Raceala la copii: trucuri eficiente de la homeopat

Raceala la copii: trucuri eficiente de la homeopat

Alexandra Irimiea

Raceala la copii este normala, mai ales in sezonul rece. Acum este ger, acum apare soarele, iar cojocelul de blana este ori prea calduros ori nu face fata unei temperaturi cu minus. Vremea este atat de schimbatoare incat nu mai stim nici noi, adultii, cum sa ne imbracam ca sa ne fie bine, daramite cum sa-i imbracam pe copii. In aceste conditii, evitarea unei raceli devine misiune imposibila. Qbebe.ro a obtinut cateva trucuri in lupta cu virozele, direct de la dr. Adrian Dumitrescu, medic homeopat, cu specializare si in pediatrie.

La primul semn de raceala, orice mama intra in alerta, mai ales cu cat varsta copilului este mai frageda. Insa dr. Adrian Dumitrescu, medic homeopat cu specializare si in pediatrie, ne recomanda sa lasam sistemul imunitar sa se antreneze pentru a deveni competent.

Medicament de raceala pentru copii "Personal eu nu-mi tratez mie sau copilului meu o raceala simpla, nici homeopat si nici in alt fel. Intervin doar in cazul in care organismul este depasit" (dr. Adrian Dumitrescu, vicepresedinte al Societatii Romane de Homeopatie, medic specialist pediatrie, homeopat) 
Pentru niste simptome precum mucisori, senzatie de disconfort in gat, mici dureri musculare si eventual o febra de pana in 38 de grade, medicul are cateva remedii simple si sigure:

-    Ceaiuri calde
-    Vitamina C
-    Propolis
-    Echinaceea

De ce nu e bine sa innabusim boala cu medicamente?

Medicul avertizeaza asupra tendintei mamelor de a inlatura pe cat de repede posibil simptomele unei raceli banale.

"Am dat un remediu antiinflamator, cel la care se apeleaza in astfel de cazuri, si observ ca nu-i mai curge nasul copilului. In schimb, la cateva zile apare o otita sau o sinuzita. De ce? Nu mai curg mucii, dar asta nu inseamna ca ei au disparut. In general organismul va scoate problema in locul cel mai putin important pentru viata: la mucoasa, la piele… dar daca nu-l las s-o scoata pe acolo, aceasta se numeste supresie: nu vindeci nici boala, nu-l lasi nici s-o scoata pe unde simte el si atunci o va duce in organe mai importante. Este si cazul dermatitei care, odata supresata, poate duce la astm bronsic, iar o simpla secretie nazala - la otita sau la sinuzita. Asta vad in fiecare zi!”, explica medicul. In plus, acesta tine sa sublineze faptul ca antiinflamatoarele se dau doar pentru a scadea febra, nu pentru orice simptom de raceala.

Mama ii da copilului medicamente de raceala

Trucuri eficiente in tratarea racelii

1.    Fa copilul sa transpire!

De multe ori o stare gripala este asociata cu dureri musculare. Cum putem sa le facem sa dispara ca prin magie? Simplu – prin transpiratie! Dr. Adrian Dumitrescu, ce are competente si in acupunctura, a explicat care este mecanismul acestui remediu:

Copil care transpira "Cand copilul sta in frig, umezeala, vant sau conditii nefavorabile, meridianele din corpul uman primesc agentul patogen si se blocheaza. Daca il fac sa transpire, prin ceaiuri calde urmate de o baie fierbinte, apoi de impachetare in paturi, acele meridiane se elibereaza. Transpiratia este cea care elimina agentul patogen din meridiane si apoi, in 24 de ore sau mai putin, copilul nu mai are nimic". 

2.    Ofera-i vitamina C in cantitati mai mari

Vitamina C intareste sistemul imunitar, insa nu poate fi stocata in organism. Aceasta este solubila in apa, iar excesul se elimina prin urina.

Vitamina C pentru copii
"Vitamina C ar fi extraordinar de luat, mai ales daca este naturala, in cantitati mai mari, iar aici nu ma refer la miligrame, ci la grame."

3.    O dieta fara lapte

Medicul avertizeaza ca un organism deja slabit, care nu a reusit sa-si elimine toxinele pe cale normala, fecala sau transpiratie, le va elimina prin aparatul respirator. De aici apar secretiile nazale, iar daca se mai adauga si lactatele, nivelul mucusului creste.

 Lactate pentru copii "Eu niciodata nu-i dau lactate copilului meu cand este racit. Asta o sa remarcati si la marii cantareti de opera. Lactatele produc mucus."

Trucuri de la homeopat pentru nas infundat

Nasul infundat, mai ales pe parcursul noptii, este chinuitor pentru copil. Dr. Adrian Dumitrescu are doua trucuri pentru mamicile care vor sa rezolve simplu si natural aceasta problema:

1.  Remediul homeopat sambucus nigra in dulitie CH30, cateva granule (5-7), fie dizolvate in apa plata, fie date direct in gurita, seara inainte de culcare, pe o perioada de cateva zile.

2.  O mica lampa de aromoterapie in care se pun doua, trei picaturi de ulei esential de brad sau pin. Se lasa 10-15 minute dimineata si seara. Copilul va dormi mult mai bine! In plus, acest remediu este bun inclusiv pentru tuse.

 Fetita isi sufla nasul

Cat de eficiente sunt faimoasele remedii homeopate Osciloccinum si Stodal?

Granulele de Oscilococcinum si siropul de tuse Stodal sunt probabil cele mai cunoscute remedii homeopate in lupta cu raceala. Iata ce are de spus medicul homeopat despre acestea:

 Oscilococcinum pentru raceala la copii  "Oscilococcinum se poate da fara prescriptie medicala pentru ca este preparat din ficat de rata salbatica. Administrat in primele 24 ore ale unei raceli, ar putea aduce beneficii. Ce legatura are cu homeopatia? S-a constatat ca virusul gripei era vehiculat de ratele salbatice, asadar in ficatul lor se poate observa acel virus. Insa, Oscilococcinum este un tratament homeopat mai general. El ar putea preveni simptomele initiale ale unei gripe sau raceli, dar daca apare si se complica, atunci este mai eficient un remediu homeopat specific. De asemenea, si siropul Stodal poate aduce beneficii in anumite cazuri, dar si el este tot general. Tusea poate fi de multe feluri, fiind necesara administrarea unui remediu mai direct."
Tu ce faci pentru a lupta cu raceala copilului tau?
Articolul urmator
Răceala la rinichi: cauze, simptome și tratament
Răceala la rinichi: cauze, simptome și tratament

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Am crezut că fiica mea are o simplă răceală, dar am aflat că situația era mult mai gravă
    Am crezut că fiica mea are o simplă răceală, dar am aflat că situația era mult mai gravă

    O mamă de peste hotare povestește experiența îngrozitoare prin care a trecut, după ce a dus-o pe fiica ei la spital și a descoperit că aceasta a fost infectată cu un virus...

    Un adolescent a rămas fără mâini și picioare după o simplă răceală
    Un adolescent a rămas fără mâini și picioare după o simplă răceală

    Să îți vezi copilul pe patul de spital, în stare gravă, este una dintre cele mai grele încercări prin care poate trece un părinte. Într-o asemenea situație s-a...

    Ține răceala departe de bebe în sezonul rece! Măsuri de prevenție
    Ține răceala departe de bebe în sezonul rece! Măsuri de prevenție

    Ca părinți, ne temem adesea să nu fim mult prea protectori, să nu îl închidem pe bebe într-o închisoare de sticlă, minimizându-i astfel expunerea necesară...

    Această dădacă lucrează cu copiii de 18 ani și ne împărtășește cele mai eficiente 3 metode de a calma tantrumurile
    Această dădacă lucrează cu copiii de 18 ani și ne împărtășește cele mai eficiente 3 metode de a calma tantrumurile

    O dădacă din Marea Britanie cu o experiență de 18 ani în lucrul cu copiii, le dezvăluie părinților cele mai eficiente trei metode de a calma tantrumurile celor mici.

    12 trucuri care te vor ajuta să fii o mamă singură de succes
    12 trucuri care te vor ajuta să fii o mamă singură de succes

    Viața de mamă te pune în fața unor provocări la care nici nu te-ai fi gândit vreodată. Când ești mamă singură, nu este exclus să consideri că anumite provocări...

    S-a demonstrat că pisicile sunt cele mai eficiente în tratarea dezechilibrelor emoționale
    S-a demonstrat că pisicile sunt cele mai eficiente în tratarea dezechilibrelor emoționale

    Terapia cu ajutorul animalelor de companie a devenit tot mai apreciată în ultimele decenii. Printre cele mai populare tipuri de terapii este cea care se realizează cu ajutorul...

    Ceea ce părea o simplă răceală, s-a dovedit a fi un atac de cord. O femeie a trecut milimetric pe lângă moarte
    Ceea ce părea o simplă răceală, s-a dovedit a fi un atac de cord. O femeie a trecut milimetric pe lângă moarte

    Ceea ce părea a fi o banală răceală s-a transformat într-un moment critic pentru o femeie care și-a văzut sfârșitul cu ochii. Un atac de cord i-a schimbat complet viața!

    Cum învățăm copilul să fie empatic? 6 trucuri de la specialiști
    Cum învățăm copilul să fie empatic? 6 trucuri de la specialiști

    Empatia este o resursă pe care o putem avea cu toții, dar ea trebuie să fie învățată și dezvoltată. Ce spun specialiștii despre importanța empatiei și despre cum să ne...

    © 2025 Qbebe