Rezultatele studiilor sunt diferite și răspunsurile la fel: unii spun că nu e voie să te vopsești în sarcină deoarece i-ai putea face un rău bebelușului din cauza substanțelor pe care le conțin vopselele; iar alții spun că este în regulă să-ți vopsești părul după ce treci de primul trimestru și neapărat cu vopsea fără amoniac.
Azi vom vorbi despre cea de-a doua variantă, adică vopseaua fara amoniac profesională pe care o vei putea folosi chiar din confortul casei tale. Îți poți ruga soțul, mama sau o prietenă bună să te ajute în acest proces dacă ai nevoie de un ajutor din afară, deși aplicarea acestor tipuri de vopsele acasă este una simplă și pentru care nu vei avea nevoie neapărat de skilluri de profesionist. Detalii aici.
Vopseaua de păr fără amoniac
Vopseaua de păr fără amoniac este indicată nu doar atunci când ești însărcinată sau alăptezi, ci tot timpul, pentru că aceasta nu va afecta în niciun fel sănătatea părului, însă îi va oferi culoarea și strălucirea de care are nevoie. Se poate întâmpla uneori ca această vopsea să reziste mai puțin decât cea cu amoniac, însă acesta este un preț mic pe care l-ai plăti versus sănătatea ta și a celui mic.
Cum să te vopsești acasă
Poți obține calitatea de la salon chiar în confortul casei tale. Vopselele de păr fără amoniac sunt la îndemâna ta și pot ajunge acasă sau la birou cu doar câteva clickuri.
Procedeul de vopsire acasă poate părea la început greoi, însă, cu ajutorul cuiva drag, cu siguranță vei ajunge la rezultatele dorite. Apoi, încet-încet, poți începe tu să te vopsești și vei vedea ce ușor este într-un final.
Pașii pe care trebuie să îi urmezi sunt aceștia:
- în primul și primul rând trebuie să ții cont de trimestrul sarcinii dacă urmează să devii mămică. Vopsește-te chiar și cu vopsea fără amoniac doar după ce ai trecut de primul, pentru a înlătura orice dubii. Începând cu cel de-al doilea și pe perioada alăptării, nu mai există niciun pericol. Îți garantăm că, odată ce începi să te vopsești cu acest tip de vopsea, cu greu vei renunța la ea;
- apoi alege culoarea pe care ți-o dorești sau care e cea mai apropiată de cea pe care o ai acum. Asta pentru a nu depune un efort în plus când vine vorba de decolorarea părului. Desigur, dacă vrei neapărat o culoare mai deschisă, poți folosi pudra pentru decolorare fără amoniac; unele vopsele de păr fără amoniac deschid părul cu până la trei nuanțe, să ții cont și de acest lucru;
- după ce ai ales nuanța preferată, citește instrucțiunile să afli de ce tip de oxidant ai nevoie pentru aceasta - poate fi diferit în funcție de vopseaua pe care o alegi.
- amestecă cele două ingrediente într-un bol în proporțiile indicate în instrucțiunile de folosință;
- asigură-te că ai la îndemână pensula pentru vopsit, care să fie neapărat din plastic sau orice alt material în afară de metal. La fel și pieptenele pe care îl vei folosi pentru a descâlci părul și a întinde mai bine vopseaua;
- aplică pe frunte, piele și urechi o cremă grasă pentru a îndepărta mai ușor surplusul de vopsea;
- împarte părul în șuvițe de aproximativ 3 centimetri și începe să vopsești rădăcinile și mai apoi lungimea părului;
- în instrucțiuni spune cât timp trebuie să stai cu vopseaua pe păr pentru o eficiență maximă;
- după ce timpul a expirat, clătește părul pentru a elimina excesul de vopsea și mai apoi urmează-ți rutina de îngrijire a acestuia. În funcție de ce culoare ai ales, poți să îți cumperi și un șampon, balsam sau mască speciale pentru o mai bună îngrijire a culorii pe termen lung.
Urmând aceste recomandări, te asiguri că ai grijă de tine, dar și de cel mic, folosind produse de calitate care îți vor ușura și înfrumuseța viața!
Credite foto: unsplash.com