Toate mămicile se „întâlnesc” cu grețurile în sarcină, mai ales în primul trimestru. Însă pentru unele femei, din păcate, grețurile nu trec în primul trimestru, nici în al doilea, ci abia la finalul sarcinii.
„Când eram însărcinată în două luni, am început să am grețuri intense. Începusem să petrec din ce în ce mai mult timp stând în genunchi, în fața toaletei.
Orice mâncam, vărsam. Îmi era greață de orice, așa că în scurt timp, mi-am pierdut apetitul și motivația de a mânca, pentru că știam că voi da afară tot ce urmează să mănânc”, povestește Melody, o mamă de peste hotare (sursa Honey.nine).
Melody s-a luptat cu grețurile severe pe parcursul sarcinii, dar și cu diabetul gestațional. Povestește că a mâncat doar pentru că trebuia să se hrănească, dar își pierduse orice plăcere pentru această activitate absolut normală din viața noastră.
„Când am intrat în trimestrul al doilea, grețurile încă erau prezente, dar nu mai vomitam tot ce mâncam. De asemenea, am descoperit că ceaiul cald de ghimbir sau apa minerală, ajută mult la eliminarea grețurilor.
La finalul celui de-al doilea trimestru, am descoperit că am diabet gestațional, în timpul unui control de rutină”, mai povestește.
Melody a rămas șocată când a primit diagnosticul, pentru că mereu a avut o greutate normală și în plus, în familia ei nu exista un istoric de diabet.
„Din cauza diabetului, nivelul meu de glicemie alterna între creștere și scădere cu rapiditate. Câteodată mi se făcea foame, indiferent de ce mâncasem înainte. Doar că, din cauza diagnosticului, nu mai puteam mânca orice. Trebuia să fiu foarte atentă la ce mănânc, ca să nu-mi pun sarcina în pericol. Ajunsesem într-un punct în care îmi era teamă de mâncare, realmente. Pe lângă asta, în al treilea trimestru, mi-au revenit grețurile severe”.
Spre finalul sarcinii, Melody a mers la un medic nutriționist, care a ajutat-o să aleagă alimentele potrivite, unele mai nutritive și care să nu-i provoace atât de multă greață. I-a mai spus să meargă la o plimbare lungă de fiecare dată după ce a mâncat, ca să-și mențină glicemia sub control, lucru ce a ajutat-o și i-a făcut ultimele săptămâni de sarcină, mai suportabile.
„Per total, a fost o sarcină grea, cu multe provocări. Au existat și momente frumoase, însă mă bucur că s-a terminat, ca să fiu sinceră.
În momentul în care mi-am adus copilul pe lume, tot disconfortul și toată durerea au dispărut.
În orice caz, a meritat fiecare greață, durere și senzație de disconfort, pentru că 9 luni mai târziu, am putut să o țin în brațe ființa pe care o iubesc cel mai mult pe lumea asta” a mai spus Melody, la final.
Citește și M-am îngrășat 45 kg în sarcină, deși am avut diabet gestational și vomitam constant
Surse foto: www.istockphoto.com
Surse articol: honey.nine.com.au