Hemoroizi: tratament naturist

Hemoroizi: tratament naturist

Oana Voncick

Vrei sa eviti un tratament cu medicamente pentru hemoroizi? Qbebe iti da cateva variante de tratamente naturiste pentru a scapa de neplaceri.

Ce sunt hemoroizii?
Denumiti si tranji, hemorozii sunt vene din zona anala care ajung sa se inflameze. Trebuie diferentiati, insa, hemoroizii interni de cei externi.

Hemorozii interni provoaca sangerari fara durere dupa scaun. Sangerari pot fi, insa un semn ca exista o problema mai grava, prin urmare este nevoie de un consult medical.

De asemenea, hemoroizii pot determina dureri acute si iritatii la nivelul anusului. De obicei, dureririle si iritatiile apar atunci cand hemoroizii sunt deja in exterior sau s-a format un cheag de sange.



Ce cauzeaza aparitia hemoroizilor?

- Constipatia este una dintre principalele cauze ale hemoroizilor, intrucat imposibilitatea de a avea scaun pune presiune asupra vaselor de sange din zona anala.
- Sarcina - pe masura ce fetusul se dezvolta, exista o mai mare presiune asupra venelor care trebuie sa lucreze la o capacitate mai mare pentru a pompa sange.

- Insuficienta venoasa - hemoroizii sunt un indicator al slabiciunii venelor, slabiciune provocata de ore prelungite petrecute in picioare, de supraponderabilitate, de lipsa de exercitii fizice.

- Bolile inflamatorii intestinale (colita ulceroasa sau boala Crohn)

- Hipertensiunea portala - o mai mare presiune asupra venei portale (vena care conduce sangele de la intestine spre ficat)

Ce tratamente naturiste exista pentru hemoroizi?

• Sa incluzi in dieta ta zilnica mai multe fibre

Fibrele atenueaza mancarimea, disconfortul si durerea provocare de hemoroizi. De aceea este bine sa mananci mai multe legume, cereale integrale. Chiar si semnintele de in sunt o sursa de fibre si un remediu impotriva hemoroizilor.

• Mananca citrice
Citricele contin antioxidanti puternici denumiti Bioflavonoide, cunoscuti si drept vitamina P. Ei sunt eficienti in stabilizarea si intarirea peretilor vaselor de sange, ceea ce previne inflamatiile.

• Foloseste crema de Hamamelis (floare de iarna)

Sub forma de lichid distilat, unguent sau comprese aplicata in zona anala, hamamelis reduce sangerarile, avand efect astringent. Hamamelis atenueaza, de asemenea, durerea, mancarimea si inflamatiile.

• Bea ceai din frunze si codite de castan salbatic

Extractele din castan salbatic sunt recomandate mai ales cand circulatia sangelui nu este buna sau cand exista insuficienta venoasa. Poti consuma astfel de extracte sub forma de ceai sau capsule pentru a-ti intari peretii vaselor de sange. De asemenea, pot fi folosite si extern, sub forma de comprese.

In plus, este important sa faci miscare si sa bei suficient de multa apa (cel putin sase pahare) pentru a scapa de simptomele neplacute provocate de hemoroizi.

Tu ce tratamente naturiste impotriva hemoroizilor ai folosit?

Articolul urmator
Tot ce trebuie să știi despre tratamentul candidei în sarcină direct de la specialist
Tot ce trebuie să știi despre tratamentul candidei în sarcină direct de la specialist

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Secreție galbenă la ochi la bebeluș: cauze și tratament
    Secreție galbenă la ochi la bebeluș: cauze și tratament

    Copiii pot avea secreții galbene la ochi din mai multe motive. Este esențial să urmărești starea de sănătate a celui mic, iar dacă observi și alte simptome se impune un consult de...

    Papiloame pe gât: cauze și tratament
    Papiloame pe gât: cauze și tratament

    Ai observat vreodată mici excrescențe moi și neregulate pe gât și te-ai întrebat de ce au apărut? Aceste mici formațiuni cutanate se numesc papiloame, iar în acest...

    Alergia la apă: simptome si tratament
    Alergia la apă: simptome si tratament

    Alergia la apă se manifestă sub formă de urticarie, adică prin apariția unei iritații cutanate, fie sub formă de bubițe, fie de pete, de culoare roșie și cu aspect inflamat, care...

    Intoleranța la histamină: ce este, cum o identifici și tratament
    Intoleranța la histamină: ce este, cum o identifici și tratament

    Cele mai cunoscute intoleranțe sunt cele alimentare, însă există și alte tipuri, care nu afectează doar sistemul digestiv, ci și alte sisteme din organism. Printre acestea se...

    Bubițe pe limbă la copil: cauze, simptome și tratament
    Bubițe pe limbă la copil: cauze, simptome și tratament

    Dacă copilul tău are bubițe pe limbă, trebuie să știi că acest lucru poate avea mai multe cauze. În același timp, poate fi o problemă comună, cu care se confruntă oricine,...

    A fost aprobat primul tratament pentru depresia postpartum în SUA
    A fost aprobat primul tratament pentru depresia postpartum în SUA

    Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA (FDA) a aprobat primul medicament oral pentru tratarea depresiei postpartum. Acesta poartă denumirea de Zurzuvae (zurzolonul), iar...

    Durere de maxilar la copil: cauze și tratament
    Durere de maxilar la copil: cauze și tratament

    Durerea de maxilar la copii poate fi o experiență neplăcută și poate ridica întrebări și preocupări pentru părinți. Este important să înțelegem de ce apare această...

    Transpiratii reci la copii: cauze și tratament
    Transpiratii reci la copii: cauze și tratament

    Transpirațiile reci sunt un fenomen în care o persoană simte o senzație de transpirație umedă, rece și neobișnuită, care poate apărea brusc și fără un efort fizic intens....

    © 2025 Qbebe