In timpul sarcinii, necesitatile nutritionale fiind mai mari, viitoarea mamica trebuie sa fie foarte atenta nu asupra cantitatii ci asupra calitatii alimentelor consumate. Chiar daca necesitatile bebelusului devin mai mari pe masura ce sarcina evolueaza, asta nu inseamna ca viitoarea mamica trebuie sa se manance "pentru doi", ci este nevoie doar de o atentie sporita asupra unui ritm de alimentare regulat, fara sa se sara peste mese si fara a fi rontaite produse dulci sau grase intre mese. Sunt recomandate trei mese pe zi, completate cu doua gustari usoare.
Din alimentatia gravidei nu trebuie sa lipseasca:
- lactatele (bogate in calciu);
- cerealele (ajuta la reglarea tranzitului intestinal);
- fructele si legumele proaspete (asigura doza necesara de vitamine, minerale si apa);
- pestele (asigura doza necesara de acid folic ai Omega3);
- carnea alba (sursa importanta de proteine si fier).
Pentru a-ti mentine silueta si a te feri de boli in timpul sarcinii, este recomandat sa eviti fast foodul, fainoasele, grasimile si sa consumi moderat dulciuri.