Resursele pentru ciocolata, cafea, bere si multe altele vor suferi o scadere majora. Schimbarile climatice sunt vinovate, afectand sistemul de productie al alimentelor.
1. Untul de arahide.
Americanii sunt mari consumatori de unt de arahide. Il mananca pe paine, il folosesc in piureuri sau il transforma in sos pentru diferite feluri de mancare.
Arahidele cresc in anumite conditii. Au nevoie de o combinatie potrivita de soare si ploaie. Din cauza climatului destul de dezorganizat din S.U.A, fermierii au incercat sa se adapteze. Au inceput sa imperecheze soiuri diferite, pana sa-l gaseasca pe cel rezistent la seceta.
2. Berea.
Pentru o bere de calitate este nevoie de cateva ingrediente, printre care si hameiul. Acesta din urma da savoarea si gustul special al berii. In urma cresterii temperaturii si a scaderii alimentarii cu apa, productia de hamei a scazut in mod semnificativ.
3. Ciocolata.
Pentru toate produsele delicioase de ciocolata este nevoie de cacao. Mai mult de 70% dintre resursele de cacao din intreaga lume provin din zona Africii de Vest. Din cauza cresterii temperaturii, mai multa cantitate de apa se va evapora, lasand mult mai putina pentru plantatiile de cacao.
4. Cafeaua.
Cel mai bun si aromat desteptator. Aceasta este definitia pentru cafea oentru multi dintre noi. Diferitele soiuri de cafea sunt adaptate la zona in care cresc. Sunt dependente de temperatura si umiditatea locului respectiv. Astfel, cresterea cu un singur grad in temperatura poate influenta cresterea ciupercilor si a gandacilor de cafea.
5. Dovleacul.
Placinta de dovleac, tort de placinta si paine din dovleac si lista poate continua. Toate acestea sunt in pericol din cauza scaderii culturilor de dovleac.
Surse: www.upworthy.com, www.climate.go, www.theguardian.com.