Furnizarea aparatelor catre maternitatea Cantacuzino a reprezentat o prioritate pentru Salvati Copiii Romania, deoarece aproximativ 13-14% din cei 2500 de copii ingrijiti anual in aceasta maternitate sunt prematuri.
"Supravietuirea copiilor care se nasc inainte de termen si reducerea mortalitatii infantile, care ramane una dintre problemele dramatice ale Romaniei, sunt printre prioritatile Asociatiei Salvati Copiii Romania. Atunci cand am demarat programul "Fiecare copil conteaza", care vizeaza reducerea numarului de copii care mor din cauze prevenibile sau tratabile, am realizat ca un sprijin urgent trebuie acordat maternitatilor. Pentru ca mul'i dintre copiii care mor in primele luni de viata sunt nascuti prematur, ei au nevoie de ingrijire speciala chiar in saloanele de nou-nascuti", a declarat Gabriela Alexandrescu, Presedinte Executiv Salvati Copiii Romania.
"Prematuritatea apare la orice nou-nascut cu varsta de gestatie mai mica de 37 de saptamani. Unitatea noastra ingrijeste copii cu varsta de gestatie mai mare de 24 de saptamani. Rata prematuritatii este mai ridicata in spitalul Cantacuzino deoarece, fiind o maternitate de nivel 3, ingrijeste si nou-nascuti veniti prin transfer de la alte spitale - in special din judetul Calarasi ", a punctat Dr. Adrian Craciun, sef sectie neonatologie Maternitatea Cantacuzino.
Actiunea caritabila, la care au participat Gina Parvu, Director Economic Spitalul Cantacuzino, Dr. Adrian Craciun, sef sectie neonatologie Maternitatea Cantacuzino, Gabriela Alexandrescu, Presedinte Executiv Salvati Copiii Romania si Adina Clapa, coordonator proiect, este doar primul pas al angajamentului Asociatiei Salvati Copiii Romania pentru prevenirea mortalitatii infantile.
In viitor, Asociatia are in vedere dotarea maternitatii din Adjud, judetul Vrancea si derularea mai multor programe de educatie parentala, printre care: prevenirea sarcinilor la varste fragede, ingrijirea nou-nascutilor si nutritia adecvata a mamei si copilului. Pana in prezent, cu suportul GSK, Asociatia Salvaţi Copiii Romania a sprijinit din punct de vedere nutritional 1013 mame si copii din comunitatile defavorizate, cu scopul prevenirii mortalitatii infantile in 16 localitati din 5 judete ale Romaniei.
?
Despre campania 2%
Campania de redirecţionare a 2% din impozitul pe venit este parte a programului naţional de reducere a mortalitatii infantile "Fiecare copil conteaza!", implementat de Salvati Copiii din anul 2010.
In anul 2010, in cadrul campaniei 2%, Salvati Copiii a reusit sa stranga suma de 165.382 EURO, bani utilizati pentru a sprijini educational si social peste 550 de copii din Romania.
Sub sloganul "Transforma 2% din impozitul pe venit in 100% viata pentru copii!", Salvati Copiii Romania a derulat in anul 2011 o campanie publica ampla, fondurile astfel colectate urmand a fi directionate catre maternitati si saloane de nou-nascuti prematur.
Despre Organizatia Salvati Copiii Romania
Salvati Copiii Romania este o organizatie neguvernamentala, de utilitate publica, non-profit care, din 1990 militeaza activ pentru drepturile si protectia copilului in Romania.
Programele sunt adresate tuturor copiilor, cu o atentie deosebita catre cei aflati in situatii dificile - copiii din comunitatile dezavantajate, copiii victime ale violentei, exploatarii prin munca, traficului sau neglijarii, copiii refugiati, copiii cu dizabilitati etc. In cei 21 ani de activitate, peste 600.000 de copii au fost implicati in campaniile si programele desfasurate de Asociatie.
Salvati Copiii Romania este membru al Save the Children International, cea mai mare organizatie independenta din lume ce promoveaza drepturile si protectia copilului. Organizatia cuprinde 29 de membri si desfasoara programe in peste 120 de tari.
?
?
?