Capsunile contin acid folic, care este important pentru prevenirea defectelor de tub neural (segment embrionar din care se va forma sistemul nervos al fatului), care duce la malformatii congenitale. Capsunile contin si vitamina C, lucru care il ajuta pe fat.
Confuzia cu privire la introducerea capsunilor in alimentatia din timpul sarcinii si malformatiile congenitale care ar putea aparea este cauzata de faptul ca pe fructele si legumele din comert au fost gasite pesticide, informatie facuta publica in urma unor studii. Potrivit acestor studii, capsunile se afla in lista fructelor si legumelor care contin reziduuri de pesticide. Astfel, expunerea la pesticide poate creste riscul de malformatii congenitale.
Toate capsunile care sunt cultivate spre comercializare au un nivel ridicat de reziduuri de pesticide, cu exceptia cazului in care sunt cultivate organic. Agentia pentru Protectia Mediului sugereaza ca, pentru a reduce expunerea la pesticide, fructele trebuie spalate foarte bine sau se vor curata de coaja inainte de a fi mancate.
Astfel, capsunile in sarcina nu sunt contraindicate daca esti atenta de unde le cumperi si cum le pregatesti corespunzator inainte de a le manca.