Există cu femei care nu au menstruație, care se nasc fără vagin? Deși este greu de crezut, asemenea cazuri sunt adevărate și demonstrate prin intermediul medicinei. Una din pacientele care s-a născut în acest fel are 21 de ani și este originară din Australia. Aceasta își expune experiența ei de viață în acest sens.
„Nu am bănuit nimic, credeam că sunt genul de fată care se dezvoltă mai târziu...”
Ashley Reilly își amintește cum au început bănuielile. La sfârșitul școlii primare, multe din prietenii ei au început să aibă menstruație și să treacă prin pubertate, dar în cazul ei, nici vorbă de acest lucru.
„Pentru mine pur și simplu nu s-a întâmplat. Nu am vorbit niciodată despre asta pentru că nu știam dacă este normal sau nu. Credeam că sunt genul de fată care mă dezvolt mai târziu. Abia la vârsta de 16 ani i-am spus mamei și mătușii mele ce se întâmplă, iar ele la rândul lor m-au dus la medicul de familie.
După ce i-au spus că nu am avut niciodată ciclu menstrual și nu aveam sânii dezvoltați, m-a trimis la o ecografie. Rezultatul a adus în prim plan faptul că nu aveam uter sau col uterin, iar canalul vaginal era scurtat.
Astfel că am fost diagnosticată cu Sindromul MRKH, o afecțiune care face ca vaginul și uterul să fie subdezvoltate sau absente. Nu am bănuit nimic prin prisma faptului că organele genitale externe păreau normale”, a declarat ea.
O femeie care s-a născut fără uter a dat naștere unui băiețel perfect sănătos
„Nici acum nu îmi pot reveni din șoc”
În ultimii cinci ani, Ashley a avut nenumărate întrevederi la medici specialiști, RMN-uri, analize de sânge, ecografii, i s-au administrat medicamente cu hormonul estrogen. La ultima ecografie, medicul i-a spus „acolo este uterul tău”. Iar fata nu a știut cum să reacționeze, mai ales după toți acești ani în care credea că nu are uter, iar în interior, organele feminine sunt inexistente.
„Nici acum nu îmi pot reveni din șoc. Încă nu reușesc să realizez!”, a spus Ashley, căreia medicul specialist i-a spus că ceea ce se întâmplă cu ea este o minune medicală. Grație administrării de estrogen, uterul ei a început să crească și conform specialiștilor, există șanse ca ea să rămână însărcinată prin fertilizare in vitro, deoarece ovarele ei nu sunt foarte active.
Cât de curând se așteaptă și la prima menstruație, de vreme ce medicamentele încep să își facă efectul.
Cu toate acestea, fata nu își pune mari așteptări în efectele medicamentelor, pentru că nu a primit vești pozitive din toate punctele de vedere.
După o radiografie totală, s-a descoperit că suferea de scolioză din cauza hormonilor administrați,iar densitatea și dimensiunea osoasă sunt echivalente cu cele a unei tinere de 14 ani. „Nu vreau să-mi fac prea mari speranțe. Scopul meu inițial era să găsesc o mamă surogat cu ajutorul căreia să aduc pe lume un copilaș. Dar acum îmi cam schimb planurile, nu știu dacă este un lucru bun sau rău”, dezvăluie ea.
@ashley_mrkh I know im super late to this trend… forgot it in my drafts. 😅 #fyp #trend #icouldbebrownicouldbeblue #latetothetrend ♬ original sound - Sarah Cothran
Totodată, fata a fost diagnosticată cu hipogonadism hipogonadotrop, dovedindu-se că diagnosticulului inițial nu a fost tocmai corect. Iar aceasta este o afecțiune în care ovarele produc hormoni puțini sau deloc din cauza unei probleme cu glanda pituitară.
Ashley își împărtășește povestea pe pagina de Tiktok, oferind multe informații utile persoanelor care suferă sau sunt interesate de aceste afecțiuni prin prisma experienței personale.
Surse foto: tiktok.com, tiktok.com
Surse articol: kidspot.com