăpostului, iar cei de acolo au tot sperat să îi poată găsi o casă. Însă nu au reușit până acum. Fiind pitbull, Sasha are șanse și mai mici șanse să fie adoptată, față de „colegii” ei din adăpost.
Cu toate acestea, cei de la ASPA încă speră să-i găsească un stăpân. Și asta speră și cei de la Mars.
Mars România au împlinit 12 ani de când lucrează cu ONG -uri sau adăposturi de animale, timp în care au derulat multe camapnii de educare, dar și de donare de hrană. „La momentul de față, lucrăm cu mai multe adăposturi din România, deci oferim hrană pentru o mulțime de câini și pisici. Știm ce important este să îi includem și pe angajații noștri în acest proces, să îi susținem să adopte. Așadar, încercăm să le oferim informații în acest sens, să le explicăm cât de important este să adopte un animal. În plus, tuturor angajaților care adoptă un cățel, le oferim hrană gratis timp de un an pentru noul lor prieten” declară aceștia, potrivit HotNews.
La sfârșitul turului de la ASPA Bragadiru, toți voluntarii au plimbat câinii în leasă, s-au jucat cu ei și i-au mângâiat. Cu unuii din ei, au formai deja o legătură puternică.
Surse foto: www.istockphoto.com
Surse articol: www.hotnews.ro